Skocz do zawartości
IGNORED

SONY SCD777 ES TUNING

novy2

Rekomendowane odpowiedzi

Tu mozna znalezc wiecej informacji o poszczegolnych modelach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

novy2, 7 Maj 2007, 20:21

.Ale czy czasami 555 nie ma wyjscia

>wielokanałowego?.SCD1 i 777 mają tylko dwukanałowe.

Nie , ma tylko wyjście stereo - tak samo jak SCD-1 i 777ES. Z modelem 555ES jest trochę zamieszania ponieważ były dostępne dwie wersje: amerykańska o raczej budżetowej konstrukcji ( i być moż ona miała wyjście wielokanałowe - tego nie wiem) i europejska , będąca w istocie "odchudzoną" wersją 777ES.

Preter Daniel podał link do bardzo dobrze opracowanej broszurki Allena Wrighta o tych odtwarzaczach - polecam szczególnie akapit o 555.

Gratuluje kolegom Andrzejowi i Peterowi ich maszyn (SCD 777).

Mechanika Sony właśnie tego modelu jest rewelacyjna (prościej osadzona była w moim "kultowym Shanlingu SCD 200 w złocie". SCD - 777 miałem krótko - jako transport był super tak jak Shanling.

Problem u mnie polegał na tym, że nerw mnie ponosił !!! jak wkładałem płytkę i czekałem na wynik ....

... uda się czy się nie uda ... I często po tych 20 sekundach się nie udawało.

ten problem czesto sie pojawia na audioasylum ,diyaudio. wiec chyba niestety nie jest odosobniony.wina lezy po stronie softu lub podobno wczesne wersje lasera mialy jakies bledy.ale tak naprawde nikt,a przynajmniej ja nie znalazlem,nie wskazal jednoznacznie przyczyny.

Dzięki za wszystkie wyjasnienia . Ciekaw jestem tylko czy 555ES posiada takie same szklane PCB jak

drożsi bracia . Sorry , mam straszny wstręt do papierowego laminatu którym potrafią nas raczyć japonskie

firmy i to w całkiem drogim sprzęcie.

>zorro

Są opinie że laminat FR4 ma gorsze właściwości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>jagusz

Thorsten pisze o Pertinax , nie widziałem takiego materiału na PCB .

Znam tylko FR4 i paskudy papierowe czyli Paper – phenolic , chyba że ten ostatni kryje się też pod tą nazwą.

Ogólnie piszę się że PCB papierowe są lepsze do układów z wysoką częstotliwoscią.

O zaokrąglaniu sciezek tom słyszał iecz o zaokrąglaniu laminatu to nie, choć czemu nie w wielu konstrukcjach Medycznych widziałem zaokrąglone , lecz chyba ze względów wizualnych , bo dominują pod kontem prostym ewentualmie ściete rogi. A nailebsze wytumaczenie zaokronglonych scieżek jakie słyszałem to te ze przy WCZe elektrony na kanciatych sie nie wyrabiają i wypadają iub zwalniają na zakrętach. przes co sąstraty i zakłucenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.