Skocz do zawartości
IGNORED

KIEDY KTÓRYS RZAD WEZMIE SIE DO PRACY?

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 17:36

>Widzisz Gustav-Gusltlik...wychowales sie tak samo jak kaczynscy nas 4 Pancernych i szarik. Swiata

>nie znasz i dogryzasz jak wiejski wredny fafik

A ty spier.....łeś z z Polski. Gieroju.

pozdrawiam

Wredny Fafik

Gustlik..tak myslalem, ze mojego malego modelu 2 nacji nikt tu nie skuma. I to jest Polakow problem. Dokoptowac sie do zgranych systemow(caly swait) potrafja doskonale. Ale cos ciekawego w PL zrobic...nie. I Gustlik mozesz mi dalej noge podstawiac gowno -to zmieni.

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 17:48

Ale cos ciekawego w PL

>zrobic...nie. I Gustlik mozesz mi dalej noge podstawiac gowno -to zmieni.

Masz rację. "Obozy Pracy" zrobione przez wiodący naród Europy są znacznie ciekawsze od strajków w Polsce w 80 roku.

Znam sytuację w ex-DDR i często ludzie mają tam nie mniej "nieciekawie" niż w Polsce

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 17:52

>Gustliczek...no chodz Gustliczek...

>

>Prawda w oczy kole!!!

Czy stajesz na baczność słuchając "Niemcy, Niemcy ponad wszystko ..." ?

Sluchaj Gustlik. Ja w Polakow wierze. Narazie jest cienko. Ja wykoncza sie kaczki i dinozaury jak ty bedzie lepiej. Mlode pokolenie polakow nauczy sie rzadzic kopiujac dobre systemy. Bo to co narezie Polacy sami tworza to kit.

O co ci chodzi. Co ja moge za bledy Hitlera, co moga za to Niemcy ktorzy teraz przychodza na swiat???

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 18:00

>O co ci chodzi. Co ja moge za bledy Hitlera, co moga za to Niemcy ktorzy teraz przychodza na

>swiat???

Ja tylko napisałem, że każdy może krzyknąć .." a u Was biją murzynów".

Bo to co

>narezie Polacy sami tworza to kit.

Kit nie kit. To Państwo działa na własny rachunek dopiero kilkanaście lat. Uczy się dopiero jak samodzielnie podejmować decyzje.

No widzisz Gustlik..powolutku dogadujemy sie jak Polak z Polakiem.

Wiem, ze sytacja jest ciezka. Wszystko powiklane--z drugiej strony-w porownaniu z D cos sie dzieje. Tu o Polityce 1 minut i wsio..a tu w PL..az sie chetnie TV Polonia oglada. Szkoda tylko, ze niezbyt wszystko kumam.

Ciekawe, że zabrał się za pisanie po 26 latach pobytu na obczyźnie. Pierwsze posty były dość kulawe, ale teraz dam nawet radę je zrozumieć.

Pisze teraz by odświeżyć znajomość języka? Czy chce nam przekazać coś ciekawego ze swojej nowej obczyzny? Sądząc po wszczynanych tematach, obracających się wokół >>polnische Wirtschaft

Gustaw, to nie kwestia nauki, lecz głupoty wyborców i partykularyzmu interesów grup wyborców.

Zamiast się okopywać na swoich pozycjach warto byłoby się coś, od tych germańców nauczyć. A warunkiem poprawy jest uświadomienie sobie własnych błędów i słabości. W tym celu dobrze jest z pokorą wysłuchać krytyki, zamiast po szczeniacku odgryzać się.

A tak na marginesie, to jestem przekonany, ze szybko prześcignęlibyśmy przeżartych lewactwem Niemców, gdybyśmy wprowadzili u siebie singapurskie lub tajwańskie porządki. Ale my woleliśmy przyłączyć się do IV Rzeszy...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, 20 Lip 2007, 18:16

>Gustaw, to nie kwestia nauki, lecz głupoty wyborców i partykularyzmu interesów grup wyborców.

No tak ale narodu nie wymienimy.

>Zamiast się okopywać na swoich pozycjach warto byłoby się coś, od tych germańców nauczyć.

Oczywiście, że tak. Sam często bywam w Niemczech i wiem ile można się od Nich nauczyć.

Z drugiej strony nie popadajmy w przesadę. Tak jak pisałem w ex-DDR, nawet po wtłoczeniu miliardów marek było bardzo ciężko.

W tym celu dobrze jest z

>pokorą wysłuchać krytyki, zamiast po szczeniacku odgryzać się.

Zgoda. Głupia akcja rodzi głupią reakcję.

Nowy2,

lubje ludzi ktorzy pokazuja dobre serce. Musialem twoj text 2 razy czytac. Teraz go kumam.

