Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry kabelek do głośników OK.100 zł/m !

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Polecę nieskromnie Mogami Blue Rocket , który sprzedaje .

Mam dwa komplety do bi-wire , jednego pozbędę się .

Zastąpił go Antykabel również godny rekomendacji .

Resona kiedyś posiadałem, niezły ale to nie ta liga.

testowalem wiele modeli- wszystkie hypery, Equator BiWire ,Equator 2.0. naprawde warto sie zainteresowac. w miare neutralne z ladnym basem.polecam tez interkonekty-Explorer,Voyager

link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a ja w kable nie wierze .... wystarcz kupic kabel 10zl za metr .. no 15 zrobić do tego ładnie banany po 5zl sztuka pozłacane ...i tyle jeszcze można zalać ewentualnie kabel z bananem czymś co by kabel na tym małym odcinku nie śniedziały... i tyle .. i jak ktoś chce to może kable wsadzić w jakieś rurki metalowe ...jako wyekranowanie np w miedziane .. i tyle .. ale nie za 100zl takie moje zdanie :)

pozdrawiam gorąco

cool architect, 4 Cze 2007, 22:49

To nie kwestia wiary tylko zasad fizyki i materiałoznawstwa

Po prostu ręce mi opadają , ludziki wy do szkoły to chodziliscie czy na wagary ......

do szkoły i na wiedzę nie nażekam .. tylko ze kable to na serio az tak sie nie slyszy roznicy tym bardzeij jak sie kladzie metr poltora .. jak by polozyc kilometr to tak .. im grubszy kabel tym mneij dynamiczne brzmienie i wiekszy basik ..

ja osobiscie mam jakies tam interconecty miedzy gainclonem a pionkiem .. ale czy az tak to wplywa .. to ni ewiem .. :) fizyka fizyka :) ale czasem bez badania w kabinie ne slychac roznicy na kablach ...

pozdrawiam :)

Ogromnych różnic nie ma , ale jak koledzy zauważyli są spore .Ja tez jestem skąpy ale przerobiłem temat .

Nie jest tak że kabel lepszy czytaj droższy jest lepszy w danym systemie .Uwarunkowane jest to budową wzmacniacza i głośników .Dlatego nie ma złotego środka .Dany kabelek może grac cudownie w jednym systemie ,a całkowicie nie sprawdzić sie w innym .Sam po wielu latach doszedłem do tego że najbezpieczniejsze są kable bez wydziwiania.Muszą posiadać następujące cechy .Dużą czystość minimum 6N , izolacje teflonową, oraz dobry przekrój .Akurat tak sie składa że niewiele firm robi tak kable głośnikowe ale radziłbym wybierać z pośród takich. reszta to badziew i naciąganie klientów .

Staszek_s, 5 Cze 2007, 17:17

>na www.hi.fi. pl jest używany sonus oliva w tej cenie... Wg mnie to dobry kabel, a cena okazyjna.

>pzdr >niestety,już sprzedany,chciałem się załapać....:>

• 3 tygodnie później...

Zainspirowany wpisami, kupiłem do podłączenia głośników taśmę Jantzen 1,33 mm2. Dotąd sceptycznie podchodziłem do "grania" kabelków, ale przekonałem się, że efekt jest :) Dotychczas grała MMarketowa posrebrzana linka.

Parę dni temu pojeździłem z kolumnami po pokoju - troszkę je rozsunąłem, poprzekręcałem. Uzyskałem lepszą scenę i większą przestrzeń, niestety dźwięk stał się mniej przyjemny (więcej hałasu, być może dla tego, iż jedna z kolumn zbyt się zbliżyła do jednego z rogów pokoju). Jednak dla szerszej sceny byłem w stanie to pogorszenie zaakceptować.

Dzisiaj po Skutkiem wymiany okablowania było zredukowanie ww. efektu, czego szczerze mówiąc się nie spodziewałem. Dźwięk jest lepszy - mniej jazgotliwy, czystszy. Drugą rzeczą słyszalną od razu, jest "wygładzenie" wysokich tonów - również duży "+". Na własne uszy poznałem znaczenie jedwabistości wysokich tonów :) . Różnic w szerokości sceny czy jej głębokości nie stwierdziłem. Wrażenie jakby delikatnie mniejszej precyzji źródeł pozornych, ale głowy obciąć sobie nie dam.

Choć u mnie wyrażnie słychać też różnicę w separacji i scenie... są lepsze !

Myślę że warto poeksperymentować z kabelkami , sprawdzę też za jakiś czas ten koncentryk made in Russia polecany przez Lete , dużo ludzi o nim tu pozytywnie pisze , sprawdzimy go na głośnikowym i zrobimy sieciówkę!!

Jest w temacie HAJENDOWA FORUMOWA SIECIÓWKA !!!

>dragon66,

Jezeli faktycznie chcialbys wydac do 100zl/metr kabla glosnikowego, to mozesz sprobowac posluchac pewnego kabla - ponizej budzetu, ktory zalozyles (satysfakcja 100%, bez pudla, dostaniesz w nim "sporo miesa, ladna srednice i perliste wysokie" - szczegoly poszly na priv). Mysle, ze na eksperymentowanie z samorobkami szkoda jednak kasy - wydasz na to z czasem sporo, a z efektow nie bedziesz najprawdopodobniej w pelni zadowolony. Co do przewodow Nakamichi (rozumiem, ze chodzi o te srebrzone, w cenie kilkunastu zl za metr), to sie zgadzam - kiepski kabelek, ktory sprawdza sie w naprawde podstawowych systemach i tylko tam.

Pozdrawiam,

Lete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.