Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki TUBOWE

Grzesz

Rekomendowane odpowiedzi

Lancaster czujesz bluesa - grasz na gitarze? To jedyne tak naprawdę zapamiętałem z tub - naturalną dynamikę instrumentu. Posłuchajcie Koledzy "Beyond the Missouri Sky". Gitara Pata nagrana jest z bardzo bliska. Przy niższych tonach wręcz bije w uszy dźwięk pudła - tak dokładnie to brzmi na żywo z bliska. Zachowanie naturalnej dynamiki w takich momentach decyduje, czy ulegamy złudzeniu, że słyszymy instrument, czy też ciągle wiemy, że słuchamy sprzętu. Ta cecha tub, o ile ich wady są zminimalizowane, praktycznie nie daje wyboru.

Piekelnie jestem ciekaw jak brzmi ta płyta na dobrej tubie.

Grzesz...mysle ze właśnie o to chodzi !

Tuby nie są pozbawione wad...nie opowiadajmy sobie, ze to są głośniki doskonale :)...jednak sluchajac tego typu konstrukcji choc niektóre dxwieki - "staja się" instrumentami, a nie tylko jego obrazami.

Kiedyś to już pisalem, napisze jeszcze raz: niektóre instrumenty(dęte, gitary, czasami wokal) brzmią tak jakby się ktoś podpiął z mikrofonem do kolumny...a teraz mi powiedzcie które "klasyczne" kolumny grają w ten sposób ? ...zaznaczam, ze mam obcykane sporo tego...i poniżej B&W803D nie słyszałem chyba niczego interesującego :) ...a i tak trąbka nie szła jak z Klipscha Heresy...

Pozdrawiam

Posłuchajcie Koledzy "Beyond the Missouri Sky". Gitara Pata nagrana jest z

>bardzo bliska. Przy niższych tonach wręcz bije w uszy dźwięk pudła - tak dokładnie to brzmi na żywo

>z bliska. Zachowanie naturalnej dynamiki w takich momentach decyduje, czy ulegamy złudzeniu, że

>słyszymy instrument, czy też ciągle wiemy, że słuchamy sprzętu.

Ta płyta nagrana jest dla mnie zbyt 'specyficznie'. Nie podoba mi sie. Za blisko pudeł były mikrofony. Słucha sie jakby sie głowę miało przy samym pudle. I to dotyczy nie tylko gitary ale i kontrabasu. Daje to, przy dynamicznym sprzęcie wrażenie że jest za głośno. Wielka gitara i wielki kontrabas - a wszystko jak w rezonującym garnku.

to tak jak ustami naśladując rytm bumuds bumuds walenie w mikrofon czy to naturalne zjawisko? aczkolwiek efektowne, ale zabierzcie kolesiowi mikrofon bedzie prawie cisza. efekt mikrofonu Panowie mieszamy elektronike z naturalnością stąd wszytkie nieporozumienia

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Czytając ten w nasuwa mi się parę spostrzeżeń:

a.tuba dobrze zaaplikowana nie podbarwia

b.iplover to GNIDA choć to nic odkrywczego

c.Łowca debili stał się zwierzyną,buchachacha!!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A ja mam qasi tuby,qasi bo pomiszczenie za małe(40 em kw)i nikt nie przekona mnie do dynamicznych głośników.dysputy o zniekształceniach kwituję uśmiechem kierowanym do allegrowiczów

lancaster

mimo prawie każdego wpisu Twojego z którym się zgadzam to przypominasz mi czlowieka który chce zjeśc ciastko i mieć ciastko, wiesz ,że kolumny i elektronika to nie instrumenty , ale z uporem maniaka szukasz bananow w kopcu czas wybrać sposób prezentacji i zacząc słuchać no chyba ze wolisz tak jak ja odpalać nowe kolumny i odkrywac coś nowego "może lepszego" , ale napewno innego

jamówię, 10 Sie 2007, 21:17

>a.tuba dobrze zaaplikowana nie podbarwia

>b.iplover to GNIDA choć to nic odkrywczego

>c.Łowca debili stał się zwierzyną,buchachacha!!

Jeśli idzie o punkt a. to właśnie się zastanawiamy i to też jest sedno tego wątku.

Punkty b. i c. to wywoływanie wilka z lasu. Długo był spokój? Trzymajmy się tematu - tym, którzy tu rozmawiają na tym zależy. OK? Dzięki.

Pozdrawiam.

yolaosie !

"wolisz tak jak ja odpalać nowe kolumny i odkrywac coś nowego "może lepszego" , ale napewno innego"

I to będzie TO !:)

...a w miedzyczasie bedę słuchał tego co zwykle...

...teraz Maanam...co tu dużo mówić...nagranie lipa a słucha sie świetnie.

Pozdrawiam

Polowania czas zacząć:))

Cóż my tu mamy? Co dyżurni impotenci umysłowi tego forum spod znaku spłodzili(co za ironia?)przez weekend?