Misji konkretnych tu na forum brak. Dowiedzialem sie duzo na hi-fi -jest tu duzo kompetentnych ludzi. i zawiesilem sie troche nad fajnym smietnikiem "bocznica" Lubje troche dac tym co zarobia werbalnie w morde.

Martwic sie omnie nie musisz. Jedynym problemem jest to ze pisowni nie czuje po latach.

Nowy skad wiesz jak ja sie czuje w D. Albo jak sie czulem przez 2 Late mieszkajac w F???

Siedzisz z babajaga przy stole ktora trzyma krysztalowa kule w zakurzajkowanych dloniach. I ostatnie pytanie na czyim karku siedzi czarny kot???

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 18:34

bo ta wypowiedz przypomina mi Lecha Walese i

>druga Japonie...chlop tez duze plany mial.

No to może teraz kolega w spokoju wysłucha krytki z drugiej strony a nie zasuwa jakieś teksty o Japonii ? No chyba , że Niemcy to jakiś naród bez wad. Czyżby jacyś "Nadludzie" ?

Niemcy nadludzmi nie sa. Sa bardziej pracowici jak kazdy zachodni narod. Jak jestem w PL to przy robotach drogowych(Szczecin Gdansk) 2 Bolkow liczy samochody a jeden cos tam w rowie zasowa. Kazdy gowniany detal jest 3 razy omawiany. Kiedys sie z tego smialem-terz wiem jak wychodza sprawy jak sie rzeczy nie omawia. Niw twierdze ze w PL nikt pracowac nie potrafi....ale tam gdzie sie pracuje stoja najczesciej zachodnie firmy.

Niemcy maja wieksza poczcie porzadku niz Polacy. To co sie na polskich wiochach dziedzie to obled. To tak jak Tadek sie po pijaku rozbiera i kalesony tam zostawia gdzie stal. Wstyd.

To moze na tyle Gustlik

>Siedzisz z babajaga przy stole ktora trzyma krysztalowa kule w zakurzajkowanych dloniach. I ostatnie

>pytanie na czyim karku siedzi czarny kot???

hehe, zalatuje jazzem :-O

ty nie jazz:-O czasem?

aalfred

Jazz-Velenty...(exckluzywny dotatek w Piatek Onufry.).sie nie melduje.

Moze walnela mu glowca w tym jego V8 i siedzi zasmarowany jak diabel pod macha albo kupuje se plastikowa ochrone na swoje 3 zeby...bo wie jak dowalam...albo..i to jest najbardziej prawdopodobne siedzi w kolejce u polskiego taniego fryzjera i czyta tam szmatlawce zeby tu znowu na forum na 3 minuty zablysnac...

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 18:50

>To tak jak Tadek sie po pijaku rozbiera i kalesony tam zostawia gdzie stal. Wstyd.

Możemy się tak licytować bez końca. Ty napiszesz coś o polskim porządku, ja coś o zachowaniu niemieckich turystów nad morzem śródziemnym i niemieckim poczuciu humoru. Łatwo wypowiadać się z pozycji Państwa w którego przemysł i infrastrukturę wtłoczono po wojnie miliardy dolarów (plan Marshala) i nowoczesny model demokracji. Nam w tym czasie wtłaczano utopiją ideologię i azjatyckiego pochodzenia ustrój monopartyjny. Możemy porównywać narody tylko w wypadku identycznego startu.

O Gustav Gustliku . Tak Marschal to lepsza wyspa. Niemcy tak jak i Anglicy sa na urlopie debilama zgadzam sie. Zrobmy krotki test. 100 polskich wiosek i 100 niemieckich. gdzie jest czysciej??

Ale gustlik dajmy spokuj. Polacy maja najlepsza kielbase i balero i sa dla mnie gora...gra???

szumidokolalas, 20 Lip 2007, 18:50

>Niemcy nadludzmi nie sa. Sa bardziej pracowici jak kazdy zachodni narod.

Hłe hłe. Świetny dowcip. Wiem jak pracuje się w Niemczech, Belgii, Norwegii. Zapytaj Norwega kiedy zaczyna weekend ? :-)))

Osobna sprawa to to , że na komfort takiego lenistwa zapracowały poprzednie pokolenia.

o Valenty----

no tak z gory sie nie wypowiadal.Dzisiaj rozszerzylem licencje z 2 widlowego wozka na 3 widlowy i ...no Valenty ile mam wiecej fory?????

tak 33%

a ty ?

1. Valenty co nowego wyczytalesw gazetach??

2. Jak ta nowa fryzura "po szkolnemu"

3. Help Valenty pot mi sie po jajach leje!!!

prosze o odpowiedzi (niekoniecznie po kolei)

zacznij na poczotek co od razu wiesz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.