Skocz do zawartości
IGNORED

chetni za PIONEERY SE-R10

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

profee, 10 Maj 2007, 16:36

Pioneery od 1khz w dół mają najpłastszą i najniżej schodza z częstotliwością wydrukuj sobie i popatrz pod światło

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>discomaniac71

to już zaczyna być śmieszne i żałosne przy okazji, tak zdecydowanie po wykresach od razu widać, że szkoda na nie czasu ;) może poczekasz aż ktoś je będzie miał i je przetestuje, a może sam przy okazji ich posłuchasz i wtedy osądzisz, a nie wyznaczasz swoje sądy na podstawie wykresów. przepraszam, ale myślałem że nie jesteś pierwszym lepszym młokosem który wypowiada się o czymś, czego nie słuchał ani nawet nie zna o tym opinii innych osób. no ale...

Ja wcale nie mowie, ze nie ma dziury, ale sam wykresik to troche za malo zeby od razu sprawe przekreslac. Poza tym, czy preferowane przez Ciebie (zdaje sie) senki hd-600 czy 650 sa idealne w tej kwestii? No i warto jeszcze wziac pod uwage cene.

discomaniac71, 10 Maj 2007, 17:37

Dziury w paśmie są dopuszczalne najgorsze sa górki ,poza tym niejedne słuchawki nawet elektrostaty takowe dziury mają. Cena jest prawie 3 x niższa od moich AKGK701 i chcę się przekonać czy jest szansa na dobry produkt w tej cenie -491 zł

disco oj disco...:))) jak ja go lubie

jezeli chodzi o wykresy to widze sony przynajmniej wg wykresu jezli chodzi o caloksztalt to naprwde sa prawie jak blacha w calym zakresie

czemu wogole robia takie cd5000 jak r10 to poporstu super produkt, szkoda ze cena nowych jak byly to 4000$

wydaje mi sie ze wykresy to pol prawdy, reszta to percepcja sluchu i tego jak czlowiek slyszy te gorki i dolki

Wlasnie otrzymalem moje Monitory 10R.

Pierwsze wrazenie (niestety): chinska lipa.

Krzywo szyte poduszki sluchawek, plastyk przeswituje prawie spod srebrnej farby, sluchawki trzeszcza przy najmniejszym ruchu glowy.

Przyjrzalem sie tez dokladniej kablu. Niestety ma w srodku podobnie jak i se-a1000 tylko 3 przewody - czyli jest jedynie jedna wspolna masa/gnd dla obu kanalow co uniemozliwi zasilanie sluchawek wzmacniaczem z wyjsciem zbalansowanym.

Dla porownania musze dodac, ze Sennheisery hd650 mozna po zmianie kontaktu zasilac trybem zbalasowanym.

Na razie jedynie podlaczylem sluchawki do karty muzycznej i jak na razie wypowiem sie tylko w ten sposob: sa sprawne...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6832-100002055 1178903973_thumb.jpg

post-6832-100002056 1178903973_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ludo, 11 Maj 2007, 19:19

Wrzuć je na wygrzewanie do wtorku bedzie 100 godzin do niedzieli już 200 i w niedziele zrób odsłuchy i napisz wtedy co i jak najlepiej jak byś porównał z tym co masz .My niestety bedziemy mieć dopiero 21 a testy koło 28 maja pamiętaj cena to tylko 491 zł ,głownie chodzi o to jak grają widziałeś nawet Ultrasony u Piotra Ryki za 6,5 kzł też maja wadę ściskają głowę jak imadło kowalskie.Czy testy też bedą na karcie muzycznej? czy tylko wygrzewanie

Pozdrawiam

Rafaell

Ludo -> Mógłbyś napisać kilka słów na temat A1000 vs HD650? Mam SE-A1000 i w sumie nie wiem co mam :) Mi się podoba ich brzmienie, słuchałem HD650 ale nie porównywałem bezpośrednio.

>"KONSTRUKCJA TO CZYSTE ALUMINIUM, KAWAL SOLIDEJ ROBOTY" he he :)

bartezz przeczytaj caly watek albo chcociazby to co jest napisane przed tym cytatem, skrzetnie przez Ciebie wylowionym z kontekstu zdania

