Skocz do zawartości
IGNORED

Audio a bezsenność

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

Od momentu gdy nie jem naspidowanego hormonami mięsa a także nie piję kawy, herbaty oraz wszystkiego co zawiera kofeinę zasypiam jak niemowlak :)

Sugeruję mniej śmieciowego jedzenia i używek a problem sam zniknie :)

zdezintegrowany_3PO

ps. też miałem problemy z bezsennością :(

zdezintegrowany_3PO, 15 Cze 2007, 10:21

>Od momentu gdy nie jem naspidowanego hormonami mięsa a także nie piję kawy, herbaty oraz

>wszystkiego co zawiera kofeinę zasypiam jak niemowlak :)

To, tzw. śpiączka głodowa ;-)

zdezintegrowany_3PO, 15 Cze 2007, 10:34

>jar1 -->

>

>wiem Jaruś wiem ... na starość czlowiek nie może już tyle spać ;)

stary emerytowany kałowiec musi dorabiać w dziale polityka na "piekne życie"

stąd zaburzenia snu i majaki nt rzeczywistości

baronów z sld którym liże tą ulubioną przez się część ciała

jar1, 15 Cze 2007, 10:47

>A skąd zdezi u Ciebie przekonanie, że ja mam problemy z zasypianiem? Taka błyskotliwość umusłu

>spowodowana rzodkiewką? ;-)

Stary już jesteś ;) ... pojechałem rocznikiem statystycznym ;)

niewinny wątek dopóki nie pojawi się jakiś horst.

W temacie - gdy nie mogę zasnąć (co zdarza się rzadko) - odpalam kompa i wchodzę na forum. Po góra pięciu minutach ścina mnie z nóg :))

The odd get even.

heh ja mam problem zupelnie odwrotny... Gdy tylko zaczynam sluchac delikatnej muzyki, ogarnia mnie koszmarna sennosc... Z jednej strony jest to przyjemne... taki blogi stan. Ale nie moge sie skupic na samej muzyce:))

Piję kawę, herbatę, piwo, rzadko wódkę (tylko wina nie biorę do ust), słucham różnej muzyki, poza niektórymi owocami morza jem wszystko, uwielbiam i mięcho i jarzynki, chodzę w dżinsach i czarnych i niebieskich, bywa, że wbijam się w garnitur (bardzo rzadko), czasami jestem pobudzony a innymi razem stępiały, jeżdżę i rowerem, i samochodem i trawmwajami.... i tak dalej. I nie wiem co ma a co nie ma wpływu na mój sen, ale nie mam z tym żadnego kłopotu. W nocy kładę się i śpię. Ma za to bardzo poważny z czym innym - wstawaniem. Nie wiem co ma na to wpływ, ale podniesienie się z betów to dla mnie koszmar. Najchętniej nigdy bym tego nie robił tylko sobie leżał...... Ale się rozmarzylem .....

Stempur

Nic tak dobrze nie robi na zasypianie jak uzywki.... po kawie wypitej o 22.00, o 22.45 spie jak zabity.... o reszcie uzywek wszelakich niewspomne :-)

co do reszty niestety znow musze zgodzic sie ze Stempurem ;-)

Nie wiem o co wam chodzi z tą bezsennością, ja śpię 3-4 godziny na dobę (przeważnie w godzinach popołudniowo-wieczornych) od x lat :-) I na nic poza nadmiarem wolnego czasu się nie uskarżam.

Na mnie też kawa działa strasznie usypiająco, zresztą tak samo jak herbata z rana. Piwo itp. dobre ale z rana gorzej ze wstaniem. Sex, tutaj różnie bywa ale ja bym go nie stosował jako środek nasenny bo po prostu może się okazać,że nie ma już czasu na sen i trzeba wstać;)

Przez ostatni weekend wstawałem niewyspany ale sam bez żadnego budzika jak to w weekend ale o 7 czy 8 rano i nie mogłem zasnąć przed 22 (może to przez upały bo NIE MOGĘ spać jak jest duszno czy zbyt ciepło).W tygodniu jednak jak na złość nie ma siły,która by mnie z łóżka mogła podnieść :p

Co do samego tematu to spokojna muzyka wycisza, uspokaja i ułatwia zasypianie. Taka jest jej główna rola.Może być klasyka, relaksujące dźwięki elektroniczne.Byle nie był to rock,metal itp bo raczej nie uspokoi chociaż kiedyś spałem jak dzidziuś przy takim totalnym HardCore :p

TV - Raz usypia, raz pobudza. Zależy co się włączy. Generalnie jednak działa usypiająco ale zapewnia raczej płytki sen bo wystarczy,że ktoś wyłączy TV i momentalnie się budzimy :/

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.