Skocz do zawartości
IGNORED

obowiązkowy abonament-bez moralizowania!

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

W Danii jest takie rozwiazanie:

- w eterze tylko programy publiczne (dwa), ktore zreszta wkrotce przestana byc nadawne w ten sposob

- kablowo lub satelitarnie odbiera sie telewizje placac w tym i abonament (guzik kogos obchodzi, czy ogladasz TV publiczna czy nie).

- nie jest legalne zakupienie sobie 'gdzies' i instalacja na wlasna reke np. TV satelitarnej

Innymi slowy - nie masz kablowki lub talerza - nie placisz. Masz - placisz abonament.

pzdrw

soso

soso, a mnie guzik obchodzi jak jest w Danii.

Powinno byc tak, ze jak sie z czegoś korzysta to sie za cos płaci.

Ogladam jakies tam programy, to za nie placę i już.

Jak dla mnie wystarczyłyby National Geographic, Planete, jakiś program sportowy i jakiś program z bajkami dla dziecka.

Ile tam sobie życzą tyle bym zapłacił i w czym klopot ?

A publicznicy nie ogladam, wiec to nie fair, ze za nia płacę.

Socjalizm jednak ma swoje prawa :)

Pozdrawiam

lancaster - problem w tym że bardzo duża część naszego społeczeństwa nie chce płacić za nic, jak tylko jest taka możliwość więc są takie akcje z abonamentem. Jakby było tak, że rzeczywiście kto ogląda ten płaci to by nie było problemu. Problem jest taki że nie ma u nas nikt w kraju pomysłu na to jak zrobić żeby ci co rzeczywiście oglądają to płacili. Jednym z pomysłów było przeniesienie opłaty za abonament na kablówki ale to jakoś nie wypaliło (pewnie operatorom kablówek to nie pasowało).

lancaster, 9 Maj 2007, 11:34

>Powinno byc tak, ze jak sie z czegoś korzysta to sie za cos płaci.

Zabawny jestes, kolego. No to plac za szpital, operacje (przeszczep serca to dziesiatki tysiecy zlotych), plac za szkole jezeli do niej chodzisz, itd. Nie chcesz placic to umieraj lub zostan nieukiem jezeli rodzice nie chca placic za Twoja szkole.

Powinienes oprotestowac, ze zabieraja Ci podatki i forse laduja w opere, filharmonie i inne badziewie. Przeciez nie korzystasz! Jezeli nie jezdzisz samochodem to niech oddadza Ci to placisz w podatkach na drogi. Jezeli jestes bogaty to nich oddadza Ci to co zabieraja dla biednych i uposledzonych - przeciez nie korzystasz z domow pomocy.

Trzeba byc konsekwentnym a nie uprawiac hypokryzje.

pzdrw

soso

Jestem za podatkami, ale nie za utrzymywaniem tuby propagandowej do tego zdemoralizowanej i zle zarządzanej.

A wiesz ile prezes TVP zarabia miesięcznie za swoje dupogodziny?

co ty nato?

Gość

(Konto usunięte)

...Myślę że C+ się rozlicza z publiczną, a więc podwójny podatek?....

Myślisz , że tak jest ? Na prawde ?:)

...A wiesz ile prezes TVP zarabia miesięcznie za swoje dupogodziny?...

No ile ?Panie mnemanologu ?

...Jednak Prawdziwy Socjalizm nakazuje płacić !:)...

Nie lanciu to nie socjalizm to zdrowy rozsądek , gdyby placili tylko ci co oglądaja to jak myślisz ilu by płaciło ?

acha, soso - zabawny kolego:)

Program np. TVP1 na dziś:

11:45 Agrobiznes

Polska 2007

12:00 Wiadomości

Polska 2007

12:10 Moda na sukces

wyk.Darlene Conley, Katherine Kelly Lang, Bobbie Eakes, Ronn Moss, Susan Flannery, John McCook, Winsor Harmon

USA 2001

12:30

Moda na sukces

wyk.Darlene Conley, Katherine Kelly Lang, Bobbie Eakes, Ronn Moss, Susan Flannery, John McCook, Winsor Harmon

USA 2001

12:55 Klan

reż.Paweł Karpiński, Jarosław Marszewski, Jakub Ruciński, Andrzej Chichłowski, Ryszard Dreger, wyk.Julia Królikowska, Jacek Borkowski, Paweł Prokopczuk, Tomasz Stockinger, Agnieszka Kotulanka, Paulina Holtz, Daniel Zawadzki

Polska 2007

13:20 Plebania

wyk.Włodzimierz Matuszak (ks. Antoni Wójtowicz), Marcin Janos Krawczyk

Polska 2007

13:50 Jaka to melodia?

