Skocz do zawartości
IGNORED

Krolowa wszystkich lamp

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak rozumiem kolega Alek ma potrzebe oceniania wartosci watkow innych osob. A niby to dlaczego ma to byc smieciowy watek? jakie kolega ma kwalifikacje czy wiedze na temat lamp aby oceniac taki wpis?

senicz, 10 Cze 2007, 15:16

>Jak rozumiem kolega Alek ma potrzebe oceniania wartosci watkow innych osob. A niby to dlaczego ma

>to byc smieciowy watek? jakie kolega ma kwalifikacje czy wiedze na temat lamp aby oceniac taki wpis?

Hehe, kolega Arek umie zbudować lampę. :D

Senicz, ile lamp w życiu zrobiłeś?

Albo trochę inaczej - ile rozbiłeś? :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prwdopodobnie chodzi o niezwykle male thd dla malych sygnalow co daje taki soczysty i basowy dzwiek

Ukryta Zawartość

Alek buduje lampy? no no to wybitny specjalista od lamp. Ja nie jestem az tak glupi zeby sie za budowe lamp brac ale zrobic super wzm na lampach to umiem. Ja juz kiedys zaproponowalem kolegom lampiarzom aby zbudowali op mocy na lampach jak do tej pory nikt z nich nic nie zrobil. Wiec o czym tu mowa?

Alek>>>>>>spokojnie- senicz testuje do sprzedaży nastepne typy jakie ma w domu.Podbija cenę jak zwykle tak, że krowa sie zorientuje ..A thd są potrzebne do tego, żeby lampa nabrała wartości, bo i tak nikt tego nie bedzie mierzył.Ma ich widocznie DUZO.

Mialem do dzisiaj jedna Mullard ale ja oddalem specjaliscie od lamp. Sam jej nigdy nie badalem sluchalem itp ale facet jest napewno super spec od lamp. Np. daje ona duze otwarcie dzwiekowe z kolumn na boki i super bas a to jest efektem bardzo malych thd na niskich sygnalach.

> muls :))

temat: Lampy - ranking

senicz

o mnie | ignoruj | PW

stat: 702 / 5165 / 0

7 Gru 2006, 13:25

w sobote i niedziele bede robil hybryde na e88cc ale podmienie na inne odpowiedniki mozenawet na te ruskie jak mam? a ze lamp mam od ciula wiec nie wiem co mam. Kupowalem jak glupi na wage. Ostatnio sporo potluklem bo mi wielkie pudlo z lampami spadlo z szafy. nawet nie patrzylem na straty.

Kierujac sie tylko parametrami typu thd wybralem na lampe do hybrydy ECC83 ale dzwiek pomimo wysokich parametrow wzm na tej lampie nie byl taki super. Oczywiscie jest doskonaly i chyba trudno o lepszy z dostepnych na rynku ale do nalesnika to niestety bylo mu daleko. Byc moze zrobilem blad i zamiast 83 powinienem uzyc 180? No trudno oddalem jedyna wiec nie bedzie juz prob.

senicz>>>>>jedna królową to se mozna do zyci wsadzić.A jak chcesz zabłyszczeć lampą to przynajmniej podaj jakie te Thd i w jakim punkcie pracy tej lampy.Przynajmniej bedzie wiadomo czy kminisz.O ile wiem, nie masz zasilacza regulowanego 0-400V- to raczej takie manewry na pustyni.

Napisalem tylko opinie wybitnego fachowca na temat lamp. A on skazal te - e180cc - lampe jako najlepsza. I zamiast sie mnie czepiac zrobcio cos na poziomie swiatowym a nie tylko prostackie ukladziki sciagane od innych. Nawet glupiego Maranciunia nie potraficie zrobic.

senicz....ja nie mam problemu maranciunia ,bo mam dobry CD z którego jestem zadowolony i wynalazków powtarzał nie będę.Jak chcesz to moge natomiast udostepnić schemat nalesnika.Mam inne wynalazki na głowie.Natomiast twoja fascynacja thd skłonila mnie do propozycji.Sprawdz thd 6szt lampek E 88cc polaczonych równolegle naraz. A jak wybitny fachowiec mówi ci takie rzeczy to spytaj sie wybitnego fachowca ,jak i gdzie on to mierzył i jakie warunki były spełnione.Jak mamy porównywać to trzeba ustalić warunki brzegowe.

W kaim chyba najgorszy z testowanych cd to byl wlasnie Grundig? ale pewny nie jestem. Lector zagral dosc czysto ale cieniutko bez basu i metnawo a reszta? .......... niech bedzie milczenie. Tak naprawde to wszyscy mamy problem Maranciunia.

senicz

skoro "Sam jej nigdy nie badalem sluchalem itp",

to skad wiesz, ze "Krolowa Lamp robi tak, ze dzwiek wydostaje sie na wolnosc i odskakuje od kolumn dajac szeroka i gleboka scene."? Forumlujesz opinie bazujac na tym co ulyszales od kogos, a nie na wlasnych doswiadczeniach. Nienajlepiej to chyba o Tobie swiadczy...

Swiadczy bardzo dobrze bo wierze!!! akurat powiadomil mnie ktos ze istnieje krolowa wart calkowitego zaufania. Krolowa jest delikatna i lubi sie sprzegac w estradowce. Ale ogolnie daje dzwiek przestrzenny i delikatny a zarazem mocny i miesisty czyli pelnia szczescia.

To moze chociaz pisz PODOBNO "daje dzwiek przestrzenny i delikatny a zarazem mocny i miesisty czyli pelnia szczescia."

Wystarczy poczytac jak odmienne zdanie na temat tego samego zestawu sa wstanie wyrazic rozni ludzie, jakie znaczenie maja dla roznych ludzi te same okreslenia, i w jak rozny sposob odbiramy muzyke i jakie pasmo odbieraja nasze uszy, zeby opinie bazujace na tym, ze ktos tak powiedzial schowac gleboko do szuflady i sie do nich nie przyznawac.

Seniczu drogi, uslysz wlasnym uchem to, ze krolowa daje dzwiek przestrzenny i delikatny a zarazem mocny i miesisty czyli pelnia szczescia, a bedziesz wiarygodny.

Pozdrawiam

Panowie ja pisze powaznie i raczej powinniscie mi byc wdzieczni za trop na dobry top to wy na mnie szcekacie!

Kolega zrobil testy z dziesiatkami roznych lamp i wybral te. Wiec zaoszcedzil wam mnoestwo cxasu i pieniedzy. A ja zdradzilem wam to info i zamiast mi dziekowac szczekacie.

• 11 miesięcy później...
  • 1 rok później...

Witam.

pr1nce, 7 Paź 2009, 20:54

>czy e180cc ZAGRA jako zamiennik Ecc83?

>

>slyszalem, ze tak. To prawda? Jest jakies ryzyko takiej podmiany ?

E180CC to lampa do obwodów komputerowych. Datasheet ->

Ukryta Zawartość

ECC83 to typowa lampa m.cz. wzmacniająca małe sygnały. Datasheet ->

Ukryta Zawartość

Są to dwie różne lampy i nie ma możliwości bezpośredniej ich zamiany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.