Skocz do zawartości
IGNORED

The Most Beautiful Girl in The World

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

To już, mam nadzieję, ostateczna wersja. Dodałem potencjometr szeregowo z R1.

Wykonanie chyba we własnym zakresie, bo nie widzę zbyt wielu chętnych a nie zamawiam poniżej 12szt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Foksik, jakw wyjdzie cena ?

Przydaloby sie do tego psu...ale najpierw moze niech ktoś(:)) faktycznie zrobi to na probę i poslucha ?

Plytka super, jeżeli ten ukląd gra to chętni znajdą sie na bank :)

Pozdrawiam

daj link do pdf samych sciezek lub daj caly plik. PCB super zaprojektowane. Zacznij cos produkowac seryjnie. Oczywiscie nie kopie takich wzm ale wlasne opracowanie. Jest mozliwosc wygenerowanie tego w formacie autotrax?

18zł/szt to cena chyba OK ?

W każdym razie i tak trzeba zrobić prototyp i posluchać jak to gra....

seniczu....moze być że darcyś lepszy od naleśnika ? A skad wiadomo, ze nie ?

Umiem podpuszczac ?:)

No, ale jak już plytka gotowa to moglbyś go machnać seniczu i porównać z naleśnikiem...

Pozdrawiam

Moglbym porownac czemu nie. Ostatnio jednak jestem wykonczony nad pracami nad Slawawkiem i Herherkiem. Musze nabrac energii. Wlasciwie to trafo, elektrolity by sie znalazly a nawet radiatory. Moze w zeg pcb zrobia tanio i po co full wypas? zacznijcie tylko tworzyc liste to zaraz kupa chetnych na te pcb sie zwali.

Napewno masz opcje w tym programie generacji roznych zbiorow wyjsciowych i hpgl tam jest. Mozesz tez ustawic jako drukarke ploter hp 7475 i wydrukowac jako zbior jedna z warstw projektu.

->Foksik

Brak na płytce C100 przy tranzystorach wejściowych i jednego konda tego samego typu w głębi zdjęcia chodzi mi o te żółte, nie ma też większości WIM, R23 i R24 masz trochę inaczej poprowadzone scieżki od zasilań.

Za co odpowiedzialna jest ta elektronika obok transformatora? Jeśli to stabilizator dla wzmaka to brakuje mi kondów filtrujących przed nim.

Ukryta Zawartość

post-5874-100007016 1186777977_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No kondensatorów ni ma na schemacie więc ich nie wstawiałem. Poza tym, żeby wstawic te wszystkie wimy, płytka musiała by być dwustronna.

Ta płytka koło transformatora to automatyka i układy zabezpieczeń.

Odświezam wątek bo jakoś zdechł...co jest Panowie ? Jak ma być romans to trzeba posłuchać a nie tylko gadać :)

Jezeli ktoś ma pożyczyc trafo 2x50 VA o jakiejś sensownej mocy to sam go machne i porównam z tym i owym. Jedyny klopot dla mnie to właśnie brak trafa...a nie chcę w ciemno kupowac, bo nie mam bladego pojęcia jak ten wzmak zagra(liczę na to, ze wyśmienicie, ale....)

Mam w domu 2x24V....

seniczu, może wzmak własnie odpalasz korzystając z dnia wolnego ? Pisz śmiało ? Skąd bedzie wiadomo, ze nalesnik najlepszy, jezeli nie porównasz z najlepszym wzmakiem na świecie ?

Pozdrawoam

Ostatnio zle sie czuje wiec robie sobie przerwe. Zrobcie pcb w zeg pcb to wyjdzie tanio i machniemy wtedy wszyscy. ja stawiam na bardzo transparentne brzmienie z duza iloscia detali bo mikrosygnaly beda troche podbarwione. Ale jak ktos lubi?

NFB podobno powoduje odczuwalny subiektywnie wzrost IM? ale bez nfb ilosc IM pewnie jest jeszcze wieksza. Ciekawe ze wiekszosc konstruktorow opowiada sie za duzymi wartociami nfb a tylko kilku malkontentow uwaza inaczej? zreszta duze nfb trudno zrobic a bez nfb latwizna. Robia koncowki mocy bez nfb napedzajac je Op z nfb na poziomie 10000000!! i gdzie tu logika?

Dotarla do mnie informacja ze sa ludzie ktorzy jednak sami metoda na krede beda robic pcb i montowac calosc. Pewnie w ciagu kilku dni beda znane rezultaty. Ci panowie maja dostep do dobrych wzm wiec bedzie duza wiernosc opini o dzwieku. Wydaje sie ze ten wzm moze sporo namieszac na rynku audio i wiele zacnych wzm moze pasc ofiara allegro.

Dyskusja o brzmieniu na podstawie schematu-rewelacja!!

Przed świętem przerobiłem mój wzmacniacz który przypomina dartzella (schemat dartzella w porównaniu do mojego wygląda jak po kradzieży ma połowę mniej elementów-nie twierdzę że to żle) na troche bardziej podobną do niego wersję i chciałbym zwrócić uwagę na kilka newralgicznych miejsc w układzie:

-zasilanie "po jednej linii"preampu i końcówki (brak nawet klasyka w postaci rezystora i kondyczka) u mnie takie prowadzenie zasilania powoduje że dżwięk nabiera super fajnej,gęstej i ciepłej barwy z dużą ilością basu ,niestety takie ocieplenie powoduje lekki brak przejrzystości (słuchałem kilka godzin walcząc z pęcherzem i ze złamanym sercem stwierdziłem że ten dzwięk nie jest do końca naturalny) dlatego duże znaczenie może mieć stabilizator.

-końcówka mocy nie ma dużej impedancji wejściowej (wbrew pozorom) do tego wyjście preampu to stopień napięciowy który nie ma super małej impedancji wyjściowej taki numer dodaje w brzmieniu barwy,basu i oczywiście powoduje zmniejszenie przejrzystości.

Po tej grafomani (dawno nie pisałem)obstawiam że wzmak zagra z super barwą ,gęsta z dużym basem i ogólnie bardzo przyjemnie(jak ktoś to lubi),w klimacie Passów ale z lepszą przejrzystością i bez tego denerwującego (mnie) passowego ciepełka.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Zobaczymy.Faktycznie ludzie lubią takie brzmienia,ale to nie jest zły wzmak,nie mówię że The Best po prostu nie jest zły.Ja opisywane "patenty" nie stosuję i na pewno nie będę stosował.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Wzm ma byc ponury i robic to co sie mu karze. wesolek artysta zawsze cos tam wpierniczy swojeg0. Symfonika na wiekszosci wzm gra bardzo wesolo. Pala kujawiaki az milo a tu powazna muza czasami sie snuje. Wiec czekamy az ktos zrobi ten wzm i powie co jest grane.

seniczu, wzmak to sobie może być ponury na maxa, ale dźwiek to niech będzie naturalny....a czasami co tu gadać jest wesoły...no, ale przyznać trzeba, ze ponury też bywa...:)

Jak postepy ? Wieści o modach poprawiajacych brzmienie wersji lepszej od oryginału ?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.