Polska 2007

14:15 Recepty Jedynki Nieposłuszne jelita

Polska 2006

14:30 Raj

Polska 2007

15:00 Wiadomości

Polska 2007

15:10 Kwadrans na kawę Mamo, nie tucz mnie

Polska 2007

15:35 Anna i Józef

Polska 2005

11:30 Samo życie

reż.Wojciech Pacyna, Wojciech Nowak, Maciej Pieprzyca, Jacek Sołtysiak, wyk.Edyta Olszówka, Aneta Todorczuk-Perchuć, Beata Kawka, Piotr Polk, Bartłomiej Świderski, Stanisława Celińska, Przemysław Sadowski

Polska 2007

12:00

Zamieńmy się żonami

USA 2005

13:00 Jesteś moim życiem

reż.Rodolfo Antúnez, Jorge Bechara, wyk.Natalia Oreiro (Esperanza Munoz/ Monita), Facundo Arana (Martín Quesada), Carlos Belloso (Enrique Fereti/ Quique), Carla Peterson (Constanza Insúa), Fabiana García Lago (Kimberly), Alejandro Awada (Alfredo Uribe), Claudia Fontán (Mercedes)

Argentyna 2006

14:00 Pierwsza miłość

reż.Okił Khamidov, Paweł Chmielewski, wyk.Aneta Zając (Marysia), Ewa Skibińska (Teresa), Mikołaj Krawczyk (Paweł), Wojciech Dąbrowski (Jan), Maciej Tomaszewski (Marek), Aleksandra Zienkiewicz (Kinga), Ziemowit Wasielewski (Kuba)

Polska 2007

14:45 Świat według Bundych

reż.Sam W. Orender, wyk.Ed O'Neill (Al Bundy), Katey Sagal (Peggy Bundy), Amanda Bearse (Marcy), Christina Applegate (Kelly Bundy), David Faustino (Bud Bundy), Ted McGinley (Jefferson)

USA 1996

15:15 Rodzina zastępcza Sztuka przewidywania

reż.Anna Hałasińska, wyk.Gabriela Kownacka (matka Anka Kwiatkowska), Piotr Fronczewski (ojciec Jacek Kwiatkowski), Maryla Rodowicz (Urszula, siostra Anki), Sergiusz Żymałka (syn Filip), Monika Mrozowska (córka Majka), Aleksander Ihnatowicz (Romek), Aleksandra Szwed (Eliza)

Polska 2001

15:50 Wydarzenia

Polska 2007

11:40

Rozmowy w toku To są idole młodych Polek!

wyk.Goście:Olivier Janiak, Marcin Matras, Radosław Majdan, Dorota "Doda" Rabczewska, Wojciech Brzozowski

Polska 2006

12:50 Na Wspólnej

reż.Filip Zylber, wyk.Bożena Dykiel (Maria Ziębowa), Grażyna Wolszczak (Barbara Brzozowska), Anna Korcz (Izabela Brzozowska), Renata Dancewicz (Weronika Wilk), Ilona Wrońska (Kinga Brzozowska), Adam Fidusiewicz (Maks Brzozowski), Robert Kudelski (Michał Brzozowski)

Polska 2007

13:20 W-11 wydział śledczy Mój ojciec

reż.Jacek Januszyk

Polska 2007

14:00 Życie na fali

wyk.Peter Gallagher (Sandy Cohen), Kelly Rowan (Kirsten Nichol Cohen), Benjamin McKenzie (Ryan Atwood), Mischa Barton (Marissa Cooper), Adam Brody (Seth Cohen), Chris Carmack (Luke Ward), Melinda Clarke (Julie Cooper-Nichol)

USA 2005

15:00 Prawo pożądania

reż.David Posada, wyk.Andrés García (Pedro José Donoso), Mario Cimarro (Salvador Cerinza), Lorena Rojas (Isabel Arroyo), Martín Karpan (Andrés Corona), Vanessa Villela (Ángela Donoso), Ana Silvetti (Abigail Domínguez), Erick Elias (Antonio Domínguez)

Kolumbia 2005

16:05 Moda na sukces

USA 2001

16:30 Moda na sukces

USA 2001

17:00 Teleexpress

Polska 2007

17:20 Na celowniku

Polska 2007

17:30 Klan

reż.Paweł Karpiński, Jarosław Marszewski, Jakub Ruciński, Andrzej Chichłowski, Ryszard Dreger, wyk.Julia Królikowska, Jacek Borkowski, Paweł Prokopczuk, Tomasz Stockinger, Agnieszka Kotulanka, Paulina Holtz, Daniel Zawadzki

Polska 2007

18:00 Jaka to melodia?

