Skocz do zawartości
IGNORED

Kto mi zbuduje wzmaka słuchawkowego?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Rolandsinger

>>Rozumiem, że Ty zapier.... byś mu w ryja, tak dla zasady.>>

Takich zasad to ja nie uważam...ale obawiam się Twojej reakcji, jak Ci się wzmacniacz nie spodoba.

@ Holy

Jest coś takiego, jak dialog. Ja zlecam i kształtujemy brzmienie w porozumieniu z konstruktorem w trakcie powstawania urządzenia. Tak sobie to wyobrażam.

Rolandsinger

Jak dla mnie zbyt dużo niewiadomych, ale życzę powodzenia...

...i żeby nie wyszło, że tylko się czepiam to szczerze polecę aukcje z Allegro / z którą nie mam nic wspólnego /, gość sprzedaje wzmacniacz Singlepower i zaprasza na odsłuch - cena przekracza dwukrotnie budżet, ale może nie chciał byś już więcej szukać.

=>Rolandsinger

Coś boję się że z tym Twoim wzmacniaczem może być chryja ktoś będzie niezadowolony i na tym się skończy, może jednak posłuchać czegoś gotowego? Według mnie zrobienie wzmacniacza pod konkretme słuchawki i pod konkretny gust jest typową robotą prototypową i z 1200 zł może się zrobić 8-10 tysięcy, próby kosztują zarówno wykonawca jak i odbiorca czegoś nowego się uczy. a w trakcie komuś mogą puścić nerwy

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Za 10k zrobie. A o co konkretnie chodzi? Pytam powaznie. Jakie ma miec brzmienie? Zrobic wzm do sluchawek to duze wyzwanie. Problemem jest nadzwyczajna czulosc sluchawek na szumy i thd. To musi byc zrobione super. Najwazniejsze oczywiscie sa thd. Najlepiej, bo jest duze prawdopodobienstwo ze sie uda, zrobic taki wzm na lampach.

>Rolandsinger,

Napisz mi, najlepiej na PW, czy próbowałeś mojego pudełeczka z DT880 i ewentualnie, co z tego wynikło? Wiem, że z DT990 Pro daje radę. Interesje mnie:

1) Czy wyrabia mocowo?

2) Jak wypada brzmieniowo, co poprawić, a co ewentualnie nie będzie stratą, gdy tego ubędzie? Jeśli wychodzi to tak samo jak na Pioneerach SE-A1000, to powiedzmy, że już wszystko wiem, a jedynie kwestia mocy pozostaje do wyjaśnienia.

Optymalne rozwiazanie to e88cc na wejsciu i wtornik na 2-3 6s19p. Mozna dac rezystor w obciazeniu lub zrodlo na bipolaru. Napewno zagra to super. Moze tak jak Maranciunio? tylko czy te twoje sluchawki taki czar wytrzymaja?

Rolandsinger, 24 Cze 2007, 15:59

Może na początek zacznij od parametrów mierzalnych a póżniej dopiero o oczekiwaniach co do dżwieku tak bedzie uczciwiej Jesli wzmacniacz spełni parametry mierzalne konstruktor dostanie 50% ceny bez wzgledu na oczekiwania (kwota gwarantowana)następne 25% daj za uzyskanie brzmienia w kierunku oczekiwań a pozostałe 25% + według satysfakcji ekstra za efekt finalny

senicz

ja byl bym zaintresowany twoja praca jezli mialo by to tak wystrzelic jak twoj maranciunio

dane moich yamah

impedancja 150 omow

moc wejsciowa 3W

max moc wejsciowa chwilowa 10W

dasz sobie rade by stworzyc cos co napedzi je i dodatkowo bedzie to na lampach?

pozdrawiam

intuos, 24 Cze 2007, 16:37

Tu się prosi 7W wzmacniacz lampowy robiony coś jak Klimo Beltaine tylko czy faktycznie da radę tak tanio zrobić ?

