Skocz do zawartości
IGNORED

pomóżmy Zydelkowi w walce z nałogiem!

xanax

Rekomendowane odpowiedzi

panie i panowie,

sprawa jest poważna, inaczej nie zakładałbym osobnego wątku.

nasz forumowy kolega Zydelek ma problem z nadużywaniem lub uzależnieniem od alkoholu, a być możne także od innych substancji psychoaktywnych, na co wskazuje treść i poziom jego postów na tym forum.

Ostatnio dają się zauważyć publicznie żenujące objawy narastającego problemu - każdy z jego wpisów jest chamski, bezpodstawnie agresywny, okraszony wulgaryzmami; posty Zydelka mają też często charakter antysemicki i homofobiczny...

Jest rzeczą naturalną, że osoby uzależnione od alkoholu czy narkotyków nie zdają sobie z tego sprawy, a jeśli nawet sobie uświadamiają problem, to nie chcą nic z nim zrobić. Prowadzi to oczywiście tylko do coraz większego uzależnienia.

Nie chcę aby tak było w przypadku Zydelka; chcę byśmy mu wspólnie pomogli! Interweniowałem wielokrotnie w tej sprawie u Lukara, jednak nasz szanowny Admin pozostał obojętny na los kolegi z forum – nie zrobił nic, by choćby zwrócić uwagę Zydelkowi na niestosowność pojawiania się na forum w stanie nietrzeźwym i obrażania forumowiczów, czy wypisywania totalnych bredni w stanie zamroczenia alkoholowego...

Zatem musimy wziąć spraw we własne ręce: proponuję – wpisujmy w tym wątku znane nam adresy i telefony poradni odwykowych niosących pomoc osobom uzależnionym z terenu Białegostoku i województwa podlaskiego; mam nadzieję że Zydelek skorzysta z oferty którejś z tych instytucji...

możemy próbować też podsyłać mu te namiary na PW, maila, czy sms-em na jego telefon komórkowy (namiary znajdziecie na forum) – Zydelkowi będzie łatwiej wybrać coś interesującego dla siebie...

A może wśród forumowiczów jest lekarz psychiatra specjalizujący się w uzależnieniach, lub psychoterapeuta specjalista terapii uzależnień?

Na razie pierwsze namiary ode mnie:

# Urząd Wojewódzki. Pełnomocnik Wojewody ds Rozwiązywania Problemów Alkoholowych i Uzależnień

15-213 Białystok, ul. Mickiewicza 3

tel. (085) 743 95 38

# SP Psychiatryczny ZOZ Poradnia i Dzienny Oddział Terapii Uzależnienia od Alkoholu

ul. Żurawia 14, 15-950 Białystok

tel. (085) 743 31 25

# SM ZOZ Poradnia Terapii Uzależnienia od Alkoholu

ul. Storczykowa 5, 15-003 Białystok

tel. (085) 663 56 76

# NZOZ Poradnia Terapii Uzależnień i Współuzaleznień

ul. Słonimska 15, 15-028 Białystok

tel. (085) 740 45 50

Pomóżmy Zydelkowi! Nie bądźmy obojętni na jego problem, nie zostawiamy go samego w potrzebie!

xanax

a to przepraszam!!

nie jest to również moim celem, naprawdę uważam, że nic tak nie pomaga nałogowcom jak "niewidzialna ręka" zwana także niekiedy "sygnałem od bozi" np. zdiagnozowany stan przedzawałowy itp.

podejrzewam, że poradnie są chyba raczej nie tak skuteczne choć może się mylę?

zatem taka propozycja z mojej strony - zamiast proponować poradnie pomódlmy się razem o lekki stan przedzawałowy albo jakiś inny "szok zdrowotny" dla kolegi z problemem - grunt żeby na tyle był mocy ten szok, żeby kolega "odmienił swoją drogę" ale na tyle lekki, żeby nie zszedł i mógł wkroczyć na nową drogę energicznym krokiem (po koniecznym okresie rekonwalescencji i pielgrzymce dziękczynnej)

co Ty na to Xanax? przyłączysz się?

jest nas dwóch - razem możemy odmówić Anioł Pański w intencji Zydelka - akurat pora! :-)

xanax

za takie pomowienie,mozesz sie znalesc w sadzie.

co do ciebie to............

