Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to stopniowo rozbudować?

Coyote2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, przecież ten Denon to aukcja prywatna. nie ma co patrzeć na cenę. trzeba dzwonić lub wysłac maila do sprzedającego to poznacie prawdziwą cenę. Wiem bo kiedys sam się napalilem na jakis sprzęt za 79 PLN a po kontakcie okazało się, ze cena kupna to 790 PLN.

jeszcze raz - nie poszedl znow za "49zl" bo to 49 zl to cena wirtualna , zreszta niech ktos sprobuje to zalicytowac to sie po prostu okaze ze nie mozna, - to AUKCJA PRYWATNA byla i trzeba sie z gosciem umowic zeby dopuscil nas do licytowania, proste prawda?

gdybym widzial ze ejst sprawny CD tej klasy za 50zl to bylbym chyba niezdrowy na umysle zeby nie kliknac:)

proporcjonujac 79zl-790, 49zl-490...i tak sie oplaca ( mimo ze ja nie potrzebuje , lada dzien zawita do mnie DCD980 by Piotrek 608 duzo nizszy model a podejrzewam ze tez nie bede plakac) :P

Ja nie twierdzę, że 3300 jest wart 50zeta... Tylko, że kolo nie znalazł nabywcy choć cena wywoławcza jak byk - 49pln!!!

A spostrzegawczość jkaba rozwiązuje zagadke dlaczego tak się dzieje ;-))

I właśnie z tego powodu potrzebuję pomocy na żywo. Dodatkowo jestem za wybieraniem ofert z opcją "kup teraz", bo wtedy wiem dokładnie ile musiałbym zapłacić. Niestety trudno mi jest określić samemu czy dany model, np. Pioneera jest wart dajmy na to 500zł czy nie.

zabawie sie w kaprysna dziewczynke i ganzz gut chcialbym zauwazyc ze to ja bylem pierwszym ktory napisal ze to aukcja prywatna ( czym znowu akcentuje moja spostrzgawczosc) :)

Coyote2 czekaj albo nie - jak wolisz - ja Ci tylko powiem ze warto - kupujesz taniego CD dodajesz do niego tyle samo a ze zlomianego sprzetu dostajesz cos co gra duzo lepiej.

Czyli wychodzi na to, że teraz kupuję CD, potem wzmacniacz, a następnie dvd/kolumny (w zależności od tego jak będę gotówką dysponował).

Wy to potraficie człowiekowi namieszać! ;P

hehe nie wiem czy Super Sprzedawca raczej Super Fachowiec- czlowiek rozsadny, potrafiacy doradzic, a jak cos zrobi zrobi to dobrze i nie zdziera. Zreszta chyba nie potrzebuje reklamy dlatego napisalem -czekaj albo nie - nie chce Cie koniecznie namawiac mozesz sorzystac z uslug kogo innego a moze gotowe CD bez tunningu Ci sie spodoba...who knows

Postanowiłem poczekać, dozbierać i jak Piotrek608 wróci, to ja już będę miał ok. 1kzł i część z tego wydam na CD, a resztę przetrzymam przez miesiąc, dołożę kolejne 500 zł i będę myślał o wzmacniaczu.

Nie wiem dlaczego tak uparliście się na sile człowiekowi wciskać CD. Najważniejsze to skoncentrować się na kolumnach i wzmacniaczu! Jak masz czas i chęci to pobaw się w ślepe testy jeśli chodzi o źródło. Tym bym się zajął na końcu, wiec kup sobie jakieś dvd, by zaspokoić głód i jak napisałem wcześniej zainteresowania skieruj na inne tory.

A tak poza tym to myślę, ze oglądanie filmów z kompa to nie jest jakościowo gorsza od playera, kwestia karty i programu a najważniejsze - trzeźwego spojrzenia. Korzystaj z tego co masz nabierz dystansu a cierpliwość wynagrodzi Ci wydawanie pieniędzy na pierdoły.

Pozdrawiam.

Są dwie główne możliwości teraz:

1.

a) [teraz] tanie DVD

b) [za miesiąc] CD/wzmacniacz

c) [miesiąc później] wzmacniacz/CD

d) [2-3 miesiące później] kolumny

oraz

2.

a)[za miesiąc] CD/wzmacniacz

b)[miesiąc później] wzmacniacz/CD

c)[2-3 miesiące później] kolumny

d)[miesiąc potem] odtwarzacz DVD

Minus taki, że odtwarzacz DVD kupić muszę, a im później kupię tym później będę miał wygodę oglądania filmów. Rozumiem, że jakość pewnie będzie identyczna, ale chodzi o to, że odtwarzacz jest cichszy niż napęd w kompie (mam szczelinowy), a do tego może (od biedy) robić za źródło przez ten miesiąc na przykład.

Dodatkowo, okazało się, że być może będę miał w najbliższych dwóch miesiącach po ok. 1k/mc., to może być ciekawie...

Znów zabłysne na chwilę...i podkreśle moją propozycję odtw. DVD SAMSUNG 745 lub 945 są to naprawde dobre odtwarzacze bogato wyposarzone i naprawde dobrze brzmiące i wogóle na prawde i na prawdę... czytające wiele popularnych formatów,być może potem bedziesz miał okazję porównać któryś z nich z jakimś tanim CD - i możesz nie zauważyć różnicy w brzmieniu a wówczas zostanie kasa z CD !

Weź to pod uwagę !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale kwestia taka, że ten Samsung kosztuje więcej niż np. Pioneer o którym myślałem, a odtwarzacz CD i tak bym kupował używany za jakieś 500-700zł, a od tego Samsung chyba jest gorszy. A może nie?

