Skocz do zawartości
IGNORED

Creek OBH-11 czy warto ???

tomekwlo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie czy wzmacniacz Creek OBH-11 poradzi sobie ze sluchawkami Pioneer HDJ-1000 ??

Moge go kupic w idealnym stanie za 370 zł - nie wiem czy sie oplaca.

Moze ktos ma takowy wzmak i moglby podzielic sie doswiadczaniem.

Jesli chodzi o wzmancniacz i CD to mam CA A500 i D500SE.

Jaki interkonekt do Creeka ??

Z gory dziekuje za wpisy...

Pozdrawiam Was !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/32975-creek-obh-11-czy-warto/

Do dość prościutkie urządzenie. Wg mnie nie warto.

Lepiej poprawić wyjście słuchawkowe w CD lub zniego korzyatać, bo przecież wzmacniacz mocy się do tego nie nadaje.

Stopień słuchawkowy powiniem mieć wzmocnienie ok. 5, a na wejściu dzielnik :10, jesli się zdecydujesz na przeróbki, plus wymiana elementów wokoło - kondensatorów, i wzm. operacyjnego na jakiś wydajny. No i pot. głośności, jesli go tam nie ma. Koszt niewielki a rezultat lepszy od tego Creeka.

Daruj sobie tego creeka (no chyba ze musisz teraz i koniecznie), moze gdzie wytargasz projecta headboxa tez niedrogi, a lepszy i od modelu wyzszego creeka 21SE, ten wymieniony przez Ciebie gra jasnym i lekkim(przez to szybkim,takie wrazenie) dzwiekiem z niklym basem, szczegolami troche skapi...lepszy od wszystkich gdniazdek, ale najslabszy z dostepnych wzmacniaczy.

Akurat tak sie sklada, ze mam OB 21 SE i jest to moim zdaniem lipa. Moze nie w swym przedziale cenowym (kupilem go na wyprzedazy za 450 zl) ale jezeli kiedykolwiek podlaczylo sie sluchawki do czegos lepszego to mizerie Creeka widac w pelnej okazalosci. Ostanio wysiadl mi jeden kanal - okazalo sie, ze padl tranzystor :-(. W 3-letnim urzadzeniu! To swiadczy o klasie tego Creeka. Moim zdaniem brakuje dynamiki i wykopu. Dzwiek jest sciesniony i plaski, zabawy ze scena przedziwne. Pewnie, jakas przyjemnosc sluchania muzyki jest ale za juz 2 razy lepsza cene (mowie o cenach katalogowych) mozna dostac cos z zupelnie innej polki. Moze lepiej poczekac i dorobic sie jakiegos Linnarta?

pzdrw

soso

A ja się podczepię pod pytanie. Mam słuchawki Sennheiser HD-500 na których z konieczności słucham dużo częsciej niż przez kolumny, zatem pomyślałem sobie, czy podłączając je do Project Head Box MkII miałbym lepszą jakość dźwięku, niż wykorzystując "dziurkę" w moim Onkyo Integra A-8670?

<><

• Redaktorzy

Pro-Ject Head Box ostatnio na allegro poszedł za 200zł a jak jest szansa na jakiś zastrzyk gotówki to chyba lepiej zaczekać, doskładać i kupić np. XIANG SHENG 708A

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

No dobrze, ale czy zyskam przy tym na jakości dźwięku? Pytam, bo nigdy nie korzystałem ze wzmacniacza słuchawkowego, zawsze korzystałem z wyjścia słuchawkowego "zwykłego" wzmacniacza.

<><

tomekwlo, 18 Kwi 2007, 22:02

>Mam do was pytanie czy wzmacniacz Creek OBH-11 poradzi sobie ze sluchawkami Pioneer HDJ-1000 ??

>Moge go kupic w idealnym stanie za 370 zł - nie wiem czy sie oplaca.

>Moze ktos ma takowy wzmak i moglby podzielic sie doswiadczaniem.

>Jesli chodzi o wzmancniacz i CD to mam CA A500 i D500SE.

>Jaki interkonekt do Creeka ??

>

>Z gory dziekuje za wpisy...

>

>Pozdrawiam Was !!!

po co kombinujesz kup sprawdzony dobry wzmacniacz, czyli HOLEDREGONA- chyba tak sie pisze, zawsze mam z tym problem

nowiutki kosztuje okolo 350zl i uwazam ze to 1000zl sa to bardzo dobrze ulokowane pieniadze, zero szumu,zero

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.