pozdr.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pioneer nigdy nie byl liderem w dziedzinie sluchawek poza tym kiedy zmieniano logo (1999) powastala nowa polityka firmy ktora starala sie szukac innego klienta. Po pierwsze nastawiono sie na kino domowe rezygnujac z prawdziwego stereo (pozostaly w ofercie niskie modele wzmacniaczy) ostatni porzadny cdek byl robiony jedynie na rynek amerykanski do 2001 roku (PD 65 Elite czyli 901 w lakierze fortepianowym z drewnianymi bokami). PDS 06 ktory pozstawal jeszcze chwile w produkcji byl odtwarzaczem bardzo nieudanym. Mimo aspiracji (PCM 1702) oferowal dzwiek bardzo kiepski w porownaniu ze swoimi referencyjnymi poprzednikami. I to de facto byl poczatek konca (1996 - PDS 06 zastapil PD 95). Zmiana logo i zmiana zapatrywania na klienta byla tylko konsekwencja. Produkty Pioneera odtad staly sie jedna wielka lipa i tandetnym plastikiem z hipermarketu (zreszta tam wlasnie mozna je dzis kupic). Koniec lat 90-tych to byl jakis przelom. Upadek jednych firm (Akai - 1998) i zmiana ofert innych producentow - nastawienie na kino domowe i dostepnosc produktow w przystepnej cenie. Denon opamietal sie zupelnie niedawno (DCD 1500 AE DCD 2000 AE plus odpowiadajace im modele wzmacniaczy) mam nadzieje ze inne firmy zrobia to samo.

Kreowanie tandety made by wspolczesny Pioneer i porownywanie go do Sennheiserow AKG czy Beyerow ma taki sam sens jak gloryfikacja Tonsilow.

@ Disco

Witam po przerwie poświęconej muzyce na żywo - długi weekend na II Śląskim Festiwalu Jazzowym. Może byłeś

Co do Pioneera, zgadzam się z Twoim wywodem, ale obawiam się, że zaponiałeś o nowych produktach stereo sygnowanych logo studia "AIR". Po lipą nie podpisywali by się czołowi realizatorzy dźwięku w Europie. Co do słuchawek - sugeruję posłuchać - a potem komentować.

Pozdrawiam

disco czemu ty chociaz ich nie posluchasz

dla mnie beyery poza dt 150 to lipa(dzwiekowo)-tych akurat slucham w pracy

poza tym po co wogole zabierasz glos kiedy ich nie sluchales, wogole ostatnio zabierasz glos na temat jak to sam kiedys okresliles nie znany sobie,wiec poco ten wywod i zabieranie glosu:)

pozatym jakosc wykonczenia hd600 ktore lubisz w porownaniu do pioneerow se-a1000 czy beyerow to bazarowa lipa z odklejajaca sie juz przy wyjmowaniu z pudelka naklejka hd600....tak tak sprawdzilem to bo chcialem je kupic by miec full spektrum do odsluchu w domu,ale ostatecznie w lato kupuje staxy2050a albo model wyzej, wiec....disco jak uslyszysz pioki pozwalam ci o nich tak mowic, narazie nie pisz tylko pozycz od kogos i wysluchaj

pzdr

intuos, 12 Maj 2007, 12:18

>poza tym po co wogole zabierasz glos kiedy ich nie sluchales,

Sorki za uszczypliwosc,ale ten watek ma juz 47 wpisow, a rzeczonych sluchawek sluchala jak dotad jedna (!) osoba, zatem to nie argument, chodzi raczej o to ze bez sluchania nie powinno sie krytykowac, chociaz chwalic to raczej mozna :"))

pastwa, 12 Maj 2007, 12:28

>jedna (!) osoba, zatem to nie argument, chodzi raczej o to ze bez sluchania nie powinno sie

>krytykowac, chociaz chwalic to raczej mozna :"))

oj nie jedna nie jedna

na forum sa conajmniej 4 osoby

ja

roland

skibus -czekam na jego recenzje

tomektoon

i jeszcze paru ale sa to osoby z prowa wiec ja ich ujawniac nie bede:))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

intuos jakosci wykonania HD 600 odmowic sie nie da - dzwiek jeden lubi drugi nie ale swoja klase ma w przeciwienstwie do gloryfikowanych przez Ciebie Tonsilow (to byl juz smiech na sali) poza tym ktos tutaj wczesniej pisal o tych ze owe "high-endowe" Pioneery wykonane sa jak kiepska chinska jednorazowka (zgadzaloby sie to z obecna filozofia firmy)

pognebiasz sie chlopie piszac texty o HD 600 - widac ze ich nie miales zauwazylem tez ze lobbujesz na tym forum wlasnie na rzecz owych Pioneerow zapewniam Cie ze gdyby to byl high-end to (zwazywszy na cene) wielu forumowiczow pozbyloby sie swoich Beyerow Sennheiserow AKG itp

dlaczego pisze? miedzy innymi po to zeby niektorzy sie zastanowili i nie do konca brali powaznie glos faceta ktory uwaza ze SD 524 moga konkurowac z drogimi nausznikami

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ludo

o mnie | ignoruj | PW

stat: 795 / 54 / 0

11 Maj 2007, 19:19

Wlasnie otrzymalem moje Monitory 10R.

