Skocz do zawartości
IGNORED

Nienawiść...

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

"Tym, co różni jedno od drugiego, byłaby więc irracjonalność nienawiści. Nienawidzę, bo czuję, że nie mam racji... Być może refleksja nad tym incydentem sprawiła, że pisząc swoją wersję "Nie lubię" Włodzimierza Wysockiego, umieściłem w niej wersy:

Ja nienawidzę siebie, kiedy tchórzę,

Gdy wytłumaczeń dla łajdactw szukam swych,

Kiedy uśmiecham się do tych, którym służę,

Choć z całej duszy nienawidzę ich!"

Pełny tekst Jacka Kaczmarskiego na temat nienawiści i jego z nią problemów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajny to tekst.

Ukryta Zawartość

Walery, normalnie jakbym słyszał Borowskiego, Janika i Millera na końcu zeszłej kadencji :)

Dosłownie te same cytaty wybrali.

Panowie(Walery, jar), bez jaj. Serio macie obiekcje co do wyciągania konsekwencji za jawne kradzieże ?

Szczerze mówiac już myślałem, ze to nigdy nie nastąpi a i tak idzie niemrawo. Doceniam jednak to co jest robione w tym temacie.

Pozdrawiam

1:1.

Aston Matthews wall hung toilet piano fonish.

Jak się podniesie klapę - jest cabrio!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Kto by tam słuchał tego ś.p. dupka z jego dyrdymałami a la barocco.

>Teraz słucha się ziomali. Ziomale mówią prosto z serca, nie z wątroby (zdenaturowanej zresztą).

Jasne, szczególnie gdy matkę miał z pochodzenia żydówkę.

LOL. Poniewaz jest taka fajna wiosenna pogoda w Warszawie pol godziny temu pojechalem na druga strone ulicy na hamburgera do McDonoldsa i wychodzac dwie lekko nawalone laski z Piekarni w pelnej synchronizacji podniosly bluzeczki i pokazaly mi swoje sliczne 19-sto letnie bimbaly piszczac "jaka ma Pan sliczna bryke" na co dwoch bolkow spojrzalo sie na mnie z wyrazem nienawisci.

Gość

(Konto usunięte)

A potem sie obudziłeś i było rano .

Ze skacowanym wyrazem gęby wodziles oczami za butami smigajacymi na wysokości twojej twarzy , wprawnym ruchem ręki strząsnąłeś resztki żygowin ze swojego obdartego wdzianka. :)

Kaczmarski? Jego niektóre teksty, szczególnie z "Sarmatii", świadczą o jego sporym antypolonizmie, który objawia się nagromadzeniem wielu szyderstw i prześmiewczym opisaniem bohaterów tego czasu. Odrzuca cały historyczny aspekt bycia Polakiem z lekka go dezawuując. Po odrzuceniu tego rodzaju świadomości proponuje tzw. "polakowi" naukę w szkołach, emigrację i pracę w RWE. Dzisiaj ten model jest niezwykle trudny do wypełnienia, bo nie ma już RWE.

Jak tak to wszystko czytam, to raz że nic nowego. Dwa, ze wszystkie sprawy regulują sie z czasem same i nie ma sie co specjalnie podniecać(polityką i tak nie zacząłem sie interesowac więcej niż czytanie wlepek na wp.pl i "dziwnych" życiorysów naszych elit)....dziwne sprawy sie w tym kraju działy....

Dudiemu sie nie dziwię, ze ma takie a nie ine podejscie do tematu Żydów w Polsce...gdzieś doczytałem, ze 90% UB w Polsce po wojnie stanowili właśnie oni(moze dane przesadzone).

No i co ? wychodzi na to, ze kiedy dawno temu doszedlem w swojej ograniczonej możliwosci pojmowania do tego żeby nie głosować na nikogo - był to wówczas najmądrzejszy sposób na spełnienie obywatelskiego obowiązku.

