Skocz do zawartości
IGNORED

szukam komisu w Warszawie

Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Aj! łza się w oku kręci. Dawne wypady do Warszawy i pogoń za podzespołami CSH, Puławska naprzeciw Supersamu, Woronicza i właśnie Grażyny. Był jeszcze Wrocław i Klara Zetkin. Dziś można kupić pod nosem lub z internetu.

• 2 miesiące później...

blisko Grażyny i Woronicza był jeszcze sklep na Rakowiecckiej, tak w głębi. Rzucili kiedyś Koncerty, miałem uzbierane pieniądze na Fonomastera, alle Koncerta to bym kupił. Niestety stałem 3 godz i nic nie doszło, nawet Altusy :(

Jest na Wolskiej (v/v dawnego Fotonu) - tani , bywa dużo Polskiego sprzętu tanio ale dość szybko zchodzi trzeba często zagłądać. Ale najprędzej jednak na Wolumenie . Dwóch stałych sprzedawców od lat praktycznie

skupuje i sprzedaje polskie klocki.

Polskie gramofony? Komis Muzykant. Na Świętokrzyskiej, naprzeciw Ministerstwa Finansów, w tym domu, gdzie sklep fotograficzny ale od podwórza. Sam zamierzam kupić ale stary Cyryl wciąż na chodzie i nie mam serca go wyrzucić :-(.

-> Rafał

Ten sklep to chyba Muzant?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wspominał o nim kiedyś Józwa, sam jeszcze tam nie byłem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Byłem w Bomisie. Niesamowite miejsce. Graty spiętrzone na trzy metry miejscami. Kusiła mnie myśl, by poprosić o pokazanie jednego z tych ze spodu. Otrzeźwiła inna - mógłbym zginąć pod lawiną w samym centrum Warszawy. Polecam dla atmosfery tego miejsca.

I byłem jeszcze raz w Bomisie. Upatrzyłem tam okropnie wyglądającego i odrapanego CEC'a. Wyciągnąłem go spod jakiegoś ciężkiego Bang&Olufsena z tangecjonalnym ramieniem. I odsłuchalem go ...na przyniesionych z domu głośniczkach od kompa, każąc kilkunastoletniemu gratowi z napędem paskowym skakać od ścieżki do ścieżki. Zniósł to dzielnie. Teraz stoi u mnie w domu. I jak gra... Nie spodziewałem się, że tak szybko znajdę to, czego szukałem. Myślałem, że za drugim, trzecim czy czwartym razem...

Tyle zacnego sprzętu kurzy się na półkach... Może jednak warto ruszyć sprzed ekranu komputera, nie tracić wzroku przy ogladaniu obrazków z Allegro ale poszukać prawdziwych okazji, klocków, których można dotknąć, a nawet posłuchać.

• 2 lata później...

reaktywacja

Ten bomis to działa jeszcze? Szukam jakiegoś tunera (jak te z wątku "śliczne tunery") i pomyślałem, że może bym tam coś takiego upolował. Warto tam jeszcze iść?

Może znacie jakieś przyzwoite komisy po prawej stronie Wisły?

Bomis chyba działa ale nie byłem tam dawno. Działa komis na Emilii Plater i tam warto zajrzeć. Nie byłem tam też jakiś czas, więc nie mogę napisać, czy mają tam teraz coś ciekawego. Ale się zdarza. Zamknięty został komis na Wolskiej. W hali Mirowskiej jeśli idzie o śliczne tunery, to nie mają i nigdy jakoś nie mieli nic ciekawego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.