Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda w górę, giełda w dół

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

tomuś, przeczytaj pytanie jeszcze raz:

"a co wspólnego z gospodarką ma Bolek, Walentynowicz, Gwiazdowie i Wyszkowski?!"

teraz odetchnij głęboko i napisz odpowiedź w kilku chociaż słowach. chyba tyle potrafisz? ;-P czy nie?

a ile ty masz lat,ze nie wiesz,w jakim kontekscie to zostalo napisane?i dla kogo byl ten wpis.

potrafisz czytac ze zrozumieniem?

test na twoja inteligencje,

przepraszam pozostalych forumowiczow,za razaco niski poziom testu dla krzycha.

tomuś, nie musisz nikogo za mnie przepraszać, popatrz na siebie. wciąż gadasz nie na temat i powtarzasz te same zasłyszane gdzieś brednie. a gdy zadają ci konkretne pytania w ramach dyskusji w wątku - ty wściekasz się, zalewasz żółcią, obrażasz ludzi i... powtarzasz znów te same brednie. tak w kółko. no poczytaj tylko sam siebie ;-P

Numerek ma więcej lat i wiecęj literek/cyferek w nicku więc ma rację. Idź na jakiś kurs gdzie Ci wyjaśnią jak się argumentuje, co jest argumentem i jakiś dodatkowy wyjaśniający różnicę między rzeczywistością a Twoimi urojeniami.

Jesteś tylko miernym handlarzyną i idealnym przykładem, wręcz modelowym, wiejskiego głupka.

Przeszedłeś do osobistych wycieczek, bo kolejny raz nie wiesz co powiedzieć ? Lol.

sam ,nie odpowidziales na proste bpytanie,o co chodzilo z tym wpisem.

uwierz w jedno,robiac z was jaja mam swietna rozrywke,.

nie ogladasz meczu?

Wiejskie rozrywki mnie nie interesują.

Co do odpowiadania to się cofnij na poprzednią stronę i przypomnij sobie na co nie odpowiedziałeś. Wim, dużo wpisów, ciężko będzie, ale może tym razem Ci się uda.

no to wracamy do tematu watku,moze mi dotrzymacie kroku?

Tusk zaciska pasa. Wydatki mniejsze o 17 mld zł?

59 mld zl !!!!!!! ,a nie 17 mld zl ,oprócz już planowanych i zapisanych w budżecie na

2009r 18 mld zl będzie dziura budżetowa.

225 mld zł wyniosą dochody budżetowe,+20 mld zl środki unijne(z planowanych 30 mld nie

uda się wykorzystać w całości z powodów proceduralnych).

Razem wpływy 245 mld zł, a planowane wydatki 321 mld zł.

321 mld zl - 18 mld planowany deficyt i odjąć mniejsze wydatki o 17 mld zl razem wydatki

286-245(wpływy) =jeszcze brakuje 41 mld zl !!!!!!!!!

W polowie roku co powie premier Tusk ????? Zdymisjonuje Rostowskiego i ......

no i co wy na to?

Wydatki w budżecie 2009 w porównaniu do roku 2008 zaplanowano na poziomie

niższym o 7%. O ile więc spadną faktycznie wydatki sektora publicznego? Jeżeli

cięcia wyniosą 17 mld o 16% rdr. Ponieważ większość wydatków jest "sztywna"

najbardziej obcięte zostaną oczywiście inwestycje - płace i inne stanowiące

jedynie obciążenie dla gospodarki pozostaną. Dzieje się to w momencie gdy

gwałtownie spada konsumpcja i inwestycje sektora prywatnego. Efektem będzie

bardzo niekorzystne sprzężenie zwrotne które spowoduje dalsze ograniczenie

produkcji, zatrudnienia a w następstwie bankructwa (szczególnie małych firm),

szybki wzrost bezrobocia i spadek tempa wzrostu PKB. Szykuje się więc ostre

hamowanie a najgorsze czeka nas w II połowie roku 2009 i I 2010. A efektem tego

hamowania będzie dalszy spadek wpływów do budżetu. Wtedy nie będzie już czego

ciąć tylko pozostanie podnieść podatki (co w obszarze podatków pośrednich już

się dzieje).

Dla niektórych kwestia wejścia do strefy EUR - bowiem o spełnienie kryterium

fiskalnego tu chodzi - jest jak widać ważniejsza i kompletnie oderwana od

korzyści ekonomicznych jakie miałaby ona przynieść.

skomentuj zgłoś do usunięcia

Przeczytaj jeszcze raz. Cofnij się na poprzednią stronę i odpowiedz na wszystkie pytania na jakie przez tyle wpisów nie udało Ci się odpowiedzieć. I postaraj się, chociaż raz, nie bredzić.

stary zydowski dowcip

przypomniał mi taki stary żydowski dowcip, mosze pożyczył od arona garnek,i potem aron

