Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

No to wszystko juz wiadomo. Pokoj 701 w Sobieskim. Moja prezentacja w sobote. Przyczym rano test sluchawkowy i wzm do sluchawek. Miala to byc prezentacja Slawka ale warto porownac i inne wykonania takiego sprzetu. Sluchawki zajma nam czas od 10-12 ew. do 13. Jesli roboty bedzie duzo przy nich. Od 13 zaczynamu pokaz systemu z glosnikami. Przypominam ze system kosztowal 600zl i sklada sie z roznych gratow mojej roboty lub przerabianych fabrycznych. Akurat firmy marantz z epoki kiedy byla wlasnoscia firmy Philips. Choc Kolumny DMS250 pochodza pewnie z czasu tuz przed zakupem Marantz przez Philipsa. Chcialem zorganizowac godzinke meatlowa ale jakos brak zainteresowania i barakuje mi muzy "metalowej". A prezentacja jednego zespolu moze byc nudna bo najczesciej jest wart uwagi tylko jeden utwor na plycie. Przygotuje jakas skladanke, glownie plumkajace baby. Ale bedzie troche Hendrixa i ogolnie rocka a takze jazz i muza powazna. Przygotuje kilka plyt takiego mix aby muza mogala grac non stop. Jakies ciekawe plyty oczywiscie tez posluchamy od zwiedzajacych ale wylacze natychmiast jak beda to jakies dziwadla muzyczne. Wlasciwie wszystko juz jest gotowe na prezentacje. I mozemy zaczynac.

Po wystawie Maranciunio idzie na wymiane wnetrza na uklad tranzystorowy a nie lampowy. Po tym co wykryl Mistrz Ludwik caly czas dreczy mnie pytanie? czy ja slucham muzy czy brzeczenia anod? moze ten niesamowity klang Maranciunia to wina brzeczenia anod e88cc?

Nawet jak pokoj 701 nie zaslynie z najlepszego dzwieku to nie chce aby zaslyna z najgorszej muzy. Sami zauwazyliscie takich dziwacznych jegomosciow scisakajcych porysowana plyte i wtykajaca jo prezenterowi aby ja puscil w cd. Po tem slyszymy jakies dziwne dzwieki falsze i skrzeki. dziwak puscul swoje dziwadlo. Blogosc na twarzy dziwaka i puszczajece zwieracze u reszty obecnych........

Jesli cos bedzie na godzine metalu to rezerwuje czas na to od 14 do 15. Potem zaczynaja wstepowac na wystawe prawdziwi audiofile ze swoimi dlugonogimi pannicami dla ozdoby wiec nie mozna tych pannic ploszyc.

":: AUDIO SENICZ

| Lokalizacja: Hotel Jan III Sobieski

| Sala: 701 / VII piętro

THD = 0.0001%

DF = 30 000

Eksperymentalny system mający pokazać jak dużym potencjałem jakościowym dysponuje dźwięk zapisany cyfrowo.

Wszystkie uwagi na temat systemu i jakości dźwięku prosimy kierować na forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Krótko, zwięźle, hi-endowo ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czolem Seniczu!

Co sadzisz o tych Marantzach?

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Jak juz pisalem nie mam zamiaru niczego sprzedawac czy handlowac wiec najwazniejsze fakty dotyczace systemu powinny wystarczyc.

Co do muzy to bedzie bardzo fajnych muzycznie i dzwiekowo kawalkow. Jesli naprawde chcecie przetestowac jakis system to najlepeij puscic na nim plyte/magranie live z koncertu pod chmurka. Najczesciej taka plyta jest nagrana duzo gorzej od jej odpowiednika studyjnego ale te wszystkie odglosy wystepu z publicznoscia i budowanie przestrzeni przez system sa niezmiernie ciekawe. Na takich wystawach nie bardzo mozna puszcac takie kawalki jak pink floyd PULS z koncertu, gdzy ciagna sie w nieskonczonosc. Ale moze jakis kawalek znajdzie sie w prezentacji. Szczegolnie dlatego ze basu chlopaki nie zalowali. A na ten system moze zadziwic potego brzmienia z tak malych kolumn. Moze troche przesadzilem z lakonicznoscia info. ale co tu sie rozpisywac. Trzeba posluchac.

