Skocz do zawartości
IGNORED

To nie prawda...

aaalfred

Rekomendowane odpowiedzi

fajny wątek się zrobił,

naprawde papierek lakmusowy, od kilku miesiecy zcierałem sie z mulsem czy raczej on ze mna i nie bylem pewny o co mu chodzi? PiSu nie nie lubi , kaczorow, kosciola?

a w tym watku po dwóch wypowiedziach od razu widać na co muls ma uczulenie, na polskość i Polske a przy okazji widać z czym mu się kojarzy Kaczyński czy PiS, z Polska właśnie, no pięknie

Jest dokładnie tak jak piszesz.

Tym biedakom typy spod ciemnej gwiazdy (pięcioramiennej!) wmówiły rózne straszne rzeczy o Polsce tak samo samo jak sfiksowani psychologowie - rzekome molestowanie przez rodziców małym dzieciom.

Dawniej takie ofiary zostawały jurgieltnikami, targowiczanami, volksdeutschami i członkami PZPR, dziś są wykształciuchami.

"moherowe berety" to świetne okreslenie ( i dowcipne)!Ciekawe czy cały dzień chodzisz w tym nakryciu czy może na noc zdejmujesz?Zdjęcie nakrycia może byc bardzo niebezpieczne!Nieuciśniety mózg zaczyna myśleć samodzielnie!I nieszczęście gotowe.

• Redaktorzy

Czy jeśli aalfred z arbuzem nie zachwycają mnie, oznacza zaraz, że nie lubię Polski i polskości? Czy polskość = aalfred? Jeśli tak, to rzeczywiście, nie przepadam za polskością. Ale tylko przy tym założeniu, które uważam za fałszywe. Bowiem szumowiny umysłu, w rodzaju tego, co wypuszaczją z siebie wspomniane nicki, nie są bynajmniej polską specjalnością, i równie dobrze kwitłyby w Niemczech, Rosji, Francji, Burundi, czy w Izraelu. Palanteria międzynarodowa, pełna pretensji nawet nie intelektualnych, tylko popkultowych. Zero.

Iwaszczukiewicz, tak to bardzo dowcipne powiedzonko, tyle że przystoi wesołkowi forumowemu takiemu jak ty.

Albo ja.

Ale już Premierowi Rzeczypospolitej - nie bardzo.

A zwłaszcza takiemu, który usta me pełne słów o demokracji, społeczeństwie obywatelskim i miłości.

Oto bowiem pewnemu księdzu udało się zaktywizować i zaangażować do wspierania róznych inicjatyw (społecznych, samorządowych, charytatywnych, religijnych) grupę ludzi po której można by się spodziewać już tylko bawienia wnuków i wyrobu koronkowych serwetek na stół. Wydawałoby się że tylko przyklasnąć - a tu figa!

"W praniu" wychodzi co tak naprawdę mysli o społeczeństwie obywatelskim i jego kamaryla.

POGARDA.

• Redaktorzy

Jak zwykle, gdzieś grali, ale w którym to kościele... Świetnie pamiętam, że tego określenia z dumą używali zarówno x. Rydzyk, jak i R. Giertych. Rydzyk nawet przyjął jakiś beret pamiątkowy od wiernych. Z pewnością nie wymyślił tego określenia Tusk, wydaje mi się, że pierwszy użył go Giertych w czasach, kiedy jeszcze trwał jego miodowy miesiąc z Rydzykiem. To było takie bojowe określenie. A teraz proszę - obelga. A poza tym, przepraszam, co w tym jest obelżywego? Beret czy wełenka moherowa? A może połączenie ich razem? A może sugestia, że osoby w tym nakryciu głowy chętnie popierają x. Rydzyka? Śmiech na sali.

jozwa maryn, 21 Gru 2007, 21:43

>Z pewnością nie wymyślił tego określenia Tusk, wydaje mi się, że pierwszy użył go Giertych

>w czasach, kiedy jeszcze trwał jego miodowy miesiąc z Rydzykiem.

A kto pierwszy raz użył osławionego "k**wa mać"?

A dyć - Giertych!

LOL.

Miesiąc miodowy Tuska z Rydzykiem?

Czego się napiłeś, józwa? Półtoraka?

Termin "moherowy beret" sam w sobie jest równie obraźliwy, lub nie, co "wykształciuch". Pytanie, co użytkownik tego słowa (i tu na pewno Tusk) miał na myśli. Oj, nie był to wyraz szacunku raczej.

camle, 21 Gru 2007, 22:32

>Maćku, nie ma takiej szatańskiej mocy, która by ze mnie zrobiła chrześcijana ;)

Nigdy nie mów nigdy. Rudolf Höss - sadystyczny komendant Auschwitz, diabeł wcielony, tuż przed smiercią nawrócił się i wyspowiadał.

A pamiętasz Łotra na krzyżu?

• Redaktorzy

"Miesiąc miodowy Tuska z Rydzykiem? Czego się napiłeś, józwa? Półtoraka?"

Można sobie węszyć wszędzie spisek Żyda czy Rydza. Ale po co przy tym męczyć gramatykę (dla niedomyślnych: mam na myśli zrozumienie mojego wpisu godne człowieka-gumy).

>Nigdy nie mów nigdy. Rudolf Höss - sadystyczny komendant Auschwitz, diabeł wcielony, tuż przed

>smiercią nawrócił się i wyspowiadał.

>A pamiętasz Łotra na krzyżu?

Przepraszam ale nie byłem właśnie na TEJ katechezie... ;)

camle, 21 Gru 2007, 22:37

>dudi... mistrzu ciętej riposty i odwracania kota anusem do twarzy :)

>Kto kazał Ci mnie nienawidzić albo mój światopogląd? ;)

Kamle, janie przypominam sobie zebym cię nienawidził. W ogóle na tym forum mało ciebie kojarzę.

Słucham sobie właśnie całkiem głośno walca Szostakowicza z II Suity - to w ogole nie pasuje!

>Kamle, janie przypominam sobie zebym cię nienawidził. W ogóle na tym forum mało ciebie kojarzę.

>Słucham sobie właśnie całkiem głośno walca Szostakowicza z II Suity - to w ogole nie pasuje!

Ależ nie odnoszę Twojego halo nienawiści do siebie ;) - luźne obserwacje :)

A ja sobie włączyłem Nirwanę z Nevermajndem ;) i również jestem zrelaksowany ;)

dudivan, 21 Gru 2007, 22:37

>Nigdy nie mów nigdy. Rudolf Höss - sadystyczny komendant Auschwitz, diabeł wcielony, tuż przed

>smiercią nawrócił się i wyspowiadał.

i już nie był sk***ysynem ;)

to się nazywa słabość charakteru :)

Vires, 21 Gru 2007, 22:48

>>Nigdy nie mów nigdy. Rudolf Höss - sadystyczny komendant Auschwitz, diabeł wcielony, tuż przed

>>smiercią nawrócił się i wyspowiadał.

>

>i już nie był sk***ysynem ;)

A widzisz?

Przepisz się do nas!

U buddystów nie byłoby o tym mowy!

U nas fajniej!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.