Skocz do zawartości
IGNORED

Ulubione Cygara

profes

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nie sądzisz że takie duże cygaro nie pasuje ci do twarzy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

:):):)

Ja jestem trzeźwy jak łza ale ty chyba czegoś się napaliłeś? A może dziś wąchasz?

Broń Boze tylko nie chlorokauczuk z woreczka, bo pozaklejasz drogi oddechowe. Od wąchania kleju sie głupieje. Pamiętaj że życzliwie ostrzegałem.

• 4 miesiące później...
  • Redaktorzy

Flor de Copan, wspomniane przeze mnie na początku, są okay. A stosunkowo niedrogie - 14-17 zł, zależnie od rodzaju. Niedawno trafiła mi się panatela Cohiby, też nie za droga (17 pln), ale była jednak już za mała, a przy tym strasznie zbita. A takie maleństwo trudniej jest rozmiękczyć niż grubsze cygaro. Z kolei jak z koleżką strzeliliśmy sobie po jakiejś naprawdę dużej sztuce Cohiby, to przez dwie godziny dochodziłem do siebie - jakbym wypił duszkiem butelkę wina. Taki baton tytoniu to jednak duży strzał alkaloidu.

• 1 rok później...
  • 3 miesiące później...

co możecie polecić - szukam czegoś wyrazistego, zdecydowanego ale i aromatycznego i nie drażniącego

dla początkującego - w sensownym zakresie cenowym

np. z takiej oferty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

profes, 19 Cze 2007, 22:55

>Szkodza, a jakze.

>Palac fajke i cygara nie nabawisz sie raka pluc, tylko raka krtani i jezyka.

to się wytnie..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

josef, 15 Maj 2009

"...

co możecie polecić - szukam czegoś wyrazistego, zdecydowanego ale i aromatycznego i nie drażniącego

dla początkującego - w sensownym zakresie cenowym

..."

Moje własne doświadczenia i poszukiwania pokazały, że - jak w wielu różnych innych obszarach - nie ma drogi na skróty, czyli ciężko jest pogodzić poszukiwanie cygara "... wyrazistego, zdecydowanego ale i aromatycznego i nie drażniącego ..." lub krócej, dobrego z sensownym zakresem cenowym, czyli z niską ceną. Osobiście próbowałem kilkunastu różnych z Dominikany, Hondurasu, Nikaragui lecz szybko zaniechałem tych eksperymentów, gdyż uważam, że szkoda na to czasu i pieniędzy. W mojej ocenie tylko i wyłącznie cygara z Kuby smakują dobrze lecz niestety nie są one tanie. Jeżeli chodzi o wybór konkretnych cygar, to i w tym wątku pojawiły się doskonałe kubańskie marki (Partagas, Montecristo, Punch również Cohiba, chociaż ta ostatnia w mojej ocenie nie jest warta pieniędzy, które trzeba na nie wydać), doskonałe formaty (Piramides, Robusto i mniejsze). Dla zainteresowanych polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gdzie można znaleźć wiele cennych informacji.

pozdr, donic

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.