Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy mercury 2 + dobry sub czy B&W 602

Roberto85

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym forumowiczem. Chce sobie stworzyc w miare domowego budżetu dobry sprzęcik. Mam pokój 17m2 i zestaw yamaha ampli 5930 i dvd s559 mk2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam problem bo nie wiem jakie kupić głośniki mam możliwośc kupić używane B&W 602 za 1000zł lub nowe mercury 1 lub 2 tego ( słyszałem ze 1 wiecej osób poleca). A tak szczerze to dobry zestaw ta yamaha? Dałem za to 1800 zł z głośnikami prism audio.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/34739-tannoy-mercury-2-dobry-sub-czy-bw-602/

Uwaga na mariaz yamaha-tannoy. Kiedys kupilem wzmacniacz yamahy 396 lub 496 juz nie pamietam i probowalem go podlaczyc z tannoyami m4, dzwiek byl niewiarygodnie bulowaty, rozlazly.

B&W mozna bez problemu posluchac z yamaha w TopHifi, ten sam dystrybutor.

Nie uważasz ze te B&w 602 mogą byc za duże do pokoju o powierzchni 17m2. Słyszałem juz ze ten sprzet co kupiłem jest baaaaaaaaaaaaaaardzo słaby. Co o tym myślisz? Licze sie z Waszymi opiniami.

Jak widzę takie klocki Yamahy to mnie odrzuca, ja bym za te pieniądze kupił coś normalnego stereo, używanego, bo to co kupiłeś nie nadaje się do stereo raczej, a kino chyba też marne z tego... ale co kto lubi!

Następna sprawa - gdzie możesz kupić Tannoy m2 albo m1 NOWE???

Pozdrawiam,

Roberto:

Podstawowe pytanie - jak wykorzystujesz sprzęt?

Czy głównie słuchasz muzyki a od czasu do czasu oglądasz film, czy głównie oglądasz filmy, a muzyki sobie słuchasz do kotleta, albo jak wpadną znajomi?

Kal

yamaha generalnie gra trochę rozmytym choć niezłym basem (przynajmniej te z którymi miałem do czynienia)

602 natomiast mają sporo basu ale... z jego jakością jest tak sobie i tu może być mały szkopuł (poczytaj wpisy o walkach z poprawą kontroli basu w tych głośnikach) reszta zakresu jest już bardziej ok. jeżeli masz możliwość to posłuchaj tych głośników - można je polubić, ale również można nie znosić. Tannoy nie jest dla mnie tematem znanym więc się nie wypowiadam.

co zaś tyczy się powierzchni - u mnie grały na 18m2 i było całkiem nieźle. Czy kupiłbym 602 za 1000 znając je?

tak - ale to dlatego że B&W podoba mi się brzmieniowo.

pzdr

>Nie uważasz ze te B&w 602 mogą byc za duże do pokoju o powierzchni 17m2.

Nie. Będą w sam raz.

Co do Yamahy - to na początek Ci wystarczy, nie masz się co przejmować. Kiedyś z czasem możesz zmienić jeśli dojdziesz do przekonania, że coś Ci się w brzmieniu nie podoba i gdy już będziesz wiedział co. A póki co, jeśli jeszcze nie masz za bardzo wyrobionych preferencji Yamaha będzie dobra.

Wiem ze sprzet jaki mam nie jest dla Was audiofili. Oczekuje tylko ze po zmiania głośniów jakie mam prism audio na inne bede miał wiekszą przyjemność słuchania muzyki z mojego nędznego klocka szwagiero.

Głównie słucham muzyki a filmy od czasu do czasu (PRACA PRACA I JESZCZE RAZ PRACA). Co myślicie o Tym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Roberto:

To szkoda, że nie napisałeś wcześniej - przed zakupem. Generalnie zestaw stereo w cenie analogicznego amplitunera KD zagra co najmniej o klasę wyżej. Jeżeli chodzi o kolumny, to powinieneś szukać łatwych do wysterowania. Kumpel miał ampli Yamahy z wysokiej serii (nie pamiętam symbolu) i za cholerę nie dało rady wysterować Paradigmów 9tek...

Kal

Roberto:

Nie łam się - jak złapiesz bakcyla, to nie raz zmienisz sprzęt. Póki co dobierz sobie jakieś fajne kolumny i ciesz się muzyką. Sprawdź Paradigmy - np Monitor 5 albo 7 - bardzo ładnie zagrają w klimatach o których piszesz.

Kal

słyszalem dzisiaj Wharfedale Crystal 40 bardzo ładnie graja. Syszeliście cos o nich?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.