Nadal nie wiem czemu się upierasz przy tym CD. Proponuje poczytać kilka wątków na temat tego Samsunga o którym wspomniał _WILU_ i nie tylko. Pamiętaj, jak masz "gówniane" kolumny czy wzmacniacz to nawet najlepszy player nie pomoże, chyba, ze jesteś nawiedzony jak wielu z tego forum...

Wtedy wystarczy kupić najdroższy kabel na jaki Cie stać i słuchać jego całymi nocami nie zapominając o tym napisać na forum. ;]

Z pierwszego wybrałbym podpunkt a) a potem odkładał przez kilka miesięcy na konkretniejszy sprzęt i w mroźne chwile "delektował" się dobra muzyka, którą można się cieszyć słuchając nawet w formacie mp3 z komputerowych głośniczków.

Pozdrawiam.

Może mnie tu nikt nie zlinczuje... ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że porównywałem CD i DVD (patrz w o mnie) pod względem dźwięku w stereo, pomimo że DVD połączone było cyfrowo do ampli to grało całkiem przyjemnie, w niektórych aspektach dźwięku może nawet lepiej mi odpowiadało niż CD, dźwięk był wyraźnie cieplejszy.

Myślę że na początek odpowiednie DVD w roli źródła sprawdzi się całkiem dobrze. Jeśli chcesz oglądać DiviX i słuchać płyt to weź koniecznie do domu i spróbuj jak będzie sobie z tym radziło. Mój szajsung do filmów DVD jest bardzo dobry, jednak z płytami audio CD i Divix miewa problemy, zdaża mu się zatrzymać na chwilkę odtwarzanie co jest niezmiernie denerwujące. Jak go po dwóch dniach zaniosłem do sklepu to mi powiedzieli że jak coś nie pasuje to do serwisu :/

Ukryta Zawartość

Tutaj koledzy piszą całkiem dobrze o philipsie o którym wspominasz w pierwszym poście...

Ukryta Zawartość

>Nadal nie wiem czemu się upierasz przy tym CD. Proponuje poczytać kilka wątków na temat tego

>Samsunga o którym wspomniał _WILU_ i nie tylko. Pamiętaj, jak masz "gówniane" kolumny czy wzmacniacz

>to nawet najlepszy player nie pomoże, chyba, ze jesteś nawiedzony jak wielu z tego forum...

W żadnym wypadku nawiedzony nie jestem i mam nadzieję, że nie będę. :) Nie mam zamiaru rezygnować z innych przyjemności na rzecz rozbudowywania sprzętu audio za wszelką cenę.

Upieram się przy CD, bo mam wrażenie, że odtwarzacz CD za te 500 (może troszkę więcej) złotych wystarczyłby mi na dłużej. Szczególnie, że miesiąc (a może krócej) po zakupie źródła dojdzie wzmacniacz, a chwilę potem kolumny. Głupio by było wtedy mając już sensowny wzmacniacz i sensowne kolumny zostać ze słabym źródłem. Z drugiej strony jednak zawsze mogę, tak jak piszesz, wybrać podpunkt a) , a na końcu podstawowej kolejki wcisnąć odtwarzacz CD, który pozwoli mi wykorzystać posiadany już wtedy sprzęt.

Pytanie - jak bardzo odtwarzacz CD jest ważny przy brzmieniu, bo mam wrażenie, że bardzo.

Jestem sceptycznie nastawiony do tego DVD z powodu ceny. Za 800zł kupię odtwarzacz DVD Pioneera oraz jakieś używane CD i mam wrażenie, że taki tandem pozwoli mi oglądać filmy (tak, jak Samsung), a do tego będzie grał lepiej. Dlatego tak dokładnie chcę przeanalizować możliwości.

Kolumny mam słabe (choć nie jest to "dół i 5 metrów mułu"), ale z czasem je wymienię. Nie mogę też na pierwszym miejscu kupić kolumn, bo one z tym sprzętem nie zagrają. Poza tym chyba dobieranie sprzętu do kolumn jest trudniejsze niż na odwrót.

PS jeśli chodzi o kabel - nie zamierzam wydać na kabel głośnikowy więcej niż 50zł/metr. :]

>Jeśli chcesz oglądać

>DiviX i słuchać płyt to weź koniecznie do domu i spróbuj jak będzie sobie z tym radziło.

Na DivX mi w ogóle nie zależy, bo nie mam nic w tym formacie, a jedynie płyty CD byłoby warto w takim wypadku spradzić. Może dałoby się w sklepie posłuchać? :)

>Proponuje poczytać kilka wątków na temat tego

>Samsunga o którym wspomniał _WILU_ i nie tylko.

Poczytałem. Rzeczywiście może to nie być zła inwestycja, jeśli udałoby mi się go znaleźć. :/

Moim skromnym zdaniem na dźwięk największy wpływ mają (w/g kolejności):

1) kolumny

2) akustyka pomieszczenia

3) wzmacniacz

4) CD

.

.

.

kabelki

Wydaje mi się też że CD i kabelki najrozsądniej zostawić na koniec, gdyż mają najmniejszy wpływ na dźwięk, a na początku kupić wzmacniacz z którego pomocą potem należało by szukać odpowiednio brzmiących w Twoim pomieszczeniu kolumn. Jak już dźwięk będzie "w miarę" Ci odpowiadał to ostatecznie "wyregulować" brzmienie odpowiednio dobranym CD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.