Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000s

Marek68

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Trochę zostały pomylone modele. LX to okrojona wersja Ski. Mówimy tu o wzmakach z przed 98 roku ( zanim Tag MCLaren kupił markę Audiolab).Obecnie klepana w Chinach a nie w Huntigton. Ostatnia seria prawdziwego anglika to E lub F. I na prawdę jest to wzmak genialny. Neutralny do granic ( oczywiście mowa o podobnych granicach kosztowyvch ). Kapitalnnie prowadzony basik i cała reszta. Mam takoweg i mimo że stoi i zagracia to nigdy go już nie sprzedam.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Witam

Trochę zostały pomylone modele. LX to okrojona wersja Ski. Mówimy tu o wzmakach z przed 98 roku ( zanim Tag MCLaren kupił markę Audiolab).Obecnie klepana w Chinach a nie w Huntigton. Ostatnia seria prawdziwego anglika to E lub F. I na prawdę jest to wzmak genialny. Neutralny do granic ( oczywiście mowa o podobnych granicach kosztowyvch ). Kapitalnnie prowadzony basik i cała reszta. Mam takoweg i mimo że stoi i zagracia to nigdy go już nie sprzedam.

Pozdr

kazek680 a jakiej muzy słuchasz lub słuchałeś na tym wzmaku?elektroniki może coś?jesli tak to jak się sprawdza?na angielskim ebay jest audiolab serii F , tylko że to trzeba ściągać aż z wysp, daleki transport, wszystko się może zdarzyć

Miałem 8000S made in UK i szczerze polecam. Myślę, że będzie to najmocniejszy punkt w Twoim systemie i aby w pełni usłyszeć możliwości trzeba by wymienić resztę sprzętu. Bardzo dobra stereofonia, góra i średnica wspaniałe jak na tą półkę cenową, a bas powiedzmy dobry. Ciężko będzie znaleźć wzmacnia za tą kasę (1200-1500) grający na tym poziomie.

Cze

Dokładnie mam serię F -- czyli ostatnia przed zmiana nazwy na Tag McLaren. A rodzaj muzy jest nic nie znaczący bo Audiolaby owe są genialne jak za te pieniądze. Do dzisiaj można je wyrwać w Angolni do 300 funciaków. I nie ma znaczenia czy słyuchasz bluesa czy elektroniki ----- kontrola zawsze pozostaje kontrolą

POzdr

Cze

Niestety z wysp. Jak masz kogoś zaufanego to sobie wyślij do UK i niech Ci przywiezie!!!!!!!! warto

Pozdr

Ja

witam ponownie!na pewnym serwisie aukcyjnym jest akurat taki wzmacniacz z numerem seryjnym 227f002155, czyli powinien to być "stary anglik" ?czy cena ponad 1600 złotych za niego jest ok?wg mnie drogo trochę

tu jest lepsza cena :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cze

Seria może wskazywać na ostatnie lata produkcji. A cena hmmmmmm - za legendy płacimy niestety.Jeśli z pilotem, papierami to nic taniej nie wytargujesz. No i pasowałoby żeby banda turasów w nim nie grzebała.

Pozdr

Jak widzisz masz też tańszą wersję

Pozdr

Ja

Ja parę miesięcy temu zadzwoniłem do kumpla w Hornie (dystrybutor Audiolaba na Polskę) i powiedziałem mu, że chciałbym kupić coś ze wzmacniaczy Audiolaba. A mam u niego taką zniżkę w jakiej sklepy kupują.

To powiedział mi tak Audiolab? żartujesz sobie, nie stać cię na coś dobrego?

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Cze

Audiolab teraz jest klepany w Chinolni. I kosztuje troszkę drożej niż stary dobry dziadziu z wysp.Nigdy nie miałem okazji postawić jednego obok drugiegio i posłuchać. Ale starucha mam na miejscu i stawiam dolary przeciw orzechom że Twój kumpel nie do końca ma rację.

Pozdr

Ja

Kumpel w Hornie pracuje od prawie 10-ciu lat i przesłuchał i te starszawe i te najnowsze z serii 8200.

Więc myślę, że ma spore rozeznanie tematu i wie co mówi.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z prawej strony jest broszura w PDF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, ale w takim zabytku, to już wszystkie kondensatory do wymiany...

Sprawność i żywotność kondensatorów to zwylke max. do 10-ciu lat...

<br>Tak, ale w takim zabytku, to już wszystkie kondensatory do wymiany...<br>Sprawność i żywotność kondensatorów to zwylke max. do 10-ciu lat...<br>
<br><br><br>

Kolego, posłuchaj i pisz, a nie "mój kolega coś tam, coś tam" i jeszcze nie ten model, o którym jest mowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.