Skocz do zawartości
IGNORED

oddtwarzanie DVD Audio na Panasie S-75

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam odtwarzacz DVD Panasonic S-75. Ponieważ potrafi on odtwarzać płytki zapisanie w formacie DVD Audio, kupiłem ostatnio taką własnie płyte (D.Krall). Płyta zostaje prawidłowo rozpoznana przez odtwarzacz, ale do amplitunera dochodzi dźwięk 2.0, zamiast wielokanałowego. Odtwarzacz wyslwietla komunikat "No Down Me". Dodam jeszcze tylko że, DVD połaczone jest z amplitunerem kablem coaksialnym. Próbowałem zmianiac konfigurację odtwarzacza, ale bez skutecznie. Zastanawiam się czy poprowadzenie dźwięku z odtwarzacza za pomocą złącz analogowych rozwiąże sprawę. Może ktoś się zetknał z podobnym problemem?

https://www.audiostereo.pl/topic/35558-oddtwarzanie-dvd-audio-na-panasie-s-75/

A czy to nie jest tak, że sygnał zarówno z DVD-Audio, jak i z SACD jest z definicji niedostępny na wyjściach cyfrowych? O ile pamiętam trzeba podłączyć wtedy po prostu odtwarzacz analogowo do amplitunera.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

=>pogiel,

za parę groszy mogę Ci odstąpić jedyną płytę DVD-Audio jaką kupiłem - Bon Jovi. Chciałem sprawdzić jak to gram, było tylko Bon Jovi akurat. Jak gra - o matko i córko ....

Co do Twoich kłopotów. Musisz jak pisali koledzy podłączyć po analogach.

Jeśli nadal masz AVR 235, to oczywiście ma on wejście (pozwala nawet podłączyć 7.1).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

BTW, Pre-out to wyjście, a nie wejście (jak sama nazwa wskazuje).

> dartman

Masz rację chłopie! Cierpię niestety na permanentny brak czasu, podłączenia wykonywałem w biegu, w dodatku "na macanego", bo dostać się do tylnej ścianki Harmiego to wyzwanie nieziemskie - stąd ta pomyłka. Obiecuję ukorzyć się dziś wieczorem poprzez biczowanie wierzbową gałązką. Odpowiadając na Twoje pytanie. mam tego ampla tylko z jednego powodu. A na imię mu Dolby Headphones...

=>pogiel,

już się ukorzyłeś :-).

Czy dobrze rozumiem, że do kina domowego używasz głównie słuchawek (tak jak ja)?

Jeżeli tak to mam lepszą propozycję dla Ciebie.

Polecam Ci, czego sam używam do kina domowego - Pioneer SEDIR800. Znakomita rzecz, u nas nie znana zupełnie. Naprawdę świetny dźwięk.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.