Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki TUBOWE

Grzesz

Rekomendowane odpowiedzi

>vladek, lplover,

Drodzy chlopcy,

...do sluchania Muzyki potrzebna jest wrazliwosc emocjonalna a nie inteligencja....:)

...a ona (ta wrazliwosc) znajduje sie w sferze emocji a nie inteligencji i racjonalnosci naszego gatunku.....;)

...i nawet pol-inteligent moze przezywac Muzyke bardziej niz "nadinteligenci"..........

...ba, ....polinteligent moze nawet lepiej ja zagrac!!!!.........:)

...aha, ..i nie wypisujcie mi tu o "inteligencji emocjonalnej" bo oczywiscie wczesniej nie taka mialem na mysli...:)

>vladek

....zestawik masz fajny ....ale chyba troche muli......co....???

;)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

lplover, do słuchania muzyki potrzebna jest po primo wrażliwość, jak chcesz za pomocą inteligencji opisac/odczuwać uczucia ?:)))

Noale opisz moze jak sie posługujesz inteligencją przy słuchaniu muzyki i jak to działa, może ktoś skorzysta :)

Jak ktoś za duzo mysli w tym temacie to wiecznie coś by w systemie zmieniał :)))

Pozdrawiam

>vladek,

...a co Ty chcesz od basu w Heresy....???

....przerosles juz Paula Klipscha........????........:)

...wyglada mi na to , ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.....:)

>vector

Zero zmulenia (odpowiedni tuning) !

Wrażliwy emocjonalnie to był moj kolega z podstawówki,

ktory Deep Parpula nie wytrzymał ("Stormbringer") i się cały pochlastał żyletką !

Inteligentny to on specjalnie nie był !

Mysl co chcesz, ale ja calkowicie utożsamiam się z definicją Erica Satie,

mówiacą, ze "Muzyka to inteligencja zawarta w dzwiękach" !

Vlad, przecież nikt nie mówi, ze nie wolno Ci sie utożsamiac z czym tam chcesz, ba...mozesz nawet iść w zaparte :)

...tu akurat OK, bo jak najbardziej o muzyce.

Dla mnie muzyka to emocje i z niczyją teorią nie musze sie w tym celu utożsamiać - ja to wiem.

Pozdrawiam

>vladek,

...to fajnie, ze nie muli.....

...fajnie, ze sie utozsamiasz z definicja Erica Satie......

...byc moze mial nawet racje......

...ale problem tkwi w tym, ze nie do konca zrozumiales nasza dyskusje.......:)

....nie dyskutujemy "co to Muzyka" tylko czy potrzeba inteligencji do jej sluchania....

...mam nadzieje, ze dostrzezesz ten drobny "niuans" ;)

pamietam, ze kilka tygodni temu wypisywales, ze wlasnie jestes taki wrazliwy emocjonalnie....

....czyzby ten pochlastany to tak naprawde ....Ty......????

Vlad, ładnie to tak napadywać z topowymi JBL i bowersami na najmniejszego Klipsiaka ?

Pewnie 90-parę % kolumn takiego basu nie ma ...choc nie slyszałem, bo jak np. w Twoich 801 bas nie jest wyraźnie lepszy niz w nowych, to żadna rewelacja to nie jest(poza wielgaśnością)...JBL-a chętnie bym posluchał.

Pozdrawiam

>vladek

>Chcialbys porownac z Everestami, albo chocby z moimi B&W 801 ?

...a czemu akurat z tymi.......???

.....skoro masz 801 to Ci powiem, ze Heresy zjedza je na sniadanie......;)

...chociaz Twoje pralki (chyba prawidlowo pamietam zwyczajowa nazwe 801) moga wygrac w kilku aspektach - np gabaryty....:)

>Vlad

...ja by twoje porownal bardziej do krowy rzeznej

...a Klipsche do lamparta.....

...starcie moze byc tyle fascynujace co niesmaczne...ze wzgledu na rozlew krwi.....:)

Lampart !!!

BUA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

O czym to mowilismy ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tygrys

BUA HAHAHAHAHHAHAHA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>lancaster

Juz raz zorganizowalem takie spotkanie, kiedy mieliscie przyjechac z cloudiorem do Warszawy !

Ale cos Wam wszystkim - nie wypalilo !

