Skocz do zawartości
IGNORED

filmy w formacie HD - gdzie na sieci?

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

w tv mieli to i ktoś nagrał...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tym linku jest mowa o 1080i ale i tak nie ma pewnosci czy pokazywany material nie bedzie "up-convert" po prostu.... wciaz czekam na link skad moge kupic Lord of The Rings 1080 ;)))))

>>adamgdansk

Czy Ty masz problemy ze zrozumieniem czytanych treści? Przecież WYRAŹNIE wskazuję poprzez analogię do moich projektorów, że pomysły branży muzycznej są niedorzeczne i złodziejskie.

Pewnie się orientujesz, że właściciel np. zakłądu fryzejrskiego musi płacić ZAIKSowi haracz. A może producenci parapetów powinny żadąć od ZAIKSu opłat, bo przecież gdzieś te radyjko u fryzjera należy postawić?

Tam gdzie golę swoją głowę parapet to jedyne miejsce, gdzie radyjko może sobie grać :-)

W branży muzycznej notabene przeróbkę starego uwtworu nazywa się łądnie coverem, ale broń boże nie plagiatem...

LOTR nie dostaniesz póki co w formacie HD. Ten krążący po sieci to rip z telewizji, zresztą nie najlepszej próby.

A naszym kraju mamy słownie jeden film w formacie HD-DVD :-)

meloman... nie rozumiem o co ci chodzi... jaka branza taka branza - muzyka/filmy nie sa towarem pierwszej potrzeby - jak kogos nie stac to niech nie kupuje bo tak dziala wolny rynek ze jak cos jest za drogie to sie tego nie kupuje (choc ten akurat zbyt wolny nie jest)... przypomina mi sie stare powiedzenie "nie stac mnie na Mercedesa - ale kurcze tak bardzo chce go miec - to go ukradne, bo przeciez to ze mnie na niego nie stac usprawiedliwia mnie" ;-))))

Podany link nie przedstawia sprawy należycie, LOTR ROTK był premierowo nadawany w HD na C MORE +, pozostałe nie pamiętam ale chyba na HBO, na pewno nie na TNT.

Wszystkie wersje były nadawane w 1080i , dostępne wersje 1080p są po prostu deinterlacingowane (czyli mają usunięty przeplot) , cała trylogia w wersji rozszerzonej HD jest dostępna już od ponad roku w wersjach zgranych z satki, posiadam wszystkie i do tej pory nie widziałem filmu lepiej prezentującego się w HD, jakość tez jest bardzo dobra.

Do przedmówcy

Daruj sobie co jest moralne a co nie, nie Tobie to oceniać, tak się składa że legalne jest posiadanie własnoręcznie zgranego materiał HD pod pewnymi warunkami.

Na płytową wersję HD/BD poczekasz sobie jeszcze długo , a na wersje rozszerzone co najmniej rok, tak jak w przypadku wielu innych tytułów, obejrzyj sobie jakikolwiek film nadawany na Premiere HD , zgubisz szczękę bo różnica między takim materiałem a pełnym BD/HD jest niewielka.

Pełnych polskich płyt HDDVD na razie brak ale polskie napisy można sobie samemu dorobić, napisałem poradnik jak to wykonać samemu.

Po szczegóły techniczne odsyłam na hdtvpolska.pl

Pozdrowienia dla Meloman'a :-)

>>apatch

Dzięki za pozdrowienia. Wzajemnie pozdrawiam!

Jeżeli uważasz, że LORT 1080p krążący na sieci przedstawia się tak dobrze, to już dzisiaj zapuszczam komputerek. Trza się także udać po nowy dysk do sklepu, bo na dwóch które posiadam gigabajty znikają w mgnienia oku...

LOTR I EE w wersji HD nie został nigdy przechwycony. Dostępne w sieci wersje tej części mają upscalowane z DVD fragmenty rozszerzające. Powyższe nie dostyczy pozostałych odcinków trylogii.

Masz racje, ominąłem ten szczegół bo można by tak pisać w nieskończoność, w każdym razie dodane sceny są dość ładnie upscalowane przy użyciu filtrów wyostrzających i poprawiajacych ich jakość. Na dużym ekranie 100" widać różnicę w jakości między scenami SD a HD , ale przejście scen jest idealnie płynne. Najłatwiej wyłapać przejścia obserwując logo C MORE + , ponieważ w wersji SD jest taze dodane ale można wyłapać drobne różnice.

Po raz pierwszy tą wersję rozszerzoną obejrzałem właśnie w HD , pozostałe także, nie da się już wrócić do wersji podstawowej. :-)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.