Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę? To jeszcze raz:

Na upartego można porównywać starą WFM-kę do nowego Mercedesa albo ręczną wiertarkę do obrabiarki CNC... Zawsze parę cech wspólnych się znajdzie... Tylko po co?

Albo inaczej:

Można poddawać analizie literackiej wygrzebane gdzieś w wychodku fragmenty zapisków małorolnego sołtysa... Ba! Nawet znaleźć w nich jakieś paralele do Marcela Prousta... Tylko po co?

senicz, sam sobie "pokumaj" i nie chwal się wynikami procesu "kumania".

>ARGOS

Czytając forum bez kłopotu można (czytaj: nie można nie) natknąć się na bardziej osłabiające teksty autora.

A w ogóle, pomijając sprawę psychiki rzeczonego, to jest trochę bardziej skomplikowana sprawa. Pisałem już, nawet tutaj do autora wątku, nikt nie zrozumiał. Nie będę już tego rozszerzać.

gagacek 30 Paź 2007, 09:22

O! Kuknąłem na forum i zobaczyłem fajny tekst

>Senicz w większosci robi sobie jaja i śle np. Tobie podpuchy.

Lancaster, senicz nie robi sobie jaj i podpuch.

Jeśli jest inteligentny, to to co robi - robi świadomie, a taka działalność, przyjąwszy pełną świadomość czyniącego, do chlubnych nie należy. To jest nadawanie na trochę innych falach, Ty jesteś tutaj tylko nieświadomym narzędziem, resztę sobie dośpiewaj. Wszystko na temat.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

no dobra patafiany rozumiecie cos tego wykresu czy nie? i bardzo prosze o wyjasnienie dlaczego super kolumny na scanach staly jako ozdoby a papieraki graly w niedziele? spaliliscie scany czy co? a moze tak dudnily ze nie dalo sie wytrzymac? no piszcie i wyjasniajcie cwaniaczki.

Panie senicz, DYRDYMAŁY Pan opowiadasz!!!

Ja Pana proszę, idź Pan do lekarza > jak nie od uszu, to przynajmniej od "głowy".

Pan mi powiesz, ja Pana obrażam, a ja Panu odpowiem> CZŁOWIEKU ZLITUJ SIĘ NADE MNĄ!!!

SKOŃCZ WAŚĆ > WSTYDU SOBIE OSZCZĘDŹ!!!

Tak sobie czytam ten topick i zaluje ze nie sluchalem zestawu Pana Senicza . Podobno super zestaw . Super zestawem byl tez MBL ktorego sluchalem a ktory moim zdaniem zagral mdlo . Super zestawem byl accuphase ktory rowniez zagral srednio ( tym razem jazgotliwie ) . Wszystkie te trzy zestawy sa super a prezenter od MBL narzekal na pomieszczenie , w pokoju accuphase rowniez zawinilo pomieszczenie . Pan Senicz tez narzeka na pomieszczenie . Wydaje mi sie ze dobry zestaw sam sie obroni a takie pseudousprawiedliwienia nasowaja mi na mysl pewna sentencje ; zlej tancerce to i gacie przeszkadzaja . No szkoda ze dwom mistrzom ( accupchase i mbl ) nie wyszlo . Z tego co czytam to nie wyszlo tez mistrzowi Seniczowi alias mistrz czines . Szkoda no ...

no dobra zostawmy ten wykres widze ze za chudzi w uszach jestescie na takie anakizy. Choc musze przyznac ze to byla pulapaka. Bo proba analizy tego wykresu to powazna sprawa i duza znajomosc problematyki glosnikow i pomiarow. A co ze scanami juz wyjasniono dlaczego potencjalnie najlepsze kolumny wystawy ustapily miejca pazdzierza z dykty?

senicz, i co wyszukałes juz jakis super uklad I/U na samych tranzystorach, ktory oczywiscie bedzie genialny i tym razem powali wszystkich ?

Konkretnie, wiemy ze sam nie potarafisz, ale moze w koncu wyszukasz chociaz dobrego gotowca.

Tylko odpowiedz tym razem co masz ?

No nie wytrzymam...

Sam zacznij myśleć BUCU, daj ludziom żyć... Tak trzeba, niestety po imieniu, wtedy dociera...

I daj innym spokojnie zaglądać na forum, aby każdy mógł swobodnie w nim uczestniczyć, bez wypocin psychola co rusz..

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Panie Senicz ( mistrzu czines ) , czy to prawda ze caly system kosztowal 600 pln ? Czy moze czesc elementow mial Pan juz wlasnych wczesniej ? Tzn , cala konstrukcja wyniosla od zera do konca 600pln ? Jesli tak to i tak gratuluje . Cudem mozna okreslic fakt iz wogole to zagralo . Nie krytykuje dzwieku bo nie slyszalem . Chce tylko wiedziec ...

