Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Zapłać mu dokładnie tyle ile uważasz, ze on sobie go ceni. Wartość w połączeniu z sentymentem to zbyt duży przedział cenowy by coś Ci doradzać. Co do tych wersji exportowych ... to nie tylko wymysł japońców - u nich akurat ma to związek z zaszłością historyczną. Swój rynek, kulturę, zwyczaje starali się zawsze izolować. To, ze zaczęli w ogóle "sprzedawać się" to zwykła konieczność pędzącego do przodu świata ... Izolowanie przestało być po prostu opłacalne. Aby móc zachować swoje ideały zaczęli rozgraniczać dobro na sprzedaż i to własne. Zastanówmy się dlaczego stworzyli swego czasu największe i najcięższe pancerniki jak Yamato, Musashi, Myoko, ... To zakorzenioner w narodzie przeświadczenie odrębności kulturowej i mentalnej. Dziś dowiadujemy się o tym, ze wiele tzw zachodnich wynalazków działało od wieków na dalekim wschodzie tyle tylko, ze nikt tam nie krzyczy o swej wyższosći a u nas hołubimy się często nie swoimi zasługami ... Wiele konstrukcji zachodnich bezczelnie i żywcem czerpie ze wzorców japońskich. Dlaczego ? bo tam robiły to ręce, móżg i ponad wszystko dusza. Stworzenie czegokolwiek wiąząło się z dumą i honorem a u nas po wsze czasy tylko i wyłącznie z marketingiem i cwaniactwem ...

Rozumiem.

Tylko z jakiegos powodu pisze wlasnie tutaj, mialem nadzieje ze ktos zna ten model - obecnie stoi na eBay'u za 250E, pytanie czy to za duzo, czy adekwatnie do cen tego klocka (na eBayu i allegro pustka).

co do au-9500 to porównywał go ktoś w sieci do au-717. Niby 9500 jest lepiej zbudowany (33kg chyba), ale sonicznie au-717 lepiej wypada. Au 717 można kupić za około 250-300 euro na ebayu. Au-9500 też się pojawiają, ale raczej więcej niż za au-717 bym nie dał. Więcej chyba Ci nie pomogę.

Powrót po dłuższej przerwie...

AU-710 to wersja na rynek europejski dla armii amerykanskiej. Jest 220/110 coby wojak mogl zabrac do domu :)

Moj mia wtyczke 110, ale byl kupiony w europie. Rowniez moje kochane dziecko AU-9900 pochodzi z rynku amerykanskiego, ale jest dwunapieciowy.

Korozja VS Sansui B-2301

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A to? :-/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Gość czubsi

(Konto usunięte)

B2301 - kawał porządnego klamota ... rdza to częsty widok w starych sansui - niestety ... Często wina za taki stan leży po stronie samych użytkowników. Zepsuł się a to do altanki, piwnicy ... sprzedać ? Nie ! Szkoda przecież ! ... Sam mam takiego co leżał wiele lat martwy i ząb czasu też go chwycił. Mało co ostatecznie by przepadł ale trafił sie mi no i żyje i ... cieszy !

I tak i nie, biorą pod uwagę wersję Mk2 tych obu urządzeń, to w Stanach za komplet SE-A3 Mk2 i SU-A4 Mk2 podają ceny rzędu 4500$, jako że 1$=2DM to można szacować 9000-10000 DM. Czyli "lekko" naciągana historia ;-). Ale z perspektywy czasu ... :-)

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Osłabiacie mnie z tymi cenami ... Wrzucę dziś wieczorem (jeśli jeszcze są) końcówkę SE-A5 za coś ponad 500 USD u Japońców ... Pompowanie cen widzę na przykładzie chociażby Sansui czy Luxa ... Luxa L570 czy L580 mozna nabyć już od 1400 USD a widziałem też oferty za 1051 USD ... Słynna końcówka mocy która teraz jest na allegro M-05 za kosmiczne pieniądze (14500 zł;) tam kosztuje .... 1300 USD ...... Jak ktoś jest psychicznie chory to proszę Was nie napędzajcie tej choroby !

>czubsi

>Osłabiacie mnie z tymi cenami ...

To raczej nie my:

Ukryta Zawartość

Po pierwsze jak napisał disco, to mowa o kwocie,którą jakiś Szwab sobie wymyślił w opisie aukcji, a po drugie SE-A5 to kosztowała połowę z tego co SE-5Mk2 i 1/3 tego co SE-A3Mk2.

Ale zdaje się ,że odbiegamy znacznie od tematu...

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Tak czekam aż ktoś się odważy ściągnąć sprzęt od japońców ... sądzę, ze znów będę pierwszy ...

Póki co zbieram kasę bo nic na razie nie chcę sprzedawać (a mam tego trochę he he) Celuję w AU-alpha 907L extra za 824 USD. Jestem w fazie dowiadywania się o cło i wysyłkę i jak na razie niw ygląda to strasznie (coś koło dodatkowych 30%) to i tak rewela !!! Chyba, ze się trafi takie cóś co kogutaudio zapodał ...

czubsi, 13 Sty 2010, 13:08

>

Ukryta Zawartość

>

>ładny ???

Brzydal!!! Feeeeeee...

Co do ich sprowadzania to faktycznie cenowo nie wygląda to na jakieś kamikadze. Niemniej jednak trzeba tą kasę mieć, by się zdecydować, czyli raczej nie o odwagę chodzi, a o finanse, bo sklep wygląda na profesjonalny. tAkże powodzenia. Ja już teraz Ci zazdroszczę tego alpha extra :-)

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

No dobra, proszono o foto to sa. Powiniennem sie wstydzic jakosci, ale tak na szybko. Dla orientacji./Users/oloolo/Desktop/sansui/1IMG_0226.jpg/Users/oloolo/Desktop/sansui/1IMG_0228.jpg/Users/oloolo/Desktop/sansui/1IMG_0229.jpg

Nie wyszlo poprzednio...

Ukryta Zawartość

post-21168-100005414 1263411871_thumb.jpg

post-21168-100005415 1263411871_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Talentu do robienia zdjec to Ty nie masz;) Moze i ja sie skusze bo mam wreszcie chwile wolnego i zrobie moja Sanszuje (super nazwa!) wraz z nieodlacznym elementem towarzyszacym;) Moze nawet w tzw swietej trojcy czyli 3 elementy toru ktore nie podlegaja wymianie. Dajcie mi chwile:D Szkoda tylko ze swiatlo w pokoju kijowe ale da rade;)

No i udalo sie...glupie ograniczenia rozmiarow...albo podaje sie wage pliku, albo rozmiar w pixelach...

Ale trudno.

To czesc mojej kolekcji...mam nadzieje, ze bedzie rosla.

AU-710 po recapie, nie zdazyl sie wygrzac bo nadzedl Au-9900 i twarda reka przejal panowanie:)

Co prawda jeszcze jak gral to powalil mnie szczegolowoscia i kultura, ale potem zachlysnalem sieAu-9900 i tak zostalo.

Po kolei:

Fot1: narazie bez przydzialu

Fot2: U wezglowia...lubie posluchac radia :)

Fot3: W salonie....powala kolegow audiofili....choc glosniki slabiutkie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.