Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny-2000-3000zł wzmacniacz denon

Sanio2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam -- trochę tu poczytałem ale niestety na nic konkretnego nie wpadłem.

Pokój około 15m2 . Gatunek muzyki - różne bo w każdym można coś znaleźć ale najczęściej - house, techno. Poszukuje kolumn poprostu jak najbardziej uniwersalnych . Wzmacniacz to Denon PMA 880R.

Jeśli chodzi o kolumny w tej chwili posiadam wharfedale 9.5 - kolumny z pożądną średnicą - wokale są super -no ale do techno, house to trzeba mi czegoś zupełnie innego.

Bas to ma być bas - dynamiczny - to mam czuć. Góra to czyste talerze- mają cykać ale nie do przesady. Żadnych wysuniętych średnic. Jeśli chodzi o odsłuchy to nie mam zbyt dużo czasu a do najbliższego punktu audio mam jakieś 43km więc proszę o modele które są przez większość doceniane. Z góry dziękuję.

Hyperiony do 15 metrów? Nie, no bez jaj. Do 15 metrów są zdecydowanie za duże, trzeba coś mniejszego.

Czytajcie dokładnie pytania zanim coś zaproponujecie. Przecież nie ma sprzętu całkowicie uniwersalnego, pasującego do absolutnie każdej elektroniki i każdego pomieszczenia. Polecając "na pałę" popularne sprzęty można narobić więcej szkody niż pożytku.

Jeżeli już koniecznie Audio Academy, to z obecnej oferty w tym zakresie cenowym tylko Phoebe, choć do 15 metrów pasowałyby raczej średniej wielkości monitory.

Może dokup do swoich kolumn subwoofer? Jak będziesz chciał techno, to go włączysz. A "Koncerty brandenburskie" posłuchasz bez niego.

Ostatnio kupiłem mały sub Elaca, nówka od dystrybutora ELCO-EXIM za 299zł.

Pozdr

Papamek

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Mając te 15m2 to koniecznie musiałbyś posłuchać w tym pokoju tak dużych kolumn, jak się zachowują.

Ja miałem w moich (dokładnie 17,6m2) Phonary P30 - których nie dało się okiełznać i ustawić w tym pokoju, mimo iż to nie były duże kolumny, teraz mam jm laba 826, które to małe nie są i grają tu wybornie (absolutnie nie odważyłbym się na nie bez odsłuchania u mnie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.