Nie dyskutuj z debilem, on najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona ......DOśWIADCZENIEM !!!

to dokladnie do ciebie.

graaf,

ja na poważnie chcę mu pomóc, ale nie w oparciu o niekonwencjonalne metody. spróbujmy tego co racjonalne, a potem dopiero szukajmy pomocy boskiej interwencji, ok ?

x.

no nie wiem

tomek7776 też odniósł wrażenie, że cel jest inny, użył nawet słowa "pomówienie", moim zdaniem przesadnie, ale intencję Twojego apelu odczytaliśmy chyba tak samo

no nic, skoro nie chcesz się pomodlić to w takim razie sam pomodlę się za powodzenie Twojej akcji, zakładając szczerość Twoich intencji, bo inaczej nie wiem jak mógłbym pomóc

pozdrawiam!

graaf

graaf,

może modlitwa jest jakimś rozwiązaniem, ale powtarzam - ja jestem racjonalistą i wierzę w nieco inne terapie odwykowe. i zakończmy ten off topic. z kolei to co napisał kolega tomek7776 mnie nie obchodzi, on jest jednym z nielicznych forumowiczów ignorowanych przeze mnie z powodu ich chamstwa i prostactwa.

x.

z lekka zwazaj na slowa,bo mozemy ktoregos pieknego poranka o 6 rano zapukac ekipa,do twoich dzwi(w a dzwiach ekipa G),i posluchac co masz nam do powiedzenia prosto w twarz.

Xanaxie zgadzam sie z Toba, pomoc jest konieczna! Problem zdaje sie tak gleboki, ze nawet nie wiem od czego zaczac... Moze zasugerujesz cos? Narazie lacze sie w modlitwach z Graafem ;)

oczywiście mogłem się tego spodziewać,

panowie wyśmiali wszystko; ale takie już jest to forum - chciałem dobrze, ale nic poważnego nie da się na audiostereo.pl zrobić... ok, módlcie się dalej - proponuję, dla większej skuteczności waszych modlitw, załóżcie abstynenckie kółko rózańcowe i zgłoście się do rodziny Radia Maryja; tymczasem Zydelek nadal wieczorami będzie w pijackim widzie rzucał bluzgami na lewo i prawo... ;-/

xanax

p.s. a co mówi tomek7776, tradycyjnie już - nie wiem.

Dziękuję serdecznie za "troskę".

Moim uzaleznieniem jest wyłacznie miłość do pięknych kobiet:) a z facetami faktycznie chadza się na piwo a nie do........ .

Jeśli więc ta troska miała być formą podrywu i reklamy Radia M to pomysł chybiony.

No już spadam.

O! Zydelek...

też nie wiem, co tam wypisujesz za brednie, ale tam na górze, na początku wątku jest kilka adresów i telefonów - zadzwoń pod któryś z nich, to Ci na pewno udzielą pomocy...

może przestaniesz w końcu w pijanym widzie obrażać ludzi na internetowych forach. pamiętaj - nigdy nie jest za późno, żeby wytrzeźwieć!

powodzenia!

xanax

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Tak sobie dumam dlaczego groźba utraty samochodu za jazdę po pijaku tak wielu oburza ( w domyśle bo sami jeżdżą i się porostu boją), odnosząc się do założonego wątku czemu autora oburza rzekomy nałóg Jacka vel Zydelek może sam ma z tym problem?

Najdziwniejsze jest to, że najwięcej plują ci co maja z Zydelkiem kontakt tylko poprzez forum , zastanawiające?

Znam kilka osób, które znają osobiście Jacka i ich opinie są krańcowo różne od tych umieszczanych na forum-jak łatwo opluwać kogoś publicznie prawda xanax.

