Skocz do zawartości
IGNORED

Tarcza antyrakietowa, za i przeciw

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

parantulla

Wojna to sprawa ekonomii,zysków i kapitału.Nikogo nie obchodza okrety atomowe ruskie czy amerykanskie bo nikt nie wystrzeli rakiet z takowych.Nostaradamus nie ma nic do rzeczy jako ze wojna nastepna bedzie pewnie taka jak inne.

Taki Putin to ma cała swoja ruska swołocz głeboko i nic go nie interesują.Jako że wiekszosc( pewnie tak) Rosjan to nic nie warci alkoholicy nałogowi.Jak bedzie trzeba to ich poswieci...Ale niejaki tarantulla ma racje ,wszystkie nasze domysły gówno warte bo prawde znają nieliczni a ja to sobie moge gdybac tylko i fantazjowac.No ale wojna jest nieunikniona i zniszczenia w Europie beda takze powazne....mimo oswiecenia i internetu uprzedzenia zostały i jakies pokolenie wróci do tego ,jako ze ten porzadek nie jest wieczny.Tylko sztuczny i zrobiony ze strachu przed USA.

Grundig High Fidelity

mzawek, 9 Cze 2007, 01:06

>parantulla

>Wojna to sprawa ekonomii,zysków i kapitału.Nikogo nie obchodza okrety atomowe ruskie czy

>amerykanskie bo nikt nie wystrzeli rakiet z takowych.Nostaradamus nie ma nic do rzeczy jako ze wojna

>nastepna bedzie pewnie taka jak inne...

"inne" zasadniczo były zawsze o "coś" a nie dla zgrywy i z nudów. Możesz podać chociaż trzy powody, dla których ktokolwiek miałby dokonać zbrojnej agresji na Polskę, która dzisiaj jest w NATO, UE, FIFA, UEFA ;) i liczyć na to, że ujdzie mu to na sucho, bo nikogo to nie obejdzie, jak w 1939 chociażby czy 1945? Nawet jeśli ktoś taki dzisiaj żyje, to po co miałby to robić, skoro nawet siła robocza juz dawno stąd wyjechała, a jakoś nic mi nie wiadomo, żebyśmy posiadali cokolwiek innego, co komukolwiek mogłoby się do czegokolwiek przydać. Tym bardziej, że bezkarnie postrzelać to sobie można na przykład w tym przywołanym wcześniej Afganistanie bez narażania własnej dupy na międzynarodowe reperkusje. I co ma do tego wszystkiego ta cała tarcza, jej obecność na naszym terytorium lub też nieobecność? Co to zmienia, że jej tu nie ma i co zmieni, jeśli tu będzie? Trochę bezwartościowego złomu i kilkuset żołnierzyków, którzy pole walki znają tylko z ekranów komputera i telewizji...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

czy nasza Ojczyznę ktos rozjedzie to nie wiem...W sumie nie ma po co chyba.Ja tak ogólnie napisałem.Skad wiadomo ze za 30 lat Hitler nie bedzie w Niemczech bohaterem narodowym ? Pokolenie II wojny niestety odchodzi a młodzi moga juz zupełnie inaczej patrzec na swiat.Taka kolej rzeczy jest w naturze.Nas audiofili z tego fora to pewnie nie bedzie dotyczyc.Ale wnuki....My mamy wazniejsze sprawy na głowie jak Vibrapody i piasek audiofilski.

Grundig High Fidelity

A co ta dyskusja ma wspólnego z obroną agresywnej polityki militarnej USA?

Jeśli za wszelka cenę chcemy bezpieczeństwa to przyłączmy się do Rosji. Nikt tak skutecznie nie ochroni nas przed agresją jak Rosja. Na razie widać że lizanie dupy mocarstwom jest już naszą tradycją narodową. W Polsce zawsze musza stać jakieś obce wojska.

Ta prymitywna amerykańska technika rakietowa skompromitowała się w czasie pierwszej wojny w zatoce. Przed niczym nikogo nie uchroni. Za to parcie nacjonałów na amerykańską tarczę w Polsce skłóci nas z UE i Rosją, które w kolejnej sprawie będą dogadywały się ponad naszymi głowami.

W USA zmieni się ten ich tępawy prezydent i obudzimy się z tarczą w nocniku.

maciek36', 7 Cze 2007, 22:47

>Tak tylko dodam dla jasności, że Michalkiewicz pisze też np. do Najwyższego Czasu, ....<

No rewelacja! Nawet pewnie czasem czyta to co pisze. Pisze tez w kiblu na marszconym papierze zapewne tam przychodza mu do głowy te radosne fantazje - między jednym, a drugim klockiem.

>Jak tak mówisz to niechybnie kojarzysz mi się z Adamem Michnikiem, drogim Bronisławem i spółką.<

Nie wiem jak ci się Muls kojarzy ani jak ty jemu - widze, że go zmęczyłeś bojem :)

Mnie się kojarzysz tylko z wioskowym głupkiem za mało rozgarniętym żeby uchwycić bredzenia tego starego ZSLowca z Zielonego Sztandaru, sługusa komuszego - imć Michalkiewicza.

muls, 10 Cze 2007, 13:59

>qubric>>z ta rosją to nie jest głupie......ale nierealne.Obecnie.A ta ich mentalność???

To akurat miało być odrobinę głupie ;)

Podobno Wasilewska i Lampe wystąpili jeszcze w czasie wojny z petycją do Stalina żeby Polska została 17 republiką Kraju Rad. Co dziwne Stalin właśnie się na to nie zgodził. Na pewno nie z powodu wspaniałomyślności. Myślę, że miał wtedy na głowie inne waśnie narodowe wewnątrz ZSRR i nie chciał brać sobie kolejnych kłopotów.

A co do mentalności rosyjskiej, to odwrócę spostrzeżenie...

Otóż pewien stary a dość tępy zapluty solidaruch ostatnio kłócąc się zajadle z kimś na przystanku autobusowym stwierdził, że ruscy są imperialistami, bo uważają że Polska była ich republiką. Dowodem na to było wg niego to, że Rosjanie oficjalnie nazywają Polskę "Republiką Polską" (LOL)

Pomijając, że mamy do czynienia z idiotą nierozumiejącym języka w jakim się podobno porozumiewa od urodzenia, to jednak coś musi być z tą polską mentalnością, że w ogóle takie skojarzenie mogło wpaść nawet do bardzo tępego zapijaczonego łba patrioty-katolika.

>bardzo tępego zapijaczonego łba patrioty-katolika.

>zapluty solidaruch

to jednak coś musi być z tą polską mentalnością, że w ogóle takie skojarzenie mogło wpaść

maciek36', 10 Cze 2007, 14:22

No widać nie >szkoda gadać< skoro gadasz :)))

A to co bierzesz za wywyższenie, jest oglądem z twojej perspektywy krowiego placka suszącego się na polu. Z tego poziomu nawet żaba ma szeroką perspektywę i wydaje się wyniosła :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.