Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

W klubie zamierzam prezentowac rozne fajne systemy polskie i zagraniczne. Byc moze zrobimy prezentacje super kolumn produkcji EDYTON. Ale tez inne polskie firmy. Moje pajacowanie to tylko zabawa a firma chodzi o promocje swoich wyrobow. Dla lepszego zobrazowania co jak z jakoscia postaramy sie udostepnic zdjecia wnetrz klockow. A w kolumnach Marantz kiedys zamontowalem dzielnik na wysokotonowym. teraz go wyjalem. jest duzo jasniejszy dzwiek. Musze przyznac ze powinien sie lepeij przygotowac do as. Dokladnie przejrzec sprzet i to i owo poprawic.

Z fachowcow na forum to cenie bikoz Molibden misiomor trytt i moze jeszce kogos. Za super poczucie humoru lancastera i rafaella. bardzo lubie intuosa bo go dobre znam a Szwagiero za trafne okreslenia i trzezwy osad zjawisk audio i jakosci sprzetu. bardzo rzetelny jest michalangelo i kopaczmopa. Oni pomimo nagonki na moja osobe potrafili oceniac sprzet a nie postawe forumowicza.

senicz, 18 Lis 2007, 18:33

>Zastanawiam sie kto jest najgorszym kretynem forumowym? jest ich takie stado ze strach.

moze jakis casting?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Trzeba sobie zdawac sprwe z tego ze np. moja krytyka druta wkurza wciskczy drutow. Moja krytyka lamp podnieca handlarzy lampowcami i lampami. Moja krytyka stozkowych glosnikow wywoluje nienawisc handlarzy stozkow itd. itp.

senicz, nie do końca.Sprzęt mam jaki mam ale wyraźnie słyszę różnicę w kabelkach, słuchałem kilka wzmacniaczy lampowych i uważam , że bardzo dobrze grają a także kolumn ze stożkowymi głośnikami i też było dobrze.Jest to moja opinia i nie narzucam się z nią innym jak ty to usilnie robisz.Nie jesteś wyrocznią , chociaż mam wrażenie , że dla niektórych chyba tak.A cha , nie handluję kabelkami , wzmacniaczami i kolumnami.:)

senicz , nie mam chęci i czasu na porównania klubie , po za tym jestem pewien, że w twoim klubie mogę nie wychwycić różnic w kabelkach tak jak u siebie w domu , gdzie ciągle słucham.

najwieksze roznice w kablach slychac na sprzecie o duzej impedancji wyjsciowej. Np. Maranciunio ma spora impedancje wyjsciowa i na nim podpiecie srebra Michala zrobilo cos dziwnego z dziweku. jego wew. filtr ltorego lementem jest pojemnosc kabla wyjsciowego nie spelnil zadania. A kabel Michala to sprzecik o malej pojemnosci wiec wplyw byl wyraznie slyszalny. Inna sytuacja sprzyjajaca zmianom dzwieku jest zle zaprojektowane wyjscie klocka. jesli bedzie reagowac na pojemnosc kabla wyjsciowego bedzie slyszalna roznica. Ale nie w barwie zaleznej od pasma przenoszenia a od zlej pracy wysjcia i zmian zawartosci harmonicznych. tak wiec sprzet ktory reaguje na kable zmiana brzmienia jest kiepski. Po za Maranciuniem. Bo ten zlosliwie jest tak zrobiony aby podniecal kabelkierow.

A o tym ze kable nie maja zadnego wplywu na dzwiek. To znaczy jego miedz czy masa izolacyjna. Teorie ze to izolacja lub miedz beztlenowa jest przyczyna lub ma wplyw na dzwiek to bzdura. Zjawisko polega na wplywie pojemnosci kabla na sygnal ew. elektronike. I jesli kabel z teflonu i zlota ma 150pF pojemnosci to zagra identycznie jak kabel ze zwyklej miedzi i polichlorku winylu aby mial tez pojemnosc wew. 150pF. I to wszystko. Zadnego czary mary nie ma. Jest tylko glupota ludzka.

to dlaczego producenci kabli nie opierają się tylko na fizyce i nie robią idealnych kabli . Dlaczego robią kable wielo -wiązkowe o różnych przekrojach , ba , z różnych metali w jednym kablu.Przecież mogliby dobrać przewód , jak mówisz, natynkowy i też powinien dobrze grać.

Pojemność materiał z którego jest wykonana izolacja to oczywiście ma wpływ , ale przede wszystkim wszystko zależy o jakiej klasie sprzętu jest mowa czym wyższa tym różnice większe może jestem głupi i to słyszę , ale dobrze mi z tym i basta. Pozdrówka Panie Senicz!!!

jak kto sie na czyms nie zna to niech sie nie wypowiada. Co do samych kabli to jest oczywiste ze zadne super materialy nie maja wplywu na dzwiek. Kabel o pojemnosci 10pF z wlaczonym rownolegle kondensatorem 140pF zagra identycznie jak kabel o pojemnosci wew 150pF. I to tez jest oczywiste. Dobry sprzet jest nieczulyna kable i nie slychac zadnych roznic w kablach polaczeniowych. Im wiekszy wplyw pojemnosci kabla na urzadzenia w torze audio tym nizszej klasy sa te urzadzenia to tez chyba jasne. tak wiec poglad ze w sprzecie wysokiej kalsy ten wplyw pojemnosci jest wiekszy to kolejne klamstwo. he he ale to sa barany te kablarze.

co do kabli sieciowych to wystarczy ze wew. wtyczki cwaniak wsadzi diode i juz masz ogromna roznice w dzwieku bo trafo sie bedzie nasycac pradem staly i straci moc. inny sposob to podlaczenie wew wtyczki diod zenera co spwoduje ogromna ilosc zaklocen i skokow napiec. Oczywiscie cos takiego nie wystepuje w sieci chyba ze ktos mieszka na wsi kolo mlyna szla dziewczy

W klubie zrobie doswiaczenie. Polacze rownolegle kilka kabli tak aby zawsze choc jeden podawal napiecie bo oczywiwscie inaczej urzadzenia sie wylacza. I jesli ktos bedzie w stanie uslyszec roznice w dzwieku dostanie buzi. podbnie mozemy zrobic kablami glosnikowymi i innymi. Przeciez osmiesze was kablarze strasznie. ha ha ha

kiedy ludziska w dzień jadą wiertarami, piorą, odkurzają, oglądają tv to słucha się gorzej, a w niedzielę już jest dużo lepiej,

to jak twoim zdaniem to jest, że wtedy gra lepiej? czy klasa sprzętu ma wtedy znaczenie?

licze na kablarzy ze oni przyniosa swoje chyba ze nie sa tacy glupi i nie dadza sie w trabe zