Skocz do zawartości
IGNORED

Kable PRIMARE 30 + DANISH PHYSICS P.Z.2

basil102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Po długich poszukiwaniach i godzinach odsłuchów znalazłem w końcu satysfakcjonujący mnie ( przynajmniej chwilowo ) dźwięk. W najbliższym czasie stanę się posiadaczem zestawu PRIMARE składającego się z CD31, PRE 30 i końcówki mocy A 30.2. To wszystko podłączone będzie do podłogowych głośników DANISH PHYSICS POINT ZERO 2. No i właśnie o to podłączenie tu chodzi. Wybierając sprzęt słuchałem różnych kombinacji elektroniki i głośników z kablami począwszy od taniego QED, poprzez średniej klasy Audioquesty aż do referencyjnego XLO i Cardasa ( za jedyne 10.000 zł ). Platforma porównawcza więc żadna. Kabli jest zaś taka mnogość, że słuchać i porównywać można by pewnie kilka miesięcy. Mam zatem prośbę o pomoc do fachowców z forum, którzy znają specyfikę poszczególnych kabli i zaproponowanie takich, których koniecznie w takim zestawieniu powinno się „posłuchać”. Mam na myśli nie tylko interconecty ( XLR ) i kable głośnikowe ale również kable sieciowe. Takie propozycje pozwolą mi na skoncentrowanie się tylko na wartościowych produktach.

Dzieki i pozdrawiam

Rafał

https://www.audiostereo.pl/topic/35442-kable-primare-30-danish-physics-pz2/

Fajny zestaw, interesujacy. Elektronika i kolumny niezle w swojej klasie cenowej :-)

Sprobuj najpierw posluchac tego razem na swoich starych kablach i nabrac przekonania co do charakteru dzwieku i oczekiwan a potem pojsc w jakims kierunku - analiza, chirurgia i szczegoly lub odwrotnie - muzyka, barwy, cieplo itd. W sumie dosc dobrze wiadomo jakie kable nagna system w ktorym kierunku. Ten pierwszy to np. Kimber czy Nordost, ten drugi to Harmonic Technology czy Tara Labs.

pzdrw

soso

Basil, koledzy mają rację. Po pierwsze - kolumny rzadkie, po drugie - nic nie wiemy o tym, jak ten system gra teraz, na jakich kablach, czego od niego oczekujesz, co chiałbyś skorygować, jaki dźwięk lubisz.

Napisz coś więcej, to można będzie poteoretyzować....

Pozdrawiam Stempur

Panowie !

Dziękuję za odpowiedzi! Celne uwagi. Ja po prostu niecierpliwy z natury jestem :))) Macie rację, posłucham na starych kablach ( choć tu szału nie ma - IC Cable Talk Monitor 2.1 i Supra Rondo Biwire więc zupełnie nie ta półka ) i zobaczę nad czym trzeba będzie popracować w moich warunkach, wtedy opiszę swoje uwagi i jeszcze raz poproszę o poradę.

Jeszcze raz dzięki

Pozdrawiam

Rafał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.