O to dosc latwe sluchawki do wysterowania. Koncowka raczej na 6s19p bo maja one az 120mA prad katody wiec dwie po 100mA powinny wystarczyc. Max amplituda to 20-30V wiec bedzie niesamowicie glosno. I czysto. Zasilacz aktywny na tranzystorach aby wyfiltrowac wszystko do uV. paskudnie prosty projekt. O tyle prosty bo nie ma zbyt duzych pradow wiec nie ma obaw o wzbudzenia.

>Rolandsinger

>Nie znasz mnie człowieku i obsypujesz inwektywami. Mogę tylko współczuć Tobie i >Twoim rodzicom, że Cię nie wychowali.

Wskaż mi biedaku choćby kawałek postu w którym w ogóle ja odnoszę się do Ciebie... Nie3 ma czegoś takiego, prawda? A więc przeszedłeś granicę popiepszenia, masz kłopoty z percepją, liniowym tokiem myślenia itd. Proszę, zchowaj inwektywy dla tych którzy tego wybitnie potrzebują. Reszta bez komentarza. Na drugi raz radzę:

1. Myśleć

2. pisać

pozdrawiam

gagacek.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>intuos

>gagacek no coment...

Ale inni widzieli, słyszeli i to wystarczy:)) reszta jest totalnie bez znaczenia, zwłaszcza biorąc pod uwagę towarzystwo:))

A internet przyjmie wszystko np. "modowane" yamahy. Ja Ciebie za to naprawdę ubóstwiam:)

Trochę sensu poproszę.

>intuos

A, i jeszcze jedno. Na Twoim miejscu poszedłbym po rozum do głowy i kupił porządny, rzetelny wzmacniacz słuchawkowy, przynajmniej jakąś dobrze znaną, osłuchaną, docenianą, rzetelną konstrukcję, zwłaszcza jeśli masz wątpliwej jakości inne elementy systemu a nie oszczędzał tam gdzie nie popłaca. To przecież kwestia mniej więcej miesięcznego wynagrodzenia a nie jakichś strasznie dużych pieniędzy... A nie ubierał się w dziwne wypociny miejscowego oszołoma i późniejsze błądzenie po omacku i inne tego typu historie. Mądrzej, lepiej i prosto do celu. Dobrze radzę, ale to oczywiście Twoja decyzja.

Trochę sensu poproszę.

gagatku,

Zauwazajac w tobie tak wyrazny brak racjonalnego dialogu i kompletnego braku logicznej percepcji bardziej na miejscu byloby zaaidresowanie odpowiedzi nie do gacka, ale do gagatka-jelopki, pomijajac dluzszy komentarz sugerujacy ci omijanie tematow pochodnym ilorazom inteligencji, ktore same w sobie ci sa tak wyraznie obce. W zestawach dwucyfrowych.

Jest rzecza ewidentna, ze zrobienie czegos, wg indywidualnych specyfikacji, co jakoscia tak brzmienia jak i w estetyka wykonania przekroczylobylo wartosci produktow seryjnych za cene nawet porownywalna - jest NIEMOZLIWE. Ptasi gagatku, nie staraj sie mnie zrozumiec. po prostu przyjmij to do wiadomosci.

Autorowi natomiast moge zaproponowac nowego grace'a z gwarancja, ma nawet szczotkowona obudowe i ze stali nierdzewnej i z alu i nawet fajna gwarancje, ale juz za 5,500 zl.

Nie są mi wyraźnie obce, ale potrafię konstruktywnie nawiązywać dialog tylko z ludźmi o uporządkowanej przestrzeni między uszami. Niestety Ty do takich osób, delikatnie powiedziawszy, nie należysz. Jeśli nie wierzysz, przeczytaj trochę o sobie, wpisy bardzo konstruktywne, serdecznie polecam:)) Na tym kończę ten kawałek tematu:)))

A grace to fajny pomysł, niestety nijak ma się to do pytania autora wątku... I znów to samo, z Tobą tak można bez końca, tylko - po co i na co? Tak jak kiedyś pisałem, to tylko i wyłącznie Twój problem.

