Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz? Proszę o pomoc

stanleypl

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kolumny Qba Elements 1000 i cd Marantz CD-17. Zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza. Myślałem o Musical Fidelity z serii A3. Sprzęt na razie gra z amplitunerem Onkyo TX-SR604 i kablami Nogami Blue Rocket. Jeśli jest ktoś kto może mi doradzić z góry dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/34954-jaki-wzmacniacz-prosz%C4%99-o-pomoc/

Myślisz, że po takim opisie ktoś Ci coś doradzi? :) Zaraz napiszą Ci, żebyś powiedział czego słuchasz, czego oczekujesz od sprzętu, ile możesz wydać na wzmak, jak wygląda pokój w którym stoi sprzęt itp itd :)

To ja się podepnę: moja muzyka rock / hardrock / jazz/ elektronika łagodna, Marantz CD-52 mkII SE, Wharfedale 8.2, oczekiwania: moc, dynamika, muzykalność, ładny bas.

Polecano mi NADy więc może ten?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo też polecany

Ukryta Zawartość

Czy Harman Kardon PM 665 jest wart 600 zł w takim kontekście?

Swoją drogą co sądzicie o Arcam Alpha 8 czy Cambridge 300? Dzięki:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pytanie jak w temacie odpowiem krótko - Dobry.

mjuzik smiejesz się ale masz poniekąt racje, ludzie mają tu dość proszenia się o to samo czyli czgo się oczekuje i i jaką kasą siędysponuje, maja dość tych samych pytań...Jaki Wzmak do xxx zł.

1.Użyjcie wyszukiwarki ! tam jest bardzo duzo cennych informacji !!! podstaw, czym się kierować. są nawet podawani uczciwi i nie uczciwi sprzedawcy na aukcjach.

2.To że takie samo pytanie zostało zadane miesiąc temu nie znaczy że temat jest stary i trzeba go wałkować od początku i każdy mysli że jest naj i że to jemu powinno się doradzić.

3.Cierpliwości, sledźcie ceny na aukcjach, patrzcie co za ile się sprzedaje będziecie mieli rozeznanie przynajmniej w cenach, unikniecie w ten sposób przysyłania dziesiątków linków do aukcji i pytań - a czy to sie opłaca ? a czy to ? a czy to ? a czy to dobra cena ??to niestety stało się nudne, a przecież chcemy być zadowoleni ! nie wiem ale dla mnie takie poszukiwania to przyjemność.

4. NIKT ! nie jest w stanie wstrzelić się w wasze wymagania w 100%.

5. ....kup to będziesz zadowolony... ja mam i polecam...

przykład:

Ukryta Zawartość

chodzi o wpis użytkownika arti13... mam polecam :) ale chyba nie bardzo wie, co ! poleca !

i odrazu mówie bądzcie uczuleni na takie wpisy, czytajcie opinie pozytywne negatywne i wyciągajcie średnią, ale decyzje podejmujcie sami i nie miejcie pretensji do nikogo

5. Ktoś w zakładce "o mnie" nie pamiętam kto ma napisane - Nawet najlepsze opowieści o sprzęcie nie dadzą tego co odsłuch !! jeśli nie ma mozliwości odsłuchu postarajcie się poszukać odpowiedzi nie tylko tu ale i google.

Ukryta Zawartość

Dokładnie, sprecyzowanie chociaż zgrubnie swoich preferencji pozwoli mniej więcej obrać kierunek poszukiwań. Z precyzyjnych aczkolwiek chłodnych mozesz posłuchać baltlab-a, przeciwieństwem jest MF np. A3/A3.2. Są też naturalnie inne propozycje jak niedawno na allegro Rotel RB991, mozesz poszukać jakiegoś lampowca na KT88 itd...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Mój pokój ma 14 m, głośniki są oddalone ode mnie ok 2m. Słucham głównie rocka i muzyki instrumentalnej ( enya, oldfield, morricone, vangelis). Oczekuje ciepłego brzmienia i mięsistego basu, ponieważ teraz mam niskie tony "suche", i ciepłego brzmienia.

Tak już lepiej, wiesz że nie będzie to baltlab, chociaż to piekielnie dobry amp, jednak nie dla Ciebie, Rotel podobnie. Możesz też poszukać jakiegoś starszego ale wysokiego Luxmana, jest na allegro alchemist nexus, audio analogue, MF itd...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A ja polecalbym Sony.....konkretnie wzmak TA F808ES lub TA F870ES (nieco starszy ale rownie dobry).

Ewentualnie koncowki mocy Soniaka TA N80ES lub TA N77ES.

To bardzo dobre klocki i co wazne - do kupienia w rozsadnych cenach.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.