Czy w podobnej kwocie zechcialby Pan zbudowac procesor niwelujacy skutki zlej akustyki pomieszczenia ?

To rewelacja ze udalo sie panu zbudowac dzialajacy system za tak niewielka sume ? Jak rozwiazal Pan naped cd ? Niestety nie dane mi bylo widziec Panskiego zestawu :-( , czy naped byl paskowy czy zbudowal Pan go standardowo ? Na szufladzie ? Jaka moca wyjsciowa dysponuje wzmacniacz ? Prosze po krotce opisac podstawowe wlasciwosci i parametry Panskiego zestawu . Jestem nim bardzo zainteresowany zarowno od strony dzwiekowej jak i technicznej .

Jaro_747:

> może ktoś jeszcze opisze wrażenia ODSŁUCHOWE?

Proszę bardzo. Plusy:

- niezła dynamika,

- dobra przejrzystość dźwięku,

- brzmienie dość efektowne, ale... tylko przez pierwsze pół minuty.

Minusy: cała reszta. Na górze brak szczegółowości, za to cały zakres ten podany zbyt mocno. Wielki, bułowaty, snujący się bas, w słabym stopniu kontrolowany i pozbawiony najniższych składowych. Średnica fatalna - wycofana, spłaszczona, bez mikroinformacji. Głos Nicka Cave'a (z bardzo dobrze zrealizowanej płyty) brzmiał jak przepuszczony przez słuchawkę telefoniczną.

W pokoju byłem trzykrotnie, słuchałem różnego materiału, w tym m.in. nagrania przyniesionego przez siebie. Uśredniając, zagrało to na poziomie nienajlepszej budżetówki, pod nielicznymi względami (dynamika, przejrzystość) wyraźnie ją przewyższając, pod innymi (fatalna średnica!) nie dorastając nawet do tego poziomu. Wszelkie porównywanie _jakichkolwiek_ aspektów tego brzmienia do hi-endu - czy nawet lepszego hi-fi - to jawna kpina.

O ile zauważyłem (nie przebrnąłem przez cały wątek), mr. Senicz szczególnie wyróżniał "jakość" basu swojego systemu. Krótko: osoba, która taką prezentację dołu pasma uważa za referencyjną, w życiu nie słyszała dobrze odtworzonego basu. A już na pewno nie wie, jak brzmi kontrabas na żywo.

Maranciunio to cd40 marantz z lampami na wyjsciu w klasycznym ukladzie a reszta to - kolumny 25lat marantz z wymienionymi glosnikami wstegowymi na polipoli za 15zl z wolumen. Sam wzm to ma moc nieznana bo mi sie nie chcialo mierzyc. thd 0.0001% i df 50000. No i wszystko.

blagam was wyjasnijcie nam dlaczego scany nie graly tylko dykta artura?

Dziekuje za wyjasnienia Panie Senicz . Jeszcze mam kilka pytan : jakich scalakow uzyl Pan w koncowce mocy ? Slyszalem ze do hiendu niebezpiecznie blisko zblizaja sie TDA7294 ale nie wiem czy to jest prawda . Prosze o ewentualna korekte mojego rozumowania . Czy kolumny obciazal Pan piaskiem lub podobnym materialem ? Czy lampy w cd marantza dzialaly w ukladzie SE czy Pusch Pull ? Prosze nie byc takim tajemniczym . Nie zamierzam skopiowac panskiego ukladu . Zapewniam .

to pytania laika?

TDA i thd 0.0001%

- przepraszam . Faktycznie jestem laikiem w tych sprawach . Dlatego wlasnie pytam . Ja slucham muzyki , nie czesci elektronicznych ale interesuje mnie jak to jest zrobione .

Adam Slodowy budowal kiedys taki telefon z dwoch pudelek po kremach nivea polaczonych drutem albo sznurkiem . Wydaje mi sie ze jego zestaw gral glucho ale niestety nie sluchalem :-( . Podejzewam jednak ze zmiotlby wszystkie systemy z audio show stosunkiem jakosc / cena ...

Re: byca, 12 Lis 2007, 18:55

>Senicz

>czym to zmierzyłes?

>Pompką do roweru.

tak jest!

metodą na "Pusch Pull "

eins, zwei! eins, zwei! eins, zwei! :-)

Sama elektronika wzm to bardzo prosty uklad na tranzystorach. Juz nie pamietam czy sam wymysliem czy zlozylem z jakis kawalkow sch z netu. Ale chyba sam bo nie widzialem w necie tej klasy ukladow.

blagam was wyjasnijcie nam dlaczego scany nie graly tylko dykta artura?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.