Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

muls domyślam się że forma z autopsji ?...a tak swoją drogą, jestes juz całkowicie pewien ze jesteś idota czy życzysz sobie może jakieś dodatkowe info w tej spawie ?:)

>lancaster

Dawno nie byłem w piaskownicy - to prawda ;)

Zresztą wydawało mi się, że miejsce piaskownicy jest gdzieś na bocznicy, a nie w tak szacownym wątku.

Prezentacja - brzmi dumnie. Powinny za tym iść zabiegi marketingowe, różne socjotechniczne sztuczki itp... itd...

Wszystko obudowane jakimś sloganem reklamowym i w śmiertelnie poważnym tonie. Ma w końcu powstać nowa marka. Przekrzykiwanie w piaskownicy wygląda natomiast jak budowa zamku z piasku. No chyba, że taki jest zamiar organizatorów - wybudować wielką piaskową wieżę oczekiwań, żeby na AS mogła pięknie z wysoka runąć.

Jeśli tak to przepraszam i już się nie wtrącam ;)

napisze teraz troche o jakosci nagran. wydaje sie ze jednak stare nagrania z analoga graju duzo bardziej naturalnie. I choc maja szumy to muza jest duzo przyjemniejsza. I nie chodzi o realizatorska strone nagran ale ucyfrowienie ich nie przynioslo dobrych rezultatow. Szcegplnie jak sa robione na cyfrowychm stolach. Najlepsze i najbardziej naturalne wokale kobiet to wlasnie stare nagrania. Nowe cyfrowe maja taka szczoteczke na sygnale. jesli w przyszlosci bede realaizowal nagrania to raczej najpierw nagram je na wieloslad, zmiksuje na analogu i dopiero na adc.

jeszce raz dziekuje sponsorom i wszystkom tym co z racji sytuacji zyciowej nie mogli wesprzec tej inicjatywy choc kibicowali aby sie uadal. Wspierajacy te dzielo wiedzieli dobrze ze tak naprawde nie robia tego dla siebie czy tym bardziej dla mnie. robili to dla studentow trzezwo myslacych na ten temat tak: wole kase wydac na wieczor z dziwczyna i misc spur efekty nie tylko dzwiekowe niz wspierac jakiegos starego dziwaka!!! i maja racje ale to mlodosc i nie wiedza i czesto spoleczenstwu trzeba podac cos na patelni prosto pod nos. dziekuje tm co to z ciekawoasci pomogli aby zobaczyc co z tego wyjdzie a takze tym co chca sie spotkac w fajnym gronie i pogadac ew. wypic cos w dobrym towarzystwie. Bo zwiedzanie AS samotie nie jest zbyt przyjemne. Oczywiscie ze moglem sam zaplacic za taki wystep ale nie bylo by tej frajdy dla kolegow uczestniczenia w akcji. Gwarantuje ze wszystko co do tej pory slyszeliscie nie ma porownania do tego systemu.

Co jest naprawde ciekawego w tym moim systemie? najlepsze sa wokale. Bardzo czyste i klarowne. bez sybilantow i podbarwien. Nie w nich tej chropowatosci i drzaczki. To jest sila tego systemu. czysta srednica. nadzwyczajne oddanie impulsow z wszystkimi smaczkami w rodzaju poglosow itp. Idealna wrecz stereofonia i przestrzennosc dzwieku. Kolumny znikaja i gra "powietrze". bardzo dobry bas jak na takie male kolumny. Oczywiscie moglo byc lepeij. Ale co tam. No i bardzo dobre wysokie ale one raczej sa pochodna dobrego wzmiacniacza niz zastosowanych glosnikow. Chco te kolumny Marantz DMS 250 spelniaja postulat szerokiego pasma na srednicy. W ich przypadku sredniak odtwarza pasmo w granicach 700-7khz lub podobnie nie mierzylem a wyliczylem z zastosowanych elementow zwrotnicy. W orginale byly uzyte wstegi ale jedna padla wiec wymienilem je na 19mmkopulki z polipropylenu. tak taka. Ale zanim wybuchniecie smiechem radze posluchac. Gra super. Powodem jest wysoki podzial pasma i od 7-8k wiele glosnikow dobrze sobie radzi.

arekgrabowski, 3 Paź 2007, 11:29

>Kiedy Ty to wszystko robisz, jak nonstop piszesz na forum w miliardzie watkow?

a kto powiedział że robi ;)

Senicz-Co do natural filterka na lampce i pojemności w Maranciuniu to możesz nie być pierwszy.Podobny numer stosuje firma Audioaero w moim ulubionym Capitol mk2.Jeżeli Maranciunio gra chociaż w połowie tak dobrze to gratuluję-ja coś podobnego majstruje tylko mam krucho z czasem.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

senicz, 3 Paź 2007, 07:03

>Kolega zartuje? ja i nowy zegara? Maranciunio leci na starych gratach.

Senicz, osobny układ zegara jest nawet w niektórych budżetowych CD, np. H/K 750, a w H/K 970 jest generator w metalowej puszcze bo bez tego pewnych rzeczy nie da się uzyskać! Mógłby mieć chocciaż nowy, precyzyjny kwarc.

Witam

Mam znajomego u którego ostatnio słuchałem znakomitych monitorów DIY na seasa'ch L18RNX i 27TBFC/G wg. mnie grają naprawdę z klasą.

Wobec tego mam pytanie: czy byłaby mozliwość dostarczyć je na czas prezentacji na AS2007 ??

Myślę ze w wiekszosci pomieszczeń hotelowych na AS tej wielkosci monitory sprawdzają sie najlepiej.

Oczywiscie mozemy się z kolegą dorzucić do pulli sponsorów :)

Panowie Sponsorzy,

Czy nie przyszedł czas na założenie seniczowi watku sponsorowanego?

Zaśmiecanie całego forum mniej lub bardziej reklamiarskimi wpisami zaczyna być odbierane za niesmaczne. Jest nas tylko ze 30 na 12000 userów, a kilku z nas hałas robi jak kibole po meczu.

Tym bardziej , ze cała reklama senicza robiona jest to w sposób infantylny i wyrządza mu niedzwiedzią przysługe.

Za dużo nieprzychylnych wpisów- zamykamy watek, a zaczynamy nowy. Niewygodny wpis- olać go-zaczynamy ruch w innym wątku, to ten zostanie zapomniany.

Natrętny atak- pojawia się senicz z odzywką w stylu wujka Mietka, mistrza ciętej ripposty i płoszy klienta, któremu zwykle nie chce się wyjmować bejsbola.

Tą metodą można pozyskać wyłącznie przypadkowych zwolenników. Userzy, zwłaszcza z większym stażem, mają juz wyrobione zdanie i ich wypadałoby przekonać merytorycznie, a nie kolejną strzelanka.

Utrzymywanie wątków na siłę na szczycie na razie się udaje, ale do AS jeszcze jest troche czasu i może zabraknąc weny twórczej sponsorom i na samych wpisach senicza wątki zdebilnieją zupełnie. A sponsorowany zawsze będzie u góry

Proponuję wątek sponsorowany

stefanB, 5 Paź 2007, 14:02

>Za dużo nieprzychylnych wpisów- zamykamy watek, a zaczynamy nowy. Niewygodny wpis- olać go-zaczynamy

>ruch w innym wątku, to ten zostanie zapomniany.

>Natrętny atak- pojawia się senicz z odzywką w stylu wujka Mietka, mistrza ciętej ripposty

Obawiam sie, ze Twój rozsądny wpis zostanie wlasnie tak potraktowany. Przemilczenie, obrócenie kota ogonem lub "cieta riposta". No cóż, pozostało odliczać dni do AS i miec nadzieję, że później będzie spokojnie....lub liczyć na to ze sponsorzy zrzuca się po 2,33 pln (70:30 osób).

senicz poki co nic tu nie sprzedaje

ludzi z forum ma zachęcic do przyjscia na AS i odwiedzin w jego pokoju

smiem twierdzic ze wartosc merytoryczna watku w tym przypadku nie ma zbyt wielkiego znaczenia zwłaszca ze spotyka sie głownie z napadami wielkich konstruktorow nastawionymi tylko na osmieszanie go

kto przedkłada ciekawosc i dobrą zabawe nad opieranie sie tylko na cudzych niesprawdzalnych opiniach-- przyjdzie.

jesli komus spodoba sie sprzet senicza na AS mysle ze napisze o tym w stosownym watku juz merytorycznym.