Z tym, ze dla porzadku drogi jar.... Twoja teoria jakoby głosowanie na mniejszego matola była w jakikolwiek sposób czyms bardziej wartosciowym od nieglosowania w takiej a nie innej sytuacji jest kompletnym nonsensem.

Walery, jak już przytoczyleś cytaty z Biblii to wiedz, ze chrzescijanien nie zaglosuje na żadną z obecnych opcji politycznych. Wszystkie albo sapią chcecią dorwania się do stolkow, albo chęcią rozliczania wszystkich, albo jedno i drugie :)

Akurat bliżej wam chłopaki do PO...dla mnie są beznadziejni(z tego co do tej pory pod różnymi sztandarami rządzili).

Jedyny polityk, na ktorego z czystym sumieniem poszedłbym w tej chwili glosować to Marcinkiewicz.

Pozdrawiam

PS. Jazz, mam nadzieję ze nie pogieło Cię, tylko lubisz sobie poczytać co chłopaki napiszą na Twoje rewelacje:)

Nowy2, 26 Kwi 2007, 00:49

>Kaczmarski? Jego niektóre teksty, szczególnie z "Sarmatii", świadczą o jego sporym antypolonizmie,

Nowy2,

Dałeś nam tu zupełnie standardowy przykład "mowy nienawiści" - rozumiem, że zrobiłeś to w celach wyłącznie poglądowych , abyśmy mogli tu sobie uświadamiać gdzie kończy sie racjonalizm a zaczynają górować dzikie żądze.

Bo, co my tu mamy.... Wątek jest o nienawiści, jej definicji i sposobach przejawiania sie u ludzi w mowie i działaniu.

Podałem pewne teksty, definicje, teksty piosenek. Zacytowałem również przemyślenia na wyżej wymieniony temat Jacka Kaczmarskiego.

I oto, mamy tu refleksję, tak ni stąd ni z owąd kolegi Nowego..:

"Kaczmarski? Jego niektóre teksty, szczególnie z "Sarmatii", świadczą o jego sporym antypolonizmie,"

Zaiste, tak na pierwszy rzut oka, żadnego tu sensu i związku z tematem. Co i dlaczego więc skłania do wypowiedzenia tu tych słów, które mają oczywiście pejoratywne znaczenie, bo antypolskość u Polaka nie może być widziana jako pozytyw. Dlaczego więc to właśnie te słowa i to jako pierwsze - występują w tej wypowiedzi kolegi Nowego? Jakie tu odbyć się musiały procesy myślowe? Jaki cel chciał osiągnąć i po co?

Z pewności żaden, bo jakikolwiek samodzielny proces myślowy nie wyprodukowałby takiej bzdury.

Chwała! Zaczął się jakiś proces myślowy i mam nadzieję, że zastąpi on odzywy dwu lub trzywyrazowe, tak charakterystyczne dla naszego kolegi a znamionujące kompletny brak refleksji. :)))

Nie wiem Nowy czy wiesz, ale cała ta moja działalność tutaj skierowana jest na to, aby pobudzić do autorefleksji.

Kontynuujmy więc. Jaki to "hemoroid" na naczynkach mózgowych skłania człowieka do rozpoczynania rozmowy o jakimś innym człowieka od osądu, że jest polski czy antypolski?

jazz w swoim astonie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar1, 26 Kwi 2007, 10:19

>Kontynuujmy więc. Jaki to "hemoroid" na naczynkach mózgowych skłania człowieka do rozpoczynania

>rozmowy o jakimś innym człowieka od osądu, że jest polski czy antypolski?

A widzisz, Nowy - jednak nic z tego. Jest o hemoroidach, zaraz bedzie o srajtaśmie. I gwałtowna redukcja elokwencji do czterech linijek.

jar1 26 Kwi 2007, 10:19

Nie wiem Nowy czy wiesz, ale cała ta moja działalność tutaj skierowana jest na to, aby pobudzić do autorefleksji.

Nie, nie wiedziałem, bo ja tu tylko pisuję, ale życzę koledze owocnej działalności i sowitej gratyfikacji. :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.