A mogliscie posluchac i porownac : JBL Everest, KEF 105, B&W 801, Luxman 6000, Cary 805,

lampowych pre i CD Audio Research, Thety V, Mephisto etc. ,wszystko spiete Golden Reference,

Air, Kondo etc. No ale Wy woleliscie sluchac (popierdując, dla poglebienia basu) Waszych -

"RATLEROW HERESIE REFERENCE" !

Vlad, nie migaj sie, wtedy nie bylo nic "zaklepane", przynajmniej ze mną.

Czego mieliśmy niby słuchać dowiaduję sie teraz, wtedy z tego co pamietam u Ciebie nie było miejsca, zeby posłuchać i mielismy posluchać czegos ciekawego u Twojego znajomego...w sumie to miała byc wycieczka na kabap :)

Teraz mozemy sie konkretnie umowić na porównanko i nie ma klopotu.

Pewnie moc jak zwykle dobrze mnie proweadziła, ze słuchalem czego innego a nie krowy ala tygrys :)

Pozdrawiam

No, ale przecież ja bym chętnie porównał a do tego wypil browara, więc w czym problem ?

Mam nadzieję, ze wzmak Ci dodatkowo mućki nie domula ?:)

Porównanie z Heresy będzie dla tego krówska jak deszcz...tygrysie pasy spłyna :)

Pozdrawiam

A Ty myslales ze jestes z lampartem, ze zwrotnicą wypelnioną napalmem,

a tu okazalo sie ze to zwykly rachityczny pinczer na krzywych lapach,

ktory zezarl gazete i resztki oleju po frytkach i stad mial sygnature

papierowo-olejowo !

vladek, przecież chcę porównać to Twoje opasione krowsko do jakichś grających kolumn :)

Ja nie wiem dlaczegos ie migasz ?

Jakis taki nieśmiały sie zrobileś :)))

Pozdrawiam

Muszę przyznać że do wczoraj tez byłem sceptyczny co do Klipschów Heresy. Nie było źle ale żadne tam cudo. Natomiast miałem wczoraj przyjemność wziąć udział w odsłuchu, który zmienił moje nastawienie. Naprawdę Klipsch zagrał wczoraj doskonale, bez śladu ostrości, z dynamiką, spójnością jakiej dawno nie słyszałem. Żeby jednak coś takiego uslyszeć trzeba uważnie dobrać elektronikę. Druga sprawa to pomieszczenie odsłuchowe. Odnoszę wrażenie, że Klipsche Heresy pomimo swoim rozmiarów wcale nie są kolumnami do małego pokoju. 25 metrów to chyba minimum. Dopiero kiedy ustawimy je tak w połowie odlegości od tylnej ściany, z takim wzmacniaczem jak Sun Audio na 2a3, usłyszymy naprawdę piekny, angażujący dźwięk. Co zachwyjciło mnie najbardziej to doskonała przestrzeń, sięgająca daleko za linie głośników i do przodu również. Po prostu wielka, poukładana scena. Ostrość lokalizacji była jeszcze lepsza na Sun Audio na 300B, ale i tak było super. Bas był zgrany z całością, nie porażał jednak - nie są to kolumny dla fanów niskiego basu i rocka. Dźwięk jednak ogólnie wypełniony. Do tego zestawu polecałbym odtwarzacz z wyjściem lampowym. No i koniecznie pomieszczenie pozwalające na swobodne ustawienie. Dotyczy to chyba tego konkretnego modelu - Heresy. Słuchałem kolumn Forte - tam było również bardzo ładnie, plus był tez i basik. Forte stały pod ścianą i przestrzeń nie dusiła się pod kaloryferem, więc te uwagi o ustawieniu Klipscha to może tylko do Heresy. Naprawdę nie słyszałem zestawu za te pieniądze - teraz znowu o Heresy - (około 7 tys zakładając że część sprzętu to second hand), który zagrałby tak "hiendowo". Pozdr. Piotr

Nie wiem dlaczego tak jest, ale naprawde grają bardzo dobrze w sporym pomieszczeniu. Oczywiście nie wiem jakby grały w pomieszczeniu np 40 metrów. Bardzo możliwe, że bardzo źle. To pomieszczenie, w którym słuchałem miało może 25-30 metry i wydawało się optymalne. Małe pomieszczenie nie wpływa jakoś znacząco na bas. A nawet bym powiedział, że jest go mniej. To fakt stwierdzony nausznie. A że 3W... W przypadku konstrukcji Vintage chyba teoria się trochę nie sprawdza czy coś. Niech się mądrzejsi wypowiedzą :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.