Skocz do zawartości
IGNORED

Forum się cywilizuje?

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Funkcjonowanie takich wątków jak: "zbieram na wzmacniacz", czy "ściepa" pokazuje jak szybko zmienia się nasze podejście do pewnych zachowań.

Skąd potrzeba podzielenia się tym spostrzeżeniem?

Gdy kiedyś na prośbę kolegów założyłem wątek o wsparcie dla jednego z dość znanych producentów audio, któremu spłoneła firma (dziś już bym tego nie zrobił, bo to niedzwiedzia przysługa) zostałem tak pogoniony, że poprosiłem Lukara o zamknięcie wątku. Do najdelikatniejszych argumentów należały słowa premiera, ze trzeba się było ubezpieczyć, albo pytanie: Jak Ci ukradną auto, to forum się zrzuci i kupisz sobie nowe?

Stajemy się bardziej tolerancyjni?

https://www.audiostereo.pl/topic/35576-forum-si%C4%99-cywilizuje/

stefanB,

zauważ, że ludzie liczą, że ŚCIEPA to będzie dla nich niezły ubaw. Inwestują we własną rozrywkę i zaspokojenie ciekawości na temat cenionych przede wszystkim przez samego budowniczego komponentów audio. Ciekawe, jaki byłby odzew, gdyby senicz założył wątek "Ściepa na rozwój moich projektów"? Już widzę parę osób, które wkleją tam po raz kolejny swojego chyba zawsze tego samego posta. ;)

Co do Sciepy to sponsorzy sami sobie funduja przyjemnosc. No nia ta z hetelowka a mozliwosc uczestniczenia w czyms ciekawym i nowym. Sciepa nie ma aspektu prywaty i jakis korzysci materialnych dla nikogo. jest to akcja edukacyjna ktora czy wyjdzie czy nie jest proba wyrwania audiofilizmu z lap pazernych cwaniakow wciskajacych drogi kiepski sprzet. I wlasciwie taka wystawa powinna byc stale zainstalowana w jakims pomiszczeniu odsluchowym wolnodostepnym np. w Muzeum techniki aby sluchacze mogli dowiedziec sie jak powinien grac dobry sprzet.

kiedyś zbierałem na forum kasę dla okradzionej staruszki , ukradziono jej 600 zł które zbierała sobie przez rok aby wyprawić święta , bodajże w 2 dni zebraliśmy ponad dwa razy tyle ile staruszce skradziono

nie znam tej kobiety ale przypuszczam iż było to dla niej coś nieprawdopodobnego i niezrozumiałego kiedy napływały przekazy pocztowe tuz przed wigilią :)

czy wiele nas to kosztowało ? nie , tylko krótka chwilę na podjęcie decyzji

uwierzcie mi czasami warto zrobic cos bezinteresownie , wszystko jedno czy pomóc staruszce czy wyciągnąć rannego z płonącego auta (bo i to mi sie zdarzyło)

"Co do Sciepy to sponsorzy sami sobie funduja przyjemnosc. No nia ta z hetelowka a mozliwosc uczestniczenia w czyms ciekawym i nowym. Sciepa nie ma aspektu prywaty i jakis korzysci materialnych dla nikogo. jest to akcja edukacyjna ktora czy wyjdzie czy nie jest proba wyrwania audiofilizmu z lap pazernych cwaniakow wciskajacych drogi kiepski sprzet. I wlasciwie taka wystawa powinna byc stale zainstalowana w jakims pomiszczeniu odsluchowym wolnodostepnym np. w Muzeum techniki aby sluchacze mogli dowiedziec sie jak powinien grac dobry sprzet."

Zacny pomysł, tylko jak już okaże się, że król jest nagi, to kto wyprodukuje dużą ilość tych pięknie grających za nieduże pieniądze urządzeń?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.