Polska 2007

18:30 Plebania

wyk.Włodzimierz Matuszak (ks. Antoni Wójtowicz), Marcin Janos Krawczyk, Maciej Wilewski, Patrycja Szczepanowska, Barbara Zielińska, Dariusz Kowalski, Małgorzata Teodorska

Polska 2007

19:00 Wieczorynka Bracia Koala

Wielka Brytania 2005

19:30 Wiadomości

Polska 2007

19:55 Sport

Polska 2007

16:15 Pogoda

16:25 Interwencja

Polska 2007

17:00 Gra w ciemno

Polska 2007

18:00 Pierwsza miłość

reż.Okił Khamidov, Paweł Chmielewski, wyk.Aneta Zając (Marysia), Ewa Skibińska (Teresa), Mikołaj Krawczyk (Paweł), Wojciech Dąbrowski (Jan), Maciej Tomaszewski (Marek), Aleksandra Zienkiewicz (Kinga), Ziemowit Wasielewski (Kuba)

Polska 2007

18:50 Wydarzenia

Polska 2007

19:20 Sport

19:25 Pogoda

19:30 Samo życie

reż.Wojciech Pacyna, Wojciech Nowak, Maciej Pieprzyca, Jacek Sołtysiak, wyk.Edyta Olszówka, Aneta Todorczuk-Perchuć, Beata Kawka, Piotr Polk, Bartłomiej Świderski, Stanisława Celińska, Przemysław Sadowski

Polska 2007

16:00 Fakty popołudniowe

Polska 2007

16:15 Sędzia Anna Maria Wesołowska

Polska 2007

17:15 Rozmowy w toku Test DNA na ojcostwo!

wyk.Goście:Jan Gałkowski, Tomasz Kupiec

Polska 2007

18:25 Detektywi Ukochana Kasia

reż.Jacek Januszyk

Polska 2007

19:00 Fakty

Polska 2007

19:30 Sport

Polska 2007

19:40 Pogoda

Polska 2007

19:50 Uwaga!

Polska 2007

20:05 Pogoda

Polska 2007

20:20 Za zgodą rodzicówCo niesie życie

reż.Michael Switzer, wyk.Jaclyn Smith (sędzia Kay Woodbury), Lyndsy Fonseca (Sally Powell), C. Thomas Howell (Jim Powell), Sarah Aldrich (Miranda Powell), Corbin Bernsen (David Woodbury), Erik Eidem (Pete Smalling), Nancy Linehan Charles (Claire)

USA 2005

21:50 Polacy

Polska 2007

22:35 Z refleksem

Polska 2007

23:00

Za zgodą rodzicówNa tyłach wroga

reż.Ryan Little, wyk.Corbin Allred (kapitan Nathan Greer), Alexander Polinsky (Steven Gould), Kirby Heyborne (sierżant Oberon Winley), Larry Bagby (Shirl Kendrick), Peter Asle Holden (Gordon Gunderson), Ethan Vincent (Rudi), Melinda Renee (Catherine)

USA 2003

00:30 Bez papierów

Belgia 2006

"Klan", "Moda na Sukces", "Samo życie"

Jaką funkcję spełnia to gówno ?

Niech za tą tania komerchę płącą zainteresowani.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Widzę, ze skopiowal i wkleił mi sie również fragment programu TVP2 na dzis...równie porywający :)

Powinni podnieść abonament, bo bez tej TV to sie zyc normalnie nie da.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytajcie sami.

Jaja normalne.

Telewizja publiczna. Nawe bardzo publiczna bym powiedzial !

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie moje..cytat>>>>>>>>>>>

----------------------------------------------------------------------------

.........jedna z fundamentalnych reguł gospodarki wolnorynkowej sprowadza się do tego, że jeśli ktoś każe mi płacić za to, czego nie kupiłem, to idę do sądu i wygrywam sprawę na pierwszym posiedzeniu.