Pierwsze wrazenie (niestety): chinska lipa.

Krzywo szyte poduszki sluchawek, plastyk przeswituje prawie spod srebrnej farby, sluchawki trzeszcza przy najmniejszym ruchu glowy.

High-end cala geba:D

discomaniac71, 12 Maj 2007, 13:44

>I jeszcze jedno: o Pioneerze wiem bardzo duzo wiec czulem sie w obowiazku nakreslic kilka zdan.

ale to zrobiłeś w innych tematach a wtym konkretnym jesteś ignorantem i zaśmiecasz watek.

1.Nie słyszałeś konkretnie tego modelu

2.Nie widziałeś nawet go

3.Nie zamówiłeś tych słuchawek

Skoro nie jesteś chętny na te słuchawki to po co się wpieprzasz w wątek i innym je obrzydzasz bryluj gdzie indziej n.p. na "spotkaniach w Krakowie"

Chcialbym podkreslic, ze opisalem jedynie pierwsze odczucie po otwarciu pudelka.

Efekt czysto psychologiczny - po dluzszym oczekiwaniu, ogladaniu profesjonalnie robionych zdjec do reklamowek przychodza sluchawki ktore nie maja takiego samego wykonczenia jak na zdjeciach.

Nastepuje male rozczarowanie. Tylko tyle. Pozniej, po pewnym czasie, do takich trywialnosci sie przyzwyczaja... Ludzka taka natura. :)

Nie opisalem wcale dzwieku bo zdecydowanie jest na to jeszcze za wczesnie.

A moze beda brzmialy o wiele lepiej od tego jak sie prezentuja?...

Jesli chodzi o porownanie se-a1000 z hd650 to na razie tez nie chcialbym sie wypowiadac. Tez je co dopiero dostalem (przyzszly razem z Monitorami 10R).

Jedynie moglbym inicjalnie napisac ze maja nieco podobny charakter dzwiekowy i ze pierwsze wrazenie odsluchowe se_a1000 nie wypadlo na ich niekorzysc.

Podkreslam "preliminarnosc" kazdej wypowiedzi.

ludo

ludo pioneery dochodza przez 150 do 200h rozgrzewania, takze jezeli bede sie zmienialy z dani na dzien nie panikuj, roland cos o tym wie....na koniec byl zadowolony ,wiec uprzedzam ze se-a1000 bardzo dlugo sie rozgrzewaja-jak wszystkie sluchawki z grornej polki dzwiekowej, poczekaj jak sie dotra, nie znajdziesz sluchawek z taka przestrzenia

pozdrawiam.

co do disco, klucic sie nie bede bo nie ma to sensu jak wykazala wczesniejsza wielomiesieczna dyskusja, ale ciesze sie z jednego wzgledu, gadasz glupoty o sd524, a piotrek ich nie slyszal i chwala Bogu bo jak bedzie okazja podrzuce mu je i zobaczymy co mi napisze, bede oczekiwal odpowiedzi na priva, bo interesuje mnie to w zakresie zaspokojenia wlasnej ciekawosci co o nich sadzi i prawdopodobnie nie udostepnie tej opinii,

jak narazie jezeli chodzi o szczegolowosc to dla mnie to wzor, dla ciebie ze swoim nastawieniem to wzor piaskowatosci-bzdura tak samo jak z rs-1 gdzie niektorzy pisza o nich tak samo, tylko ze nie wypada pisac o grado ze sa piaskowe...zrecznie to ujales oceniajac je-ze to nie twoja szkola dzieku, tak samo jest z sd524, ale ze nastawienie negatywne wiec i wypowiedz podobna...

disco--

"10 Maj 2007, 17:37

Owszem poslucham ale trzeba byc slepym zeby nie widziec dziury w pasmie."

No właśnie, to tak jak powiedzieć-trzeba być głuchym, żeby nie słyszeć, że to jedzenie jest niedobre.

Ech

discomaniac71, 12 Maj 2007, 15:50

>Szykuje sie wiekszy odsluch na bardzo przyzwoitym sprzecie. Sluchacze beda obiektywni - zobaczymy

>jak oni ocenia low-end SD 524.

warunek ze w testach beda moje sd524 a nie zniszczone przez dzieciaki (jak to okresliles) sluchawki twojego kumpla

Discomaniacu,

To nie ta dyskoteka zwyczajnie, wpadles do pubu pelnego kiboli Liverpoolu i krzyczysz Chelsea rules !!!

Kupili se ludzie optymistycznie sluchawki za 500 PLN wiec nie niszcz ich wiary ze zaoszczedzili 5 tysiakow :"))

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.