Skocz do zawartości
IGNORED

Napęd do kolumn o niskiej impedancji

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Już ktoś chciał do tego dojść ale nic z tego - (patrz pod kiniec strony).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Wilk, jesteś jak Tommy Lee Jones w "Ścigany" ; jak Alexander Mahone w "Prisonbreak" :))

Nie wiem czy koś zauważył, ale podobna akcja jest z Denonem 1500AE

• 1 miesiąc później...

zdecydowałem się na wzmacniacz do moich kolum co o tym myślicie?

Integrated Amplifier Class A SV-234

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na tej stronie znajdziecie recenzję z niemieckiego czasopisma

Pozdrawiam Wilk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dartman, 24 Gru 2007, 00:08 to ironia bo nie odczuwam charakteru wypowiedzi?

Arek_45 coś konkretnego czemu będzie żle?

tdrozd nie zmienię kolumn ani wzmaka myślę że do 5000zł nie kupię nowego mocniejszego wzmaka - integry?

myślę że jak za mowy sprzęt to jest on wart swojej ceny Vincent SV-233 grał ładnie to ten 234 terz powinien grać dobrze i napewno lepiej niż mój Sony.

nie myślę kupywać sprzętu tz. wzmaka za 10000zł bo w moim życiu są żeczy ważniejsze niż tylko muzyka i to całe HI-FI nawet jakbym miał teraz takie pieniądze to niewydał bym ich na ten wzmacniacz nawet nie mając innych potrzeb bo takie mam podejście do tego wsztstkiego. Myślę że nie powinniśmy wydawać wszystkich swoich pieniędzy lub jej większej części na nasze pasje bo są w naszym życiu inne ważniejsze sprawy jak na przykład nasi blizcy, dom i inne żeczy! (no chyba że już o to wszystko zadbaliśmy i mamy kupe kasy :) )

co do kupna w ciemno to będe odbierał osobiście i poslucham trochę ale nie na moich kolumnach.

Pozdrawiam wszystkich i udanego sylwestra Wilk.

Pere fotek i coś z recenzji

Ukryta Zawartość

post-11638-100005962 1198611080_thumb.jpg

post-11638-100005963 1198611080_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wilk

to była ironia. Oczywiście, że w tej cenie kupisz lepszy wzmak, który napędzi znakomicie kolumny o niskiej impedancji. Przykład ?

Yamaha MX-85 za 400EUR

pozdrawiam

a tak po za tym za 400euro to dużo mniej niż 5000zł i to ma być lepsze? rozumiem że nie wszystko jest wprostrpoporcjonalne do ceny ale jakoś nie chce mi się wierzyć że wzmak nowy za 400euro będzie lepszy od tego za 5000zł terz nowego to ok 3,5razy taniej a i tak przy vincencie nie płaci się tyle za markę jak przy niektórych wzmakach zza oceanu. w stosunku jakość cena myślę że ten wzmak i ogulnie firma vincent wychodzi bardzo dobrze to samo zdanie mam o firmie Cambridge Audio.

> Wilk

a co Ty się tak podniecasz tymi recenzjami ?? dlaczego jesteś taki pewien, że nie kupisz lepszego wzmaka za 5000 i że ta Yamaha jest na pewno gorsza od Vincenta...?

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

ttp://cgi.ebay.co.uk/PLINIUS-9100-intergrated-amplifier_W0QQitemZ180197021524QQihZ008QQcategoryZ3280QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

...mysle ze to bezpieczniejsza inwestycja...no i tansza

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

nie podniecam ale podpieram się nimi - recenzjami w końcu same recenzje mogą być przepłacone ale pomiary chyba nie i jak widzę porównanie z innymi wzmacniaczami w tej klasie to vicki dobrze się bronią.

vicek to japoniec i chyba nie płaci się tyle za firmę a tak po za tym to nie najtańszy klacek tyklo przedontatni z Integry vincenta więc chyba musi grać bo inaczej przyniusł by firmie złą opinie tańsze mogele mogą mieć większy udział ceny w marce ale te drożrze w przypadku vicka nie uwarzam.

tdrozd ja nie mam tyle czasu co Ty na jeżdzen bznajmniej nie w tzm czasie i nie mów mi że monobloki i przedwzmacniacz nowe za 5000zł są lepsze od jakiejś integry już nie mówię o vicku. może jakość jest lepsza ale napewno mocy temu brakuje dla impedancji 2Ohm?

jak pisałem będe słucha tej integry vicka porównam ją z czymś w salonie a charakter brzmienia i dynamikę porównam z moim Sony jeśli będzie lepiej to po prostu to kupię, holera o co wam hodzi z tym vickiem nie lubicie tej firmy czy co może będzie akurat dobry ten wzmacniacz

dlaczego na tym forum niema zadnego zwolennika tegoż właśnie modelu wzmaka.

Vicki to konstreukcje europejskie produkcji masowej w Chinach. Audio Matus to składanie gotowych płytek w Polsce. Tak więc więcej podobieństw niż rozbieżności.

Vicki to konstreukcje europejskie produkcji masowej w Chinach. Audio Matus to składanie gotowych płytek w Polsce. Tak więc więcej podobieństw niż rozbieżności.

no a ten Plinius w czym że jest lepszy od Vicka jekieś konkrety: lepsza firma? ładniej wygląda, ma więcej tego a mniej tego kto tego słuchał a gdzie to kupię w polsce i przed kupnem chociarz włącze do sieci i sprawdzę czy działa?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.