Skocz do zawartości
IGNORED

PANASONIC czy NICHICON które lepsze ?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję porady , chce wsadzić do zasilania w cdeku nowe kondy !!!

Potrzebuję uzyskania dynamiki i lepszej rozdzielczości na basie , na średnicy i sopranach ...zwłaszcza tych ostatnich!

Firm jest sporo biorę pod uwagę Nichicony ale które serie:FW, FG-FINE GOLD MUSE , czy MUSE KZ -jakie są między nimi różnice brzmieniowe ?

Pod uwage biorę tez Panasonic FC - ale mają różne opinie?!

A może Black Gaty !

Czytałem tu trochę opinii ale ja potrzebuje konkretu i porady !

Jeszcze jedno czy w miejsce konda o napięciu 25v , chce dac 50 v, czy jeżeli nap. jest większe ma to wpływ na brzmienie oprócz zwiększenia wytrzymałości konda?

Wiec tak: FC daj do zasilacza tam gdzie potrzebujesz duze pojemnosci (przed stabilizatorami) oraz wszystkie inne male mniej wazne. Do zasilania czesci cyfrowej Daca tu OSCON bedzie najlepszy, czesc analogowa plus odsprzeganie zasilania opampow to juz jak cie stac cerafine, silmic lub black gate. Kondy wyjsciowe polecam black gate N lub cos z ruskich olejowych polaczonych z teflonowymi (jak masz miejsce) Nichicony raczej bym odposcil.

Jak do zasilacza części cyfrowej jeszcze dopisałbym Rubycony ZL. Nie wiem ale już powtarzam opinie wielu forumowiczów niestety trzeba sprobować- bo konstrukcja zasilacza ( nie mówię o schemacie tylko) ale i konstrukcja fizyczna powoduje że nie można polecić danego typu kondensatorów ot tak do wszystkich cedeków.

• 2 tygodnie później...

>Dragon66,

Odnosnie "sluchania" kondensatorow w takiej, czy innej wersji...

Poczekaj jeszcze tak mniej wiecej rok, a samo Ci przejdzie - potem bedziesz juz tylko sluchal muzyki :)

Zostaw jak jest, rubyconami wiele nie poprawisz (a bynajmniej nie jestem pewien czy uslyszysz roznice).

Pozdrawiam,

Lete

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.