Co do tych marantz to sa warte cos tylko wstegi ale ciete wysoko na 5k. A tak to juz wiele kopulek sobie spokojnie poradzi. Oczywiscie 19mm lub mniej. Srednica jest typowa z malym walkiem zawiezenia wiec bedzie beczec a basowiec typowy wiec nie oplaca sie. Chyba ze w cenie tych wsteg. 100-120zl.

stefanB

ppp... spadłem ze stołka i ocieram łzy..... dzieki!!!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

widzę, że tak jak niektórzy mówią o "towarzystwie wzajemnej adoracji" na tym forum względem senicza, tak samo utworzyło się takie samo towarzystwo tylko zagorzałych przeciwników senicza którzy pięknie przyklaskują na jakikolwiek wytyk skierowany w jego kierunku.

apropo stołków - gagacek czytasz forum przy laptopie w kuchni czy za karę siedzisz w robocie na stołku zamiast w jakimś fotelu? no i uważaj, bo to niebezpieczne jak widać... chociaż - może nie uważaj? ;)

pozdrawiam,

szwagiero - widzę że tobie trzeba po kolei, dokładnie:

zostaw gdzieś na boku spiskową teorię dziejów, szukanie kółek wzajemnej adoracji czy czego tam tylko chcesz.

Powiedzmy że niektórzy wciąż dziwią się, że tak zarówno czynienie dobra jak i głupota ludzka mogą nie mieć końca. Niektórych w dodatku to śmieszy. Wybacz taki fa-pa.

Trochę sensu poproszę.

Lepiej dograjcie co i jak w temacie niedzielnego pokazu. Na razie brakuje 100% deklaracji, szkoda zeby pokój stał pusty...

Matthew ?

Magazynier ?

Pozdrawiam

>gagacek

wklejam za Tobą z wątku o słuchawkach:

"intuos, kup sobie w końcu godziwy wzmacniacz, byle nie od miszcza senicza, bo nigdy nie wyjdziesz poza kółko wzajemnej adoracji ludzi z dziurawymi kieszeniami, powodzenia"

bez komentarza!

Jest komentarz - a wklejaj, chłopie, wklejaj!

Trochę sensu poproszę.

Ale maja panowie cel do kpin. Mysle ze moja prezentacja rozwieje wszystkie wasze watpliwosci co do moje wiedzy samoucznej. Troche mi glupio ze ja cos potrafie zrobic a kolegom to nie bardzo wychodzi. No ale takie jest zycie, co zrobic.

Ale maja panowie cel do kpin. Mysle ze moja prezentacja rozwieje wszystkie wasze watpliwosci co do moje wiedzy samoucznej. Troche mi glupio ze ja cos potrafie zrobic a kolegom to nie bardzo wychodzi. No ale takie jest zycie, co zrobic.

I co ja mam zrobić że taki fajny jestem...:)

>senicz

Nie uwierzysz, ale my Ciebie wszyscy (?) kochamy! Głównie wtedy gdy nie pier... sorry że tak dosadnie

Trochę sensu poproszę.

>gagacek, 29 Paź 2007, 14:26

>>senicz

>Nie uwierzysz, ale my Ciebie wszyscy (?) kochamy! Głównie wtedy gdy nie pier... sorry że tak

>dosadnie

Ciebie też wszyscy (?) kochamy! Nawet jak zawsze pier... ;)

off.

szw. napisz coś jeszcze, jesteś tak bardzo... twórczy:)

Trochę sensu poproszę.

Odnośnie metalu na wystawie to poleciłbym Machine Head "Burn My Eyes"

Osobiście zawsze ten krążek biorę pod uwagę przy testowaniu kolumn, szczególnie perkusji, bez słodzenia rzetelnie nagrana płyta, ale bez jakiejś przesadnej ostrości. Oczywiście przy zbyt ostrym systemie może zabrzmieć sucho i ostro-taki system dla mnie odpada w przedbiegach :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.