Skocz do zawartości
IGNORED

CARAT - nowa marka urządz. na pol. rynku

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

>xniwax

Dzięki za info. Jesteś drugą osobą z forum, na której ten CD zrobił wrażenie. Możesz napisać coś więcej o wrażeniach z odsłuchu ? Do recenzji z Audio podchodzę z dużym dystansem. Parę numerów wstecz redaktor z Audio wywyższył CA 640C prawie do miana high-endu. ;) Wzmacniacz jest ponoć średni, ale on mnie w ogóle nie interesuje, natomiast CD był oceniony bardzo wysoko. Z jakim CD można go porównać: CD 640, 740, 840, HK-970, Marantz 7001, CEC-3300R, Thule, Denon 1500, Audio Analoge, MF X-Ray V3, Denon 2000 coś innego ?

Nie oczekuję że zagra to jak Lector, jakieś wady musi mieć. Mi zależy na szczegółowym, ale nie męczącym dźwięku, z dobrą górą, zdecydowanie bardziej wyszukaną i finezyjną niż w CA, z nie zgorszym, nie rozlazłym basem. Mechanika, bez cykania, z w miarę cichą szufladą, choć o to ostatnie dość trudno w dzisiejszych czasach. Przeglądałem przez kilka dni urządzonka i ten Carat jak dotąd nie został odrzucony, co mnie szczerze powiem dziwi.

Z góry dzięki za wszelkie informacje.

recenzent w audio bardzo chwali CD CARATA, ale jak zrozumiałem słuchał płyt z HDCD,

a to dużo zmienia bo te płyty graja naprawdę lepiej, zwykłe płyty mogą wypaść dużo gorzej,

zresztą kto by chciał mieć w domu klocka o nazwie CARAT ?

naprawdę mogli się lepiej postarać, a czy ktoś wie czy srebrna wersja jest dostępna czy tylko czarna?

Odebrałem dźwiek tego CD jako dosyć łagodny ale szczególowy.Moim zdaniem jest to poziom Denona 1500 i Marantza 7001. Mozna kupic uzywany CD za podobne pieniadze ale o wiele lepsze.

Srebrnych wersji raczej nie ma a czarny akryl lepiej sie prezentuje.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 1 miesiąc później...

Od jakiegoś czasu użytkuję wzmacniacz Carat A57 - bardzo pozytwnie mnie zaskoczyl wykonaniem i brzmieniem. Jesli ktos szuka cieplego tranzystora w przedziale cenowym do 4.000, to polecam sie zapoznac z "chinskim francuzem". Warto. Szczegolowe wrazenia zamiescilem w dziale opinie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.