Skocz do zawartości
IGNORED

Gwiżdżący - po wymianie lasera - Denon

SebaeL

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu doczekałem się lasera do mojego DCD-980. Rozkręciłem, wymieniłem (po raz pierwszy w życiu), skręciłem... No i mały zonk: Odtwarzacz gwiżdże :( Głos dochodzi gdzieś z napędu - nie mogę zlokalizować. Jest na tyle upierdliwy, że ginie jedynie przy dźwięku o głośności normalnej w górę. Szans na słuchanie "do poduszki" nie ma.

Do tego ciekawostka: dzieję się tak tylko i wyłącznie przy odtwarzaniu płyt nagranych na CDR - gwiżdżą wszystkie, tak jak dźwięku nie wydaje ani jedna oryginlana. Nie wiem, czy to ZAIKS nie sponsorował czasem ;) A na poważnie: zetknął się ktoś z czymś takim? Czy coś źle skręciłem? Coś trzeba nasmarować (stary miał pełno jakiegoś smaru na zębatce)? Coś obciera (ale dlaczego tylko w przypadku CD-R, mimo że markowych)? Chciałby wiedzieć, zanim zabiorę się za ponowne wybebeszanie całości.

Częstotliwość zmienia się zw zależności od obrotów płyty.

seba

to gwizdze prawdopodobnie servo od optyki ustalajacej prawidlowa odleglosc od plyty. Musisz chyba zminic minimalnie prad laser. zaznacz polozenie potka na laserze i pokrec go w ktoras strone minimlnie jeslidzwiek zmini swoja wysokos lub zniknie......

Rany chłopie tylko NIEEEEEEEE KREĆ POTENCJOMETRAMI NA LASERZE!!!!!!!!!!

tam sa dwa potencjometry na głównej p[łytce trakin offset i focus offset tymi masz podstroić!! prawdopodobnie maja byc miej wiecej w srodkowym połozeniu bardziej w kierunku godziny 13!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.