Trochę sensu poproszę.

Jazz :-), 24 Cze 2007, 17:30

Moje gratulacje Grace najpierw miała kosztować coś około 9 tysięcy dla swoich 6 tysięcy a teraz już tylko 5,5 tysiaca czyli schodzimy na ziemię i to mi się zaczyna podobać tak trzymac .Postronnych informuję ze ten wzmacniacz nic nie upiększa przekazuje poprostu to co otrzymuje dla tego dla coniektórych może sie wydawać nudny jak flaki z olejem.Mnie ten wzmacniacz sie podoba a to że z kiepskich słuchawek nie zrobi cudu no cóż dla tego sprzedawany jest bez nich

gagatek - paplesz i merytorycznie wniosles...nic.

R.,

GD M-902 nigdy ani nie mial kosztowac, ani nie kosztowal w dystrybucji PL 9tys zl. Cena natomiast waha sie proporcjonalnie do sredniego kursu USD, natomiast w USD wynosi obecnie USD 1,900.-, czyli wg ostatnich tabel NBP nie 5,500.- ale 5,504.66 zl.

>Jazz :-)

>gagatek - paplesz i merytorycznie wniosles...nic.

Merytorycznie dużo wnoszę, ale tylko osobom które mi odpowiadają. Wbrew pozorom sporo takich, ale na priv.

Jeszcze tylko dwa słowa: lecz się. Mnie osobiście byłoby wstyd mając taką psychikę obnosić się z tym wszem i wobec. Ty mi przypominasz przypadek niereformowalnego konika który stał pod Pewexem (chyba tylko z przyzwyczajenia i bezradności) w okresie w kt órym za cholerę już się to nie opłacało. Coś w tym jest na rzeczy. Z mojej strony koniec tematu. Czytaj sobie dalej tabelki itd. -

Żenada. Bez odbioru.

:)

Trochę sensu poproszę.

Jazz :-), 24 Cze 2007, 18:24

Zapomniałeś powiedzieć że jest to cena zalecana ale dystrybutorzy końcowi tez chcą coś uszczknąć dla siebie i nie tylko zarabiać na upuście producenta

>Rolandsinger

Wybaczam ;-)))

Korzystając z chwili przerwy w jakże eleganckiej dyskusji, podpowiem inne rozwiązanie: zamów sobie najpierw niedrogiego lampiaczka, takiego do 500-600 zł, u forumowego Kolegi, który na allegro co jakiś czas sprzedaje różne wzmacniacze słuchawkowe pod nickiem "Marek Bożek" (i tak się też nazywa). Mam jego konstrukcję wg schematu niejakiego barszczyka, wymieniłem tylko potencjometr na porządny oraz regularnie eksperymentuję z lampkami. Może się okazać, że dużo mniejszym, niż sądzisz, kosztem, zawiniesz do utęsknionego portu. Ja w każdym razie jestem bardzo kontent. Obudowy robi ładne. Wszyscy myślą, że fabryczne.

zwolennik łagodności

Jazz :-), 24 Cze 2007, 18:51

Ja wiem że od Ciebię miałbym taniej ale na razie nie jestem na kupnie mimo to podoba mi sie ten klocek tak coś w stylu Nagry CDC może by razem tworzyły dobrą parę ?

Nie probowalem z Nagra, poniewaz nie mialem u siebie nigdy nowej Nagry (CD). Buc moze. Tak jak sam pisales, GD nie sluzy do upiekszania (jakiekolwiek mialoby to interpretacje), jest to urzadzenie do monitorowania w pelnym znaczeniu tego slowa i takie bylo jego pierwotne zalozenie.

Wzm do sluchawego wysokiej klasy moze byc tylko otl jesli lampowy. trafa sie nie nadaja bo je slychac. Jesli sluchawki maja powyzej 60om to dosc latwo zrobic wzm lampowy otl. Ale dla 30om to troche trudno.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.