Znam Zydelka tylko przelotnie spotkaliśmy się w Giżycku i na Audio szole i moje wrażenia są pozytywne, trudno mi jest oceniać osobę po tak pobieżnym kontakcie.

Ale na forum jest rzesza tych co wiedzą lepiej i śmiało kopmy leżącego brawo xanax gratuluję cywilnej odwagi.

Powiem wprost rzygać mi się chce jak czytam taki wątek, i myślę sobie co za patafian mógł coś takiego założyć po prostu świnia i tyle.

Oczywiście zaraz zjawi się chór wiedzących lepiej i dalej do pieca dołóżmy a co niech ma za swoje przecież to pijak jest.

Życzę ci xanax dobrego samopoczucia ze spełnienia obywatelskiego obowiązku uwolnienia świata od Jacka w jego "nałogu" i życzę ci byś nie popadł w jakiś, bo zjawi się inny xanax i ci dołoży, ale przecież "świni" to nie obchodzi.

:):):)

By jaja jakie sobie zrobiłem traktować jak rzeczywistość trzeba być :):) prawdziwym audiofilem"

Usmiechnijta się chłopy. Słońce, ciepło, plaże, góry i woda. O kobitkach nie wspomnę.

Więcej uśmiechu a mniej ponuractwa.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .

>:):):)

>By jaja jakie sobie zrobiłem traktować jak rzeczywistość trzeba być :):) prawdziwym audiofilem"

>Usmiechnijta się chłopy. Słońce, ciepło, plaże, góry i woda. O kobitkach nie wspomnę.

>Więcej uśmiechu a mniej ponuractwa.

Teraz gadasz do rzeczy! :)

Gość jarokar

(Konto usunięte)

jacch chyba nie bardzo zrozumiałeś moje intencje

To może inaczej miałem ostatnio przygodę w pracy wyjeżdżałem z parkingu, stoi nissan z otwartym bagażnikiem przy nim młody chłopak jest gorąco, więc drzwi otwarte, ale tak, że opierają się o samochód obok znam właścicielkę owego auta, więc zatrzymuję się i zwracam uwagę właścicielowi nissana na zaistniałą sytuację, otrzymuję odpowiedź przecież nic się nie stało a ogóle czy to mój samochód i czy ja jestem jakiś adwokat.

I tak sobie myślę, że w podobnej sytuacji zachował by się podobnie xanax ot i tyle a może aż tyle.

Po drugie według mnie wątek o takim tytule i treści mógł założyć tylko ktoś w pijanym widzie, bo na trzeźwo to już raczej nie.

A po trzecie najczęściej pomagają ci, którzy maja lub mieli podobny problem z chorobą, bo nałóg to choroba nieprawdaż?

jarokar,

najpierw poczytaj to, co wypisuje o mnie Zydelek na tym forum, a dopiero potem się wymądrzaj w stylu pseudointelektualnej debaty, ok? Ja uważam, że nie można takich rzeczy wypisywac na trzeźwo, więc skoro nasz forumowy Zed ciągle wypisuje jakieś chamskie rzeczy na mój temat, to musi być wciąż pod wpływem alkoholu lub innych substancji odurzających, prawda? czy ja rozumuję logicznie? więc skoro jest non stop "na korbie", to znaczy że jest bliski uzależniania. i ja chcę mu pomóc, zawrócić go z tej drogi do piekieł - taka jest intencja mojego wątku; popatrz, ile adresów i telefonów do miejsc, gdzie można znaleźć pomoc mu wyszukałem, jak bardzo się staram... naprawdę.

a po moje nałogi się nie martw - leczę je pod okiem specjalistów i - zapewniam Cię jarokar - robię postępy w moich terapiach.

xanax

Gość jarokar

(Konto usunięte)

A widzisz tu cię boli jakie to małostkowe, i jak niewiele rozumiesz z otaczającego cię świata, teraz już wiem na pewno przy tym nissanie zachowałbyś się tak samo.

Życzę ci szczęścia w twojej krucjacie.

Pomodlę się razem z grafem ale także w twojej intencji niech Wszechmogący doda rozumku.

Dobranoc

Skończyłem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.