Haracz zwany abonamentem już w obecnym kształcie jest naruszeniem praw obywatelskich i dobry adwokat zdyskwalifikowałby go bez trudu przed trybunałem w Strasburgu, tak jak słynne myto pobierane od przywożonych z Zachodu aut. Państwo zmusza bowiem obywatela do płacenia za towar, nie wystawiając mu faktur, co samo w sobie jest przestępstwem karno-skarbowym. Gdyby państwo fakturę wystawiło, obywatel mógłby ją odesłać na Woronicza z uzasadnieniem, że nie zamawiał TVP, ponieważ ogląda TVN oraz Polsat. I jak wtedy udowodnić, że jest inaczej? Powołać urząd z uzbrojonymi komandosami, którzy w środku nocy robiliby naloty na mieszkania?

Istnieje rzecz jasna bardzo proste rozwiązanie. Wystarczy nazwać abonament tym, czym jest on w Polsce faktycznie: ukrytym podatkiem na rzecz państwowej instytucji, na której po każdych wyborach kładzie łapę zwycięska opcja. Wówczas obywatel miałby prawo odliczyć podatek od dochodu, a budżet w końcu by odczuł, że polityczne zawłaszczanie największym rzekomo publicznym medium przekłada się na wymierne koszty.

Wiązanie telewizji z prądem jest wyjściem bardzo ryzykownym, bo nie tylko prąd może pokopać. Zdenerwowana masa ludzka w pewnych sytuacjach również.

jacch, w dzisiejszej TVP1 cieżko dostrzec coś poza Klanem, Pebanią, Modą na sukces, nieposłusznymi jelitkami Kazia, i powtorkami tych arcydzieł w paśmie popoludniowym.

Serio sie pytam:

Co to k**wa mać ma byc ?!

Ja za to faktycznie płacę !

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Nie tylko ty płacisz , wiesz jak to jest wszystkim nie dogodzisz .

Jesteś bardziej wymagającym ogladaczem , ale nie opowiadaj , że niczego dla siebie nie wybierzesz z programu, choćby teatr , czasem filmy w wieczornym pasmie.

Jest kilka interesujących tytułow pr.telewizji publicznej ( dok.) i serwisy info. dośc duzo ogladam pr.3 , w zasadzie jedyne źródło wiadomości lokalnych.

jacch, w TV publicznej nie ogladam dosłownie nic. Nawet jeżeli cos od czasu do czasu idzie tam w miare normalnego, to bez problemu można w tym czasie wybrac sporo równie interesujących propozycji na innych kanałach.

Ja nie chcę do cholery oglądać programu TV za darmo.

Rozumiem, ze większosć kocha seriale, dlaczego nie maja za to placić tyle ile ulożenie takiego programu kosztuje ?

Dlaczego ja mam placić nie dośc że za swoje ulubione programy, ktore oglądam, to jeszcze za ich ?

W imię Realnego Socjalizmu ?:)

No chyba, ze tak...ale powiedzmy to otwarcie !;)

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Lancaster państwo tel. musi mieć i basta - nie trzeba dodawac z jakiego powodu ?

Stworzyc system , w którym pobiera sie oplaty od rzeczywiście ogladających - utopia.

Zlikwidowac abonament - jestem za i tak zapłacimy tyle , że wpodatku - pożytek z tego bedzie taki , że na audiostereo ubędzie jeden z powodow do bicia piany :)

jacch

9 Maj 2007, 12:50

artPaw

Ty masz kręcone włosy ?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

------------------------------------------------------------------------

W okolicy memłona mam kręcone i czarne

....a cooo?

Uważam, że zanim zada się pytanie o abonament, należy zadać pytanie o sens dalszego istnienia telewizji publicznej. Skoro z różnych względów nie może ona być dłużej PUBLICZNA tzn. misyjna, to ją zlikwidować. Reklamy, programy rozrywkowe, sport czy wiadomości nie mają nic wspólnego z tradycyjnie pojmowaną MISJĄ telewizji publicznej. Tych kilka procent czasu antenowego (o dziwnych porach) poświęcanych wciąż - niechętnie i z konieczności - na programy misyjne na pewno chętnie przejmą telewizje komercyjne (w nietóre już to czynią - np. publicystyka społeczna czy polityczna). Dla mnie najbardziej publiczną telewizją jest obecnie TVN24, a nie TVP. Proponuję jak najszybciej sprzedać ją po kawałku, a wszyscy odetchniemy. Szkoda marnować takiej kasy PUBLICZNEJ dla zachcianek paru polityczków, którzy akurat się załapali.

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.