Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-F570ES vs Harman Kardon HK 670

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

Poraz kolejny zwracam się z gorącą prośbą o radę osłuchanych bywalców tego forum. Natyle jestem zdeterminowany, że stworzyłem nowy wątek. Mianowicie jestem posiadaczem wzmacniacza Sony 570 ES, który gra z kolumnami AA Phobe II i CD Sony 202 ES. Słucham głównie spokojnej relaksującej elektroniki, smooth jazzu, ale czasami lubię też posłuchać dobrego rocka czy muzyki filmowej. A pytanie jest następujące: czy zmiana Sonego na HK 670 przyniesie poprawę doznań muzycznych. Wzmacniacz HK miałby zagrać z CD HD 750.

Proszę Was o radę, ponieważ jutro kończy się aukcja z CD HD 750 które miałoby zagrać w konfiguracji z HK670.

Pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość

https://www.audiostereo.pl/topic/35654-sony-ta-f570es-vs-harman-kardon-hk-670/

Zostaw tego 570 w spokoju. Wymiana na HK670 to ze dwa kroki wstecz. Jeżeli już masz takie parcie na zmiany, to lepiej wstaw sobie przetwornik Andrzeja Stelmacha do tego CDP-X202ES.

W takim układzie pozostaje mi powrócić do mojego dawnego zestawu ze wzmacniaczem Musical Fidelity A2 na czele. Czytając tak wiele pozytywnych opinii na temat HK 670 byłem niemal przekonany, że Harman ten reprezentuje podobną szkołe brzmienia co wspomniany A2 no ponadto ma pilota. Może Wy znacie wzmacniacz o podobnej charaterystyce brzmienia do A2 tylko sterowany pilotem. Jestem już za stary i leniwy żeby wstawać z fotela.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odzew

Witam

Zdecydowanie odradzam Ci zakup CD Harman Hardon HD 750. To bardzo słabe CD z dominacją niskiego zakresu (coś w rodzaju starych Denonów). Twój X202 ES, a szczególnie 3 ES przy tym Harmanie to prawdziwy HI-END. Wystarczy trochę sprytu żeby zauważyć, że pozytywne opinie w wiekszości wypadków pochodzą od osób, które następnego dnia sprzedają je na allegro (albo od osób które przesiadły się z miniwieży Tech-do d....). Ponadto ceny na allegro są też kosmiczne - 600-900 zł. Na ebay-u schodzą od 70 do 90 euro tj. około 350 zł. Jeszcze dwa lata temu w sklepie audio można było go nabyć za 700 zł. Podobno nadaje się do DAC-A Stelmacha, ale orginał jest chyba zbyt drogi na takie modyfikacje. Ten Sony X202 ES nadaje się wyśmienicie pod tego DAC-a - dwa złocone wyjścia, bardzo tani i dobry laser KSS-240A, no i jest ładny, bez zbędnych 1000 klawiszy jak jego poprzednia seria X222 ES.

Polecam DAC-a Pana Stelmacha i rzeczywiście wara od Harmanów, to już nie te klocki z przed lat

> marc

O Dac-u Stelmacha trochę czytałem, jednakże wolałbym kupić coś fabrycznie dobrego. Jeżeli wg Ciebie Harman jest taki zły - to jaki polecasz odtwarzacz, który spełni moje oczekiwania. Mój budżet na CD to 1000-1400 zł.

Pozdrawiam

grzesik, 28 Sie 2007, 13:27

>> McGyver

>a jaką lampę do 2500 zł proponujesz, oczywiscie firmową nie DIY?

Przejrzyj temat o ukraińskich lampowcach. Można też zainteresować się amplifonem WT30 o ile nie przeszkadza Ci że bas będzie niezbyt szybki.

Ostatnio na allegro pojawia się też sporo chińskich lampowców, ale w tym wypadku często potrzebne są niewielkie modyfikacje.

A co sądzicie na temat tego wzmacniacza, czy rzeczywiście reprezentuje sobą tak wiele jak opisuję autor?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe dlaczego wylądował w łazience?

A tak poważnie jest bardzo ładny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.