Skocz do zawartości
IGNORED

Jak odróżnić zwykłe Hi-Fi od High-endu?

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 8 Wrz 2008, 14:41

>Faktycznie, w sumie to nie chcemy. Miło byłoby cię przekonać, ale co tam. Sądzę, ze w zw. z tym

>temat wyczerpaliśmy?

Ale Ty nigdy nie próbowałeś mnie przekonać. Zawsze dostojnie milczysz, gdy dostaniesz konkretne pytanie ode mnie :)

Szkoda, że Wasze bajania o brzmieniach kabli itd. nie mają żadnego związku z rzeczywistością. Bo niby dlaczego ktoś ma Ci wierzyć jak opisujesz autorytatywnie jakiś sprzęt ? Co stoi za Twoją recenzją ? Jak możesz udowodnić swoje zdolności ?

Dlaczego na niektórych płytach wysokie tony brzmią jak zniekształcone w porównaniu do innych? Czy parametry mikrofonów tez są na tyle dobre, ze ludzkie ucho nie wychwyci różnicy?

Gość

(Konto usunięte)

Switch, 8 Wrz 2008, 15:13

>I powiedz jeszcze które parametry na papierze odpowiadają za barwą szczupłą lub nasyconą?

Ty mi to powiedz, skąd mogę wiedzieć co dla CIEBIE znaczy: barwa szczupła lub nasycona ?!?

To są pojęcia z poezji audiofilskiej.

Dla jednego szczupła jest kobieta 40 kg, dla drugiego 80 kg...

• Redaktorzy

"Ale Ty nigdy nie próbowałeś mnie przekonać."

No właśnie. Więc w czym problem? To ty próbujesz wszystkich przekonać, więc zgodnie z własnymi słowami, przeprowadź dowód, jeśli ci zależy. Może ktoś sie zainteresuje?

Gość

(Konto usunięte)

Switch, 8 Wrz 2008, 15:17

>No Paweł, same konkretne pytania :)

Zadaj mi pytanie odnośnie tego co piszę i odpowiadaj też na moje pytania. Masz udowodnione swoje cudowne zdolności ?

>Ty mi to powiedz, skąd mogę wiedzieć co dla CIEBIE znaczy: barwa szczupła lub nasycona ?!?

>To są pojęcia z poezji audiofilskiej.

>

>Dla jednego szczupła jest kobieta 40 kg, dla drugiego 80 kg...

Nie relatywizuj pojęcia. Nie ważne ile kobieta będzie ważyć, weź tylko tą jedną szczuplejszą i jedną tęższą.

Wymień mi pojęcia jakie mogę używać do opisywania dźwięku, tak aby nie wkraczały w płaszczyznę poezji audiofilskiej. W końcu jakiś używasz do opisywania kolumn, które Twoim zdaniem różnią sie brzmieniem.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 8 Wrz 2008, 15:18

>"Ale Ty nigdy nie próbowałeś mnie przekonać."

>

>No właśnie. Więc w czym problem? To ty próbujesz wszystkich przekonać, więc zgodnie z własnymi

>słowami, przeprowadź dowód, jeśli ci zależy. Może ktoś sie zainteresuje?

Gdybyś zechciał to kiedyś przeczytać do dostarczyłem wielu dowodów. Ale ty wolisz wciskać ludziom ciemnotę. Ja jestem po to żeby to prostować :)) Rozumiem, że Ci się to nie podoba. W końcu z tego żyjesz...

• Redaktorzy

"Gdybyś zechciał to kiedyś przeczytać do dostarczyłem wielu dowodów."

Nie proszono cię o "dostarczanie" z internetu cudzych, nie wiadomo przez kogo przeprowadzonych dowodów, tylko o przeprowadzenie w kontrolowanych warunkach własnego. W internecie można znaleźć dowód na wszysto, z płaską Ziemia na czele.

Switch

ja pytałem czy miał w domu dwa rozne wzmaki

jeden słabowity do pitu pitu co gra dobrze tylko audiofilskie kawałki

drugi potęzna maszyne ktora zagra w pełnym pasmie z dynamiką i barwa bez zadyszki np rock

i czy kiedys takie porownywał sam zeby moc pisac ze nie ma miedzy nimi róznicy

brak odpowiedzi poza klasycznymi powoływaniami sie na slepe testy przeczytane w necie więc z kim tu gadac

rownie dobrze mozna postawic inne rowne "wartosciowe" pytanie jakim aparatem robic lepiej zdjecia klasykiem czy cyfra -to chyba drugi ulubiony temat Pawła

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

A co byście powiedzieli na głuchy test? stoją sobie rożne klocki nie za kotarą i raz załączamy jeden raz drugi raz trzeci klocek , a audiofile uczestnicżacy w odsłuchu opisuja swoej wrazenia o kazdym klocku czym sie roznil itd a potem zbiermay karteczki a potem XYZPaweł oznajmi że cały czas grał i pod w jego kieszeni , potem czyta opisy i pęka ześmiechu....

>jeden słabowity do pitu pitu co gra dobrze tylko audiofilskie kawałki

>drugi potęzna maszyne ktora zagra w pełnym pasmie z dynamiką i barwa bez zadyszki np rock

>i czy kiedys takie porownywał sam zeby moc pisac ze nie ma miedzy nimi róznicy

Pawła nikt nie zna, nie wiemy kim jest, przez co nie zdziwiłbym się jakby pod presja ponowienia takiego pytania stwierdził że słuchał. Po prostu pod tym co mówi nie podpisuje się swoim imieniem i nazwiskiem więc może pisać do dusza zapragnie.

Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 15:37

>A co byście powiedzieli na głuchy test? stoją sobie rożne klocki nie za kotarą i raz załączamy

>jeden raz drugi raz trzeci klocek , a audiofile uczestnicżacy w odsłuchu opisuja swoej wrazenia o

>kazdym klocku czym sie roznil itd a potem zbiermay karteczki a potem XYZPaweł oznajmi że cały czas

>grał i pod w jego kieszeni , potem czyta opisy i pęka ześmiechu....

Osobiście nie posiadam jakiegoś referencyjnego słuchu i nie wiem czy jestem w stanie z łatwością rozróżniać podobne brzmieniowo klocki, ale bzdury Pawła przekraczają wszelakie granice :))

Różnice między Zhaolu a Beresfordem usłyszy nawet głuchy. Na dodatek usłyszy to znaczy nieprawidłowa aplikacja. U Pawła takie coś nie istnieje.

klon z wielowatkową jaznia to zaden hit -switch

niektore to tak bawi ze gadaja same ze soba

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.