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"smiem twierdzic ze wartosc merytoryczna watku w tym przypadku nie ma zbyt wielkiego znaczenia

zwłaszca ze spotyka sie głownie z napadami wielkich konstruktorow nastawionymi tylko na osmieszanie

go"

Jest to mój ostatni wpis na temat. Zresztą przeniesiony właściwie w większości z innego watku

Apelowałem do kolegów (zarówno wrogów jak i przyjaciół) o niełączenie jego dokonań konstruktorskich z pisarskimi i niekomentowanie tych pierwszych awansem. Konstrukcjom życżę jak najlepiej i ciekaw jestem wyniku, a zwłaszcza rzetelnego porównania z innymi wyrobami. Niech senicz wielkim konstruktorem będzie! Niech powali swoimi klockami największe tuzy. To dopiero będą jaja! Sie porobi!

Masz rację cir, że w wątku diy i później senicza "autora wpisów" (podkreślam autora) pogonili prawie wszyscy szanowani koledzy. Ale zapracował na to rzetelnie.

Ja też jego wpisy uważam za grafomanię operującą prawie wyłącznie banałem . Szkodliwą z punktu widzenia jakości merytorycznej forum, pisaną na akord dla pisania. Szkody uważam za nieodwracalne. Jest twórcą nowej jakości wypowiedzi rujnującej to forum- megalomańskiego gaworzenia w nadmiarze dokładnie o niczym. I myslę, że nam się tym wszystkim niedługo mocno odbije. Raz wprowadzone nowe trudno już zmienić.

I my wszyscy popierający (tolerujący) gaworzenie senicza bierzemy za to odpowiedzialność. Pamiętajmy o tym , jak forum nie da się już czytać. Zaakceptowaliśmy przecież nowy standart.

Obrońcy senicza wykorzystują za każdym razem ten sam prosty chwyt erystyczny. Każdy atak na senicza zaśmiecacza i trolla jest przez nich natychmiast przekształcany w atak na senicza konstruktora. Krzyczy się o dokonaniach, utrudnianiu realizacji geniuszowi- twórcy taniego highendu.

Jaki jest tego wynik? W oczach przeciwników senicza jego trolowanie staje się tożsame z jego konstrukcjami- niknie podział na dwie różne osobowości. A przecież prawie wszyscy na forum z zainteresowaniem obserwuja co z pokazu wyniknie, natomiast tylko niewielu toleruje jego żonglerkę banałami. Jeżeli jednak dadzą się Wam przekonać, że to ten sam człowiek, to co dalej?

Ja osobiście lubię masochistycznie pisaninę Włodka powiem krótko mimo dużej ilości waty będącej w jego tekscie wiedza jego jest dla laików przystępna i zrozumiała tak jak książki techniczne drukowane po wojnie- prosto z sensem i bez używania specjalistycznej gwary i wykazywania swojej wyższości nad tumanem studentem.Takie nowomowy mamy nie tylko w nauce teraz niektórym strasznie na forum podoba się wtrącanie całych angielskich tekstów zeby zabłysnąć wiedzą i eurudycją Bardzo dziwne jest jak mała to eurudycja że nikt nie użyje bardzo rozpowszechnionego na świecie hiszpańskiego o chińskim nie wspomnę.

Ciągle zapominamy że tutaj na forum chodzi o szybki przepływ ważnych wiadomości to faktycznie przez słowotok Włodka jest utrudniane mimo to jego wiadomości są przystępne a czasem wręcz bezcenne i od innych tęgich głów na forum ich nie uzyskamy bo im się nie chce pisać; tak jak z tym kawałem o rabinach w pociągu już nawet mi się ponownie nie chce tego powtarzać a Włodek dał by radę-czyli u tych bardziej ociężałych umysłowo wiedza się utrwala i nie kończy żywota w pamięci ulotnej.Jak to jest z tą wiedzą rozproszoną to tylko sam się przekonałem jak w trzy doby przekopałem cały wątek Sliczne Tunery waty tam co niemiara więcej poglądów niż dyskutujących no ale czasem dla siebie warto włożyć trochę wysiłku i to we własnym rozumku jakoś usystematyzować.

=>StefanB Ty pisz po swojemu zdawkowo i treściwie i Włodkiem się nie przejmuj on już tak ma obaj jesteście potrzebni na tym forum bo inaczej zejdzie już zupełnie na psy razem się dobrze uzupełniacie Ty schładzasz Włodka krótką treściwą ripostą a Włodek rozwija zdawkowo przez Ciebie podany interesujacy temat

Włodek AS tuż tuż dopieść te swoje cudeńka i skoncentruj się na organizowaniu ekspozycji głupio by było jakby n.p. komuś buchneli rzadkie słuchawki, czy bezpieczeństwo sprzetu jest zapewnione ?

