Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy wyborze wzmacniacza(konkrety)

Rafał_79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

chciałbym kupić używany wzmacniacz do nagłośnienia pokoju około 20 m2 (kolumny na Vifie D26TG i Vifie XT18WH). Czytam grupę, pytam ludzi, ale ciągle nie mogę się zdecydować. Chciałbym bardzo, żeby wzmacniacz był sterowany pilotem, poza tym cena maks. do 500 zł. Ostatnio miałem pożyczony wzmak Technics SU-V45A (czyli starszy model i chyba dość słaby (na Allegro widziałem za 300 zł) i dźwięk był naprawdę fajny, niewiele mogłem mu zarzucić (jak na mój gust). Ale można chyba kupić do 500 zł coś lepszego ? Ja np. zastanawiam się nad:

- Pioneer A-450R

- Pioneer A-550R

- Pioneer A-502R

- Marantz PM-65

- Marantz PM-55

Muzyki słucham różnej, wiec nie chcę dobierać do muzyki rockowej, bądź powanej, bądź elektronicznej czy jakiejkolwiek innej. Oby był w miarę możności jak najlepszy w danej cenie. Choć jedno mogę napisac - fajnie by było aby miał dobrze kontrolowany bas, ale żeby nie było go dużo tam gdzie ma nie być a z drugiej strony przy jakiś rockowych kawałkach, czy muzyce powiedzmy sobie podchodzącej pod disco żeby było ten bas wyraźnie słychać (ale ma nie przysłaniać reszty).

Nie zależy mi na ogromnej mocy, nie mam zamiaru zagłuszać sąsiadów ani wprawiać w ruch szyby itp. Grunt to dobra kontrola basu (bez mulenia, bez jakiś sztucznych rozciągłości itp.) oraz detaliczność dźwięków, dobra stereofonia (nie wymagam głębi sceny dźwiękowej bo to chyba jeszcze nie ten pułap cenowy :) )

Czy warto któryś z nich kupić z założeniem, żeby był jeszcze trochę lepszy od wspomnianego na początku Technicsa ?

A może jeszcze jakieś inne modele są godne uwagi ?

Pozdrawiam serdecznie

Rafał

https://www.audiostereo.pl/topic/32955-pomoc-przy-wyborze-wzmacniaczakonkrety/

Odłóż na pewien czas zakup, dozbieraj do kwoty powiedzmy 800-1000zł, a wtedy to będzie miało jakiś sens.

Z kwotą 500zł jesteś niestety skazany na słabizny (brak satysfakcji) lub zabytki (loteria-w jakim stopniu wyeksploatowany?). Oczywiście można liczyć na jakąś okazję, ale te nie trafiają się na zawołanie.

może to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam dobre doświadczenia z tym konkretnie zestawem. Gra liniowo,nie kaleczy uszu, ogromny dobrze kontrolowany bas. Wydaje dzwiek za ładnych pare Kzł. Nie ma nic wspólnego z tzw.niemieckim podbarwionym graniem. Rozwojowy, napędzi trudne nawet kolumny.

smieszna cena jak za to co oferuje.

ciekawostka, zobaczcie jego liniowa pracę w testach poważnego badz co badz Massimo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.