ścigał sądownie moszego za oddanie dziurowego garnka,na co mosze się tłumaczył że po

pierwsze to żadnego garnka nie pożyczał, po drugie gdy pożyczał garnek to był on już

dziurawy i po trzecie gdy garnek oddawał to był on dobry,

politycy PO podobnie po pierwsze żadnej dziury budżetowej nie ma,po drugie nie jest to

dziura tuska tylko dziura kaczyńskiego bo budżet na rok ubiegły układał pis, a po trzecie

gdy wpływy do budżetu w roku bieżacym będą mniejsze to budżet na rok bieżący można

nowelizować w połowie roku

Skibus, 27 Sty 2009, 19:58

>Marcinkiewicz zdrajca, bo się poznał i porzucił kaczki ? A może to kaczki zdradziły biorąc samooborę

>do rządu ? Nie cierpię głupoty i kłamstwa a pissiorki obu mają w nadmiarze.

raczej nielojalny, powiedzmy, że nie tylko polityk, ale też i człowiek :(

a z premierostwa zdjął go po 9 miesiącach Prezes, bo zobaczył, że dawnemu lokalnemu politykowi zetchaenowskiej proweniencji, zaczyna bić palma; obecnie mu wyrosła, bo do tabloidów zanosi zdjęcie obecnej wybranki serca (jako ilustrację do udzielonego wywiadu) i podaje okoliczności przekazania rodzinie informacji o wybraniu nowej drogi życia.

Ja panu Marcinkiewiczowi życzę aby nie musiał wrócić do wyuczonego zawodu, bo wtedy już nie będzie "atrakcyjnym Kazinierzem".

jest Palikot, może być i Marcinkiewicz, jeśli będzie jeszcze PO potrzebny

tomuś, a co tam jest "merytorycznego"? kilka mądrze wyglądających cyferek? czy zapowiedź wprowadzenia oszczędności z powodu niedoboru w budżecie?

a ten dowcip, to też kopia z internetu, no nie? oczywiście tomuś, bez podania źródła, ze to niby twoje jest... więc ja podam źródło dowcipu, ok?

proszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

komentarz z 2009-01-27 godz. 10:18:46 ;-)

tomuś, co nam jeszcze skopiujesz do wątku? LOL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nowy2 > heh. Marcinkiewicz i tak jest wielokrotnie lepszy od kaczyńskich. Oni powinni już dawno odejść tylko do czego ? Wyuczonego zawodu brak.

tomuś, mała parafraza:

"cos cie pogielo,ze niby ja mam odpowiadac na twoje pytania,

a kim ty dla mnie jestes? kilkoma literkami na ekranie." ;-P

pa! wklejaczu cudzych tekstów, bo na własne za głupiś ;-P nawet dżołka musiałeś "skserować" z innego forum, żałosne. LOL

Skibus, 27 Sty 2009, 21:29 i 21:32

Nowy2 > heh. Marcinkiewicz i tak jest wielokrotnie lepszy od kaczyńskich. Oni powinni już dawno odejść tylko do czego ? Wyuczonego zawodu brak.

możesz użyć kwantyfikatora

>Marcinkiewicz wykazał się zdrowym rozsądkiem i refleksem. Wycofał się jak tylko zobaczył jak

>próbowali go wykorzystać.

Palikot już odszczekał, a ty zaczynasz znowu?

no wiesz,niektorym nie wsmak co sie w polsce dzieje,co sie tu czy wypisuje,czy sie wkleja z innego,bardziej ekonomicznie nastawionego forum.

fakty doprowadzaja do szalu,takich osobnikow.

mecz ogladaliscie?

tomek7776, 27 Sty 2009, 21:41

o, znowu tomuś dał popis kultury. gdzie cię tak nauczyli ksero-boyu? gdzie tak cię wychowali? w domu czy na placu? mentalnie i intelektualnie się już z tego placu nie wyrwiesz, nie ma szans. starego psa nowych sztuczek nie nauczy...

mowiles "pa",znowu tu sie pojawiasz?nie pytam,czy posiadasz resztki honoru,widze natomiast,ze masz cos do mnie personalnie,cieszy mnie to niezmiernie,jak juz pisalem,mam z tego niezly ubaw.

obejrzales mecz?to dopiero emocje.

A co może zaprzeczysz, że Marcinkiewicz został wykorzystany ? I pewnie nie pamiętasz że kaczka okłamała społeczeństwo obiecując, że brat nie będzie premierem i się usunie z polityki ? Pissiorki to kłamy i oszuści. Nie zrobili nic z tego co zapowiadali, a co próbowali to mistrzowsko skopali.

Teraz płacimy wszyscy za nieudolność pissiorków.

na dana chwile,jak to mowili,byly takie uwarunkowania

a ze sie to potem zmienilo.

naczelny tusomatol tez mowil,ze nie bedzie kandydowal na urzad prezydenta,a teraz jest "naturalnym kandydatem"

hehe,nie doczeka kampanii wyborczej,na taczkach go wy***rdola.

idź oglądać ten swój sport dla wieśniaków.

Na razie Tusk nie kandyduje i nigdy nie powiedział, że nie będzie. Tak jest naturalnym kandydatem i normalnych ludzi to nie dziwi. A na taczką to ty możesz sobie co najwyżej piasek po placu powozić. Skup sie lepiej na tym wieśniackim sporcie dla kretynków, bo znowu pogubisz się z zasadach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.