Pozdrawiam Wszystkich

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

> stefanB

Zgadzam się z Tobą na milion procent !!! czyli jednak w przypadku Włodka jest coś w rodzaju podwójnej osobowości, który to przypadek zaistniał przynajmniej na tym forum.

> Rafaell

heh, dla mnie to również jest bardzo wartościowy wpis. ogólnie rzeczywiście stanęliśmy przed nowym wyzwaniem, które nazywa się Senicz. nie wiadomo jeszcze, co z tym zrobić i jak się ustosunkować...czas pokaże. póki co, wydaje mi się, że należy krytykować otwarcie, ale za konkret, czyli oddzielić dwie osobowości - konstruktora od mędrca-gawędziarza i grafomana...trudne to zadanie, ale warto je podejmować, ponieważ rzeczywiście można w ten sposób poprawić jakość tego forum i nie popadać w coraz większy obłęd...

na razie osoby ślepo i wściekle atakujące Włodka jawią mi się jako okrutne i rozwalające to forum (nie mam tu na myśli żartów i kąśliwych przytyczek), a osoby, które go za wszelką cenę bronią i wysławiają są chyba warte tych pierwszych...

tak więc Seniorze Senicz - więcej lutownicy i relaksu (bądź relaksu z lutownicą), a mniej klawiatury (byle zupełnie nie odstawiać)... Pozdrawiam !

Również w całej rozciągłości podpisuję się pod wpisem stefanB.

Ze swojej strony dodam jeszcze, że czekam na konkrety ze strony senicza na AS. Po takich wpisach dźwięk powinien powalić mnie na kolana i będzie mi miło, jeśli tak się stanie.

Jeśli nie, to będziemy kręcili forumowy sitcom "Mistrz lutownicy ucieka" :):)

BUAHAHAHA zabili go i .... wówczas nadciągną rozliczni zapaleni i groźni zwolennicy tegoż i ochronią własną piersią :-D

niech ten dźwięk będzie po prostu bardzo dobry... pozdro i dobranoc !

koledzy nigdy nie ma rzeczy idealnych tym bardziej ludzi, ulomnych wrazliwych na atak fizyczny i psychiczny, jestesmy krusi, to fakt. Rafaell dobrze to ujal potrzebni sa tacy jak senicz i stefanB, zareczam ze w prywatnej rozmowie wymianie zdan senicz to czlowiek ktrego szanuje sie zarowno za swoje poglady ale i wiedze, szczegolnie to drugie mnie ucieszylo w nim. Mozna z nim gawozyc na rozne tematy, technika jest mu nie obca i czasami naprawde w lot lapie pewne aspekty i zagadnienia elektroniki, co najwazniejsze potrafi to swietnie wytlumaczyc-znow klania sie wypowiedz Rafaella w ktorej duzo prawdy.

Osobiscie powiem ze to czarujacy czlowiek, i naprawde prosze was nie sugerujcie sie wpisami, zawsze bierzmy poprawke na wpisy innych (wiem nie zawsze i mnie sie to udaje) a szczegolnie Senicza, kiedy zdamy sobie sprawe ze to zabawa pisemnicza bedziemy sie smiali a nie denerwowali razem z nim:)

co do wiedzy technicznej to podziwiam w nim cos co bardzo cenie w ludziach-mozliwosc przekraczania barier nieprzekraczalnych...teoretycznie, on potrafi to robic i chyba da DIY powinni przecytac dokladnie jego wpisy z przed jakiegos czasu kiedy pisal rozne porady i tym podobne rzeczy. Mam nadzieje ze odsluch maranciunia maranzow dms250 i nalesnika przyczyni sie do spostrzezenia ze wasze twarze wyrazaja mile uczucie lechtania audiofilskiego brzucha. Kiedy razem z michalem i krzyskiem pojechalismy do senicza na odsluch przedpremierowy wszyscy bylismy pod wrazeniem tego zestawenia wiec mama nadzieje ze i wam czas na AS bedzie czasem nader milo spedzonym

pozdrawiam wszystkich i wrogow i przyjaciol senicza

niech laczy nas to co nas dzieli....muzyka

Tomek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.