Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość tłoczenia płyt Earmark

tom k

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiło się na rynku sporo ciekawych tytułów(wznowień)wydanych przez firmę Earmark,do tego ceny nie sa astronomiczne.W związku z tym mam pytanie czy ktoś z forumowiczów może się podzielić wrażeniami z odsłuchu

tych wznowień i jak się one maja do starych tłoczeń.

pozdr

tom k

--> broy

Moja opinia może nie będzie zbyt wiarygodna, bo oparta tylko na odsłuchu dwóch płyt Black Sabbath. Ponieważ mam te płyty również z innych wydań, mogę powiedzieć, że Earmakowi nic nie można zarzucić. Szczególnie przy cenach na poziomie 50 zł.

--> Yul

Może są lepsze źródła, ale mogę polecić sklep

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i na allegro sprzedawcę "Pod Nazwą". W obu przypadkach to ta sama osoba.

> Machniom ?

To teraz podawajcie swoje źródła i opinie :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Włoszczyzna?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

--> ahaja

Wybacz, ale średnio kumam. Co Ci się nie podoba w cenie 49 zł za płytę? - W podanym przez Ciebie linku te same płyty (Black Sanbbath) kosztują $10 x 2.75 = 52,25 zł + plus na pewno sporo droższa wysyłka.

Życzyłbym sobie, aby inni sprzedawcy płyt w Polsce mieli takie ceny.

>Wolwi

Wszystko jest OK - tylko zastanawiają mnie właśnie na tej polskiej stronie ceny, czy nie pomylili się i zamiast zł powinno być EU czy $ :-). Ta płyta np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w tej cenie to rewelacja :-) - trzeba by tam napisać.

K

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Obecnie wyświetlane ceny w sklepie są oczywiście pomyłką. Oglądałem je kilka dni temu i były inne.

Próbowałem kupić małą kolekcję płyt :) na stronie sklepu. Jednak nie można zakończyć transakcji, nie da się przejść do określenia sposobu wysyłki.

Podejrzewam, że przyczyną wszystkiego są zmiany w oprogramowaniu do obsługi sklepu internetowego. Kilka dni sklep ten wyglądał inaczej.

>>>Wolwi,

Mam Black Sabbath ("Sabbath Bloody Sabbath") wydany przez Earmarka. Wszystko gra pięknie, powiedziałbym że nawet lepiej niż ze starszej płyty. Zakres niskotonowy jest poprostu znośniejszy, lepiej rozseparowany, czystszy. Lubię w tym zakresie czytelność i separację, nie lubię mętnego burczenia.

Pozdro,

Yul

Witam!

Nie było mnie kilka dni i widzę,że wątek się rozwinął.Co do żródła tych lp to zaobserwowałem jak ktoś wspomniał juz na allegro ale też w innych miejscach np tu są sabbaci za 50zł

Ukryta Zawartość

w poznaniu tez widziałem np ELP za około 56zł w sklepie w którym ceny na inne płyty były wysokie.Stąd moje watpliwości teraz jednak ta oferta wydaje mi sie bardzo ciekawa.ponizej jeszcze inny link(ciekawy)

Ukryta Zawartość

wiele tu fajnych płyt i jak widać być może bedą dostępne po normalnych cenach u nas

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i się skusiłem.Kupilem Emerson Lake Palmer jedynkę.Więc z Earmarniem jest tak.Okładka fajna lakierowana,

płyta zapakowana w czarną kopertę z papieru kredowego i dodatkowo w worek foliowy.Płyta grubasek 180gram to jest.Odsłuch?Właczyłem i na początku zdębiałem-dynamika bardzo duża,stereofonia super,mam wkładke shura M97 xe która jest dość mułowata(matowa).A tu na płycie dużo wysokich tonów i fajny bas.No i właśnie jedno ale.Mnie strasznie wkurzją zbyt słyszalne sybilanty(te wszystkie ssss w wokalach).Blachy,werbel i te sss w wokalach mnie wkurza.Niestety nie mam porównania do starych wydań tej plyty.Póki co płytke umyłem w knosti i posłucham kilka razy moze sie dotrze.Ciekaw jestem czy ktoś miał podobne odczucia przy innych reedycjach Earmark.

• 4 tygodnie później...

mam stare wydanie tej płyty w stanie bynajmniej nie idealnym,ale znośnym . płyta jest dobrze nagrana i nie ma zadnego syczenia. to zle swiadczy o tym nowym tłoczeniu . sycząca płyta się nie ''dotrze'' jedyne co moze sie stać (przy gównianym tłoczeniu, albo strasznym katowaniu) to ta ''sycząca'' góra moze sie zjechać (zedrzeć) i wtedy nici ze słuchania

vinylpiotrek

Kupiłem na allegro pierwsze tłoczenie tej płyty i powinienem mieć ją na poczatku września.Wtedy porównam i napiszę jaka jest różnica.

pozdr

tom k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.