> Jaględzę-typizdo

> Czytając ten w nasuwa mi się parę spostrzeżeń:

> a.tuba dobrze zaaplikowana nie podbarwia

> b.iplover to GNIDA choć to nic odkrywczego

> c.Łowca debili stał się zwierzyną,buchachacha!!

Witamy z powrotem na salonach forumowych, a już myślałem, że taka forumowa

blać zniknęła na zawsze z forum, po tym, jak pojeżdżono po nie jak po

chudej chabecie w wątkach lobbujących lampowe chińskie CYCe, sorry CECe i

inne zalety tej piwnicy, jakże zasłużonej dla rozwoju audiofilstwa na

południu tego uroczego kraju. Jeszcze raz się kłaniamy, ale przypominamy,

abyś wcześniej ściągnął te dosłowne i te umysłowe

gumiaki, gdyż to forum dzięki takim jak Grzesz, Łowca Imbecyl i jeszcze

paru innych strusiów umysłowych, stało się wybitnie sterylne moralnie i

intelektualnie, i wszelkie zapachy są niepożądane. W przeciwnym razie

forumowi wąchacze zaraz zlegną tu całym rojem. To forumowe stado much nie

przepuści żadnej okazji i zlatuje się na najmniejszy „zefirek zapaszku”.

Twój jest wyjątkowo smrodliwy i zaraz będzie ich tu pełno:))))

Jaględzę

> a.tuba dobrze zaaplikowana nie podbarwia<

Tu się zgadza, kto miał do czynienia z wysokiej klasy zestawami, to o tym

wie doskonale, a jak ktoś dokonuje odsłuchów na samoróbkach, to nie wie,

bo na takich to wszystko barwi się na krew:)

> Jaględzę

> b.iplover to GNIDA choć to nic odkrywczego

Przy stanie twojego IMBECYLSTWA trudno odkryć cokolwiek, a tym bardziej, że

samemu się ma zawszawioną głowę. Głowę? dobre sobie, raczej makówkę:)))

Jaględzę-typizdo

> c.Łowca debili stał się zwierzyną,buchachacha!!

Śmieje się ten, kto się śmieje ostatni:))))

PCV kochanek łowca ignoruf, imbecyli i skarżepytów

Grzesz

Tak jak pisałem, nie mam zamiaru niszczyć Tobie tematu. Bardzo mi przykro że forumowe bydło które w szale zapamiętania pomyliło sobie internet z rzeczywistością, dalej tu jeździ. Ale możesz żyć w świadomości, że dzięki temu gdzie indziej będzie trochę więcej spokoju:)))

Zwierzyną łowną nie jestem, ale przyznam że nie zdawałem sobie sprawy, jak niektórzy potrafią nisko upaść.

- tutaj znikam.

>lplover

Popatrz kiedy dokonałem ostatniego wpisu - nie wszyscy są takimi umysłowymi odlotami ja ty, prawda? I cenią inne rzeczy w życiu.

Istnieje też inna rzeczywistość oprócz twojego szamba, nazwijmy to po imieniu. No, ale jak zwykle tego nie rozumiesdz.

Rozgrywki typu odpowiedź na przytyki debila mnie nie interesują, to jest zwykłe marnowanie czasu.

Żyj sobie w swoim szambie, pluj na wszystko i wszystkich, grunt że tobie z tym dobrze:)))) Miłego pisania i pisania:)))

.

>lplover

Zapomniałem, jeszcze jedno. Jamówię okazał się bardzo inteligentny, tylko był po prostu wyprowadzony z równowagi. Było, minęło.

Nie dorastasz mu do pięt - tego też nie zrozumiesz

:(

Łowca Imbecyl,

Czy komuś dorastam do pięt, czy nie, to mnie to wcale nie interesuje - lata mi i powiewa.. już pisałem koło czego..., nie wzruszacie mnie wcale. Porównywanie mnie z tym kretynem, jak i z tobą to całkowity kretynizm. Ten wasz kretynizm wypomniało już wam wielu. Zobacz, przez ile osób jaględzę-typizdo jest wciąż atakowany- mnóstwo. Sposób prowadzenia przez niego dyskusji prowadzi do natychmiastowego konfliktu i to z kim by nie dyskutował. Cechą charakterystyczną niedorozwojów jest to, że do nich nic normalnego nie dociera. Można klarować dniami i nocami, a wy swoje. Wasza pseudowszechwiedza i samozachwyt nad sobą, na najmniejszą krytykę, powodują u was szał i prymitywne ataki na dosłownie wszystkich. Najgorsza jest w was ta obłędna i charakterystyczna dla półgłówków chęć nieustannego moralizowania, a więc też chęć ciągłego puczania innych, przy czym prawa i zdolności do tego nie macie żadnych, gdyż sobą niczego nie reprezentujecie, prócz gigantycznej durnoty własnej, której niby nie zauważacie u siebie(mimo oczywistości , zauważalnej u każdego z boku). Twoja bełkotliwa pisanina i ta obrona rzekomo genialngo jaględzę-typizdo jest po próżnicy. Przecież nie darmo jeden z forumowiczów nazwał go pizdą, po prostu zasługuje na to , czym w istocie jest. Drugą pizdą moralną i nie tylko, jesteś ty, łowco za dychę przed denominacją, PONIAL- z akcentem na "O"

PCV kochane kłowca ignorów, imbecyli i skażepytów

> łowca debili (przez szacunek do Twoich wyborów trzymam się Twojej wersji nicka)

Śledzę właśnie losy człowieczka, który postanowił zapolować " z ukrycia", ba z lukarowej ambony

i przyjął nowe alter ego "Łowca". Ponieważ dubeltówka zardzewiała a róg myśliwski mało

audiofilskim był skorzystał z tuby Grzesia i nazwał się "łowcą debili" by respektu i myśliwskiego sznytu sobie dodać.

Pudłował to tu, to tam moralizując przy tym niemiłosiernie, za każdym razem racząc innych '"copy and paste" bajeczką o wilku i babci (wątek RCM Katowice), bo trzeba wiedzieć, że bystra bestia była...

Niestety zapomniał, że w lesie oprócz zajączków i wiewiórek grasują drapieżniki.

Zapomniał, że oczyszczają las z osobników chorych, słabych i plączących się myśliwych. Na jedno wychodzi:)

Zapomniał również o tym, że łatwo wpaść we wnyki, które się zastawia na innych. Wpadł i drapieżnik go capnął...

Skamlał łowca coś o moralności, odwoływał się do sprawiedliwości i szacunku do innych istot, o którym sam zapomniał swołocz obłudna. Niestety drapieżnik czynił swą powinność (pozdrawiam lplovera) ku uciesze leśnej (lukarowej) gawiedzi. Naprawił lplover to co pani psycholog w gabineciku w przeludnionej podstawówce spieprzyła tłumacząc naszemu łowcy,

że "jeśli kogoś kopiesz to trzymaj fason i kop go do bólu, bo nic nie budzi większego politowania

niż skarżypyta prowokator, który dostał bezlitosny wpier**** z "kontry"

Polowania czas dalszy...

Lowco Imbecylu, może wreszcie trafi cokolwiek do ciebie, chociaż to marzenie ściętej głowy...

Przestań zawracać Mistrzowi Seniczowi głowy swoimi, charakterystycznymi dla bezrozumnej oślicy - uwagami, co ma robić, a czego nie robić i co pisać. Forum, na całe szczęście, nie jest własnością takich zabetonowanych umysłów jak ty, (chociaż trudno tobie przypisać jakikolwiek umysł- małpolud ma go bardziej rozwinięty), jest miejscem wymiany doświadczeń w dziedzinie audio. Czy rzeczowych, bzdurnych, bełkotliwych, to już nie tobie to oceniać, gdyż ty potrafisz tylko obszczywać innych, samemu nie mając nic konstruktywnego do zaoferowania.

A może byś się wykazał-popisał jakąś konstrukcją audio. Wklej schemat, to wtedy będą jaja.Krytykować to prościzna, wiem że stan umysłu ci nie pozwala na to, ale mógłbyś dobrać sobie Jara1 do pomocy i taki schemat mógłby powstać, oczywiście byłby to schemat w kształcie dupy, ale to nie jest istotne, ważne jakby to grało:)))

PCV kochanek łowca ignoruf, imbecyli i skarżepytów

lancaster, 13 Sie 2007, 11:50

>To nieprawda, ze glośniki tubowe się drą :)

lanc.. mimo, że mnie bardzo nie lubisz, a z kolei Ty mi jesteś całkowicie obojętny, muszę jednak przyznać Ci całkowitą rację. Tuby, OB z prawdziwego zdarzenia, z właściwym SETem grają przecudnie, i tylko ten, kto miał naprawdę kontakt z takim zestawem wie, że droga w takim kierunku jest nieunikniona, jeżeli twierdzi inaczej, to można powiedzieć śmiało, że niczego właściwego na swojej audiofilskiej drodze nie słyszał i wygaduje typowe na tym forum farmazony.

lancaster,

>Po prostu dopiero na dobrym sprzęcie słychac jak muzycy dobrze się bawią grając :)<

To Twoje zdanie z innego wątku jest rewelacyjne i właśnie na dobrej klasie tubach, OB to słychać jak na dłoni:)))

PCV kochanek

Kochani!

obrzucajcie się dalej, widzę że do szacownego grona dołączają inni, wystarczyło hasło i wszystkie indywidua z problemami, jeden po drugim wyskakują jak muchy na lep:))) A potem coś takiego podąża, jeden za drugim - z powrotem, fru! - do swojego grajdołka smakować urodę klocków- tfu, tj. muzyki:)))) I doceniać piękno harmonię i inne zalety:))) Al;e jaja:))) Tak trzymać:)))

Łowca debili - jest debil!! Został pokonany, zmasakrowany!!

Ale cyrk:)))) Dziękuję wszystkim za uwagę, misja skończona:))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.