Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do zwykłej dziurki

matman

Rekomendowane odpowiedzi

matman, 18 Lip 2007, 17:59

>intuos, 18 Lip 2007, 09:59

>

>>moje zdanie o kossach porta pro zawsze byla ta sama , dla mnie sa do bani

>>po calaku buduja scene na zasadzie udawania, na basie konczac

>>

>>dla mnie to badziew dla uzytkownikow ipodow, ale oczywiscie to moje subiektywne zdanie

tak jak kolega pisal poprawia sie w ciagu nablizszych 100-150h grzania

moje zdanie o nich jest takie bo mialem ich przyjenosc sluchac, tonsile sd426 graja duuuuuuuuzo rowniej, lekko cieplo

wiele osb ich nie docenia bo tak naprawde swietnie graj z dobra lampa, na moim otl na plc86 graja calkie mrpzywoicie ale brakuje im kopa, na moonlighcie dozo mocniej acz nie tak przestrzennie, a o innych swoich sluchawkach nie bede pisal bo mozna sobie o tym poszukac na forum

Dla rowniez KPP to kiepskie sluchawki. Maja strasznie zamulony bas i wysoki bas. Wogole to nie widze zadnych powodow zeby kupowac takie sluchawki do sprzetu domowego :) Pamietajmy ze one sa do "empetrójek"...

do domu KPP to jasne ze nie, na zewnatrz jasne ze tak. No ale nie ma sensu tak na nie jechac, wiadomo jakiego sa zastosowania - patrzac wiec na to powiem ze to dobre sluchawki .

Takie sr60 mozna uzywac na zewnatrz (choc sa mniej przenosne) jak i w domu i w domu tez nie ma czego sie wstydzic bo graja ardzo zacnie, nawet z dziurki.

matman:

">Dziś przyszły moje porta pro i muszę powiedzieć że jestem bardzo rozczarowany. Brzmienie

>przyciemnione, męczący bas i to by było na tyle. "

Od chyba 7 lat używam do sprzętu przenośnego wyłącznie Koss Porta Pro. Mam już drugą parę, obie używałem i używam od nowości. Te słuchawki (jak każde inne) wymagają wygrzania. Szczególnie dobrze przekonałem się w momencie wymiany gwarancyjnej ze starych na nowe. Świeże grały ostro, nieprzyjemnie i męcząco, prawdę mówiąc chciałem je od razu wymieniać, ale dałem im trochę czasu i grają tak samo dobrze, jak poprzednie. Sugeruję Ci, abyś je pozostawił grające na kilkadziesiąt godzin, a najlepiej na dobrze ponad 100 godzin i wtedy ocenił brzmienie. Zapewniam Cię, że będzie znacznie lepiej.

Pozdrawiam

Adam, 18 Lip 2007, 10:00

>To nie tak ze słuchawki niższej klasy zagraja "ze zwykłej dziurki" lepiej niż tez wyższej.

>Podłączałem do "jamnika" jakieś tanie logitecha "do skype", HD-570 i HD-600. Najlepiej graja

>oczywiście HD-600 i wbrew w opiniom w prasie audiofilskiej nie musza być napędzane z dobrego

>wzmacniacza itp.

Święta racja. Od lat wtykam moje HD580 we wszystko w co się da ;-): walkmany, discmany, wzmaczki słuchawkowe, karty dźwiękowe SoundBlaster i onboardy (lepsze karty jakie mam mają L i R wyprowadzone osobno na zbalansowanych TRS, więc nie ma po co wtykać), wzmacniacze stacjonarne, aż po Skorpiona HV-1.

Wszędzie gra, i wszędzie gra co najmniej porządnie. Tylko w jednym oszczędnym discmanie (iriver iMP-900) troszkę brakowało głośności na niektórych cicho nagranych płytach z klasyką - klasyka wymaga jednak porządnego odkręcania gały. Ale w warunkach domowych dało się używać. Z najnowszymi odtwarzaczami przenośnymi bym jeszcze sprawdził, bo one są budowane żeby grały tydzień z jednej AAA i może być może za cicho. Ale z lepiej zasilonych dziur, w tym komputerowych, nie ma problemu. No chyba że jest to badziewny onboard laptopa i zbyt dobrze słychać twardy dysk czy przetwornicę zasilacza. Ale to są wypadki skrajne.

• 1 miesiąc później...

Hej

Matman, rozumiem, ze juz dostales Grado SR-60, czy mozesz podzielic sie swoja opinia co do ich brzmienia? Jestem bardzo ciekaw, gdyz nosze sie z zamiarem zapodania sobie tych sluchawek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.