Skocz do zawartości
IGNORED

Gąbka czopkowa - zapisy

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem na forum, że sa praktykowane wspólne zakupy.

Proponuje zakup gąbki czopkowej. Sam potrzebuję 12 arkuszy, ale żeby cena była niższa i ta różnica pokryła transport, musze kupić minimum 50 arkuszy.

Arkusz ma wymiar 2000 x 1200 mm grubość 60 mm, w tym wysokość czopu 40 mm

Cena 85,-PLN za arkusz (przy wstepnych negocjacjach)

może być + - 4,-PLN ostatecznie.

Tylko dla chetnych z Wrocławia lub okolic, ponieważ nie wysyłam pocztą.

Nie oczekuje przedpłat, tylko przemyślane i powazne zgłoszenia na forum potwierdzone mailem na moj [email protected]

Prosze rozwazyc moja propozycję

Pzdr Andrzej

[obrazekLUKASZ-52428_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/3542-g%C4%85bka-czopkowa-zapisy/

no to skoro możesz wysłać, są szanse, że coś ruszy... ja sam chętnie wziąłbym co nieco, choc raczej bardziej nieco niż co..;-)

Ale poważnie - jestem jak najbardziej za i zainteresowany...

Przeglądałem allegro i oto co znalazłem, może by się Wam bardziej opłacało.

Zaznaczam że nie mam nic wspólnego z ta aukcją :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma się czym tak ekscytować - niby tylko 15pln/szt. ale to tylko 0,5x1m. Dla porównania sprawdźcie, jakie ceny mają gąbki w eurofoamie 1x2m, gdzie można sobie wybierać spośród wielu rozmiarów np.piramidek (wysokość, podstawa, grubość podłoża... ).

Sam jestem zainteresowany ich zakupem, więc skontaktowałem się z producentem i otrzymałem cennik ze specyfikacją poszczególnych pianek. Mnie interesuje 8szt. o wymiarach 1x2m, gdzie podstawa piramidki to 5cm, jej wysokość 4cm, a "wyrastają" na gąbce o grubości 2cm - czyli całość ma grubość 6cm. Model nazywa się PIR1.

Pozdrawiam,

marcino

P.S.

Jak znajdzie się ktoś chętny z okolic Warszawy na owe piramidki eurofoamu, to proszę o kontakt (mail w o mnie) - przy zakupie 8szt. niestety nie przewidują rabatów, ale gdyby tak było większe zamówienie... ;)))

Ech, ludziska.... Kilka razy już pisałem o tym, ale jakoś widzę, że prawdziwy audiofil musi wydać naprawde dużo pieniędzy żeby być zadowolonym:)

W Zakładzie Pianek "Zachem"-u w Bydgoszczy, można kupić dowolną ilość takiej pianki poliuretanowej (T-18, T-21 zalecane do adaptacji akustycznej pomieszczeń). Przykładowa orientacyjna cena 2m x 1m, wysokosc czopów 4cm - ok. 15zł.

Kształt i rozmiary można samemu zaprojektować i wysłać w zapytaniu ofertowym. Jedyne ograniczenie - należy zamówić co najmniej dwa takie wymierzone kawałki, ponieważ ich maszyny zawsze robia x 2.

Ja kupiłem, sprawdza się wyśmienicie. Do większych pokoi zalecałbym wysokość czopow 8cm.

Na wszelki wypadek, kontakt do osoby z działu marketingu tego zakladu, ktora sie tym zajmuje.

tel. (052) 374-70-70

e-mail: [email protected]

Kolor też można wybrać, ale z dostępnych, na pewno są: biały, szary i zielony.

NO właśnie!!!! Miałem o tym napisać zaraz jak przeczytałem pierwszy wpis o tych gąbkach.

85zł za 1*2m to chora cena jak na zakup grupowy u producenta.Nie wiem gdzie Vanvideo chce je zamówić ale właśnie DarekVege mnie uprzedził.

Pozdrawiam.

Jestem ciekaw czy robia moze takie walce ... moze to nie jest nie wiadomo co ale pewnie w rog pokoju mozna by postawic ... sam stawialem w innym pomieszczeniu pufy od naroznika.

Biala to by nawet przeszla w domu, a 15zl to grosze zawsze mozna dac do obszycia jako materac jak nie zadziala :)

>frycu

wszystkie ustroje są tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten Zachem to jakaś dziwna tiochnika.

Płat gabki tną na dwie i może nie mam wyobraźni przestrzennej, ale jak im rozcinaniem może wyjść taki profil. Ma ktoś jpg gąbki z Zachemu

yogo, sorki, ale nie mam zdjęcia. Nie mam tez cyfrowki zeby szybko je zrobic. Ale nie ma to aż tak dużego znaczenia, ponieważ to Ty przedstawiasz projekt, a oni Ci go wykonują.

Ja robiąc zamówienie posłużyłem się zdjęciem pianki ktore widziałem wtedy w sprzedażyi tak właśnie mi zrobili - ładne, zgrabne kolce - kształt sinusoidalny właściwie, ale można by i zrobić piramidki.

Jak oni to robią? Niewiem, robi to maszyna - efekt jest taki że dwie sztuki pasują do siebie idealnie po złożeniu kolcami do środka. Odbierając w pierwszej chwili przestraszyłem się że zostały źle zrobione bo nie widziałem kolców. Oczywiscie plat pianki należało zwyczajnie rozdzielić :)

Natomiast w rogach pokoju zalecam zrobić projekt z podłużnymi półwalcami np. szerokosci 8 cm (wysokosc walca mniejsza lub wieksza zależnie od wielkości pokoju).

Polecam kontakt z działem marketingu Zakładu Pianek, wszystko można ustalić. Acha, jeszcze jedno, po ustaleniu zamowienia, otrzymuje sie indeks produktu i teraz mozna juz finalizować zamowienie na miejscu ale trzeba byc podmiotem gospodarczym i to zdaje się vatowcem. Druga możliwość, przez sklep firmowy.

Jestem ciekaw tego przecinania, więc związane z tym pytanie:

czy piramidy lub coś tam, są w takich samych rzedach, czy nast.ępny rząd jest przesuniety do poprzedniego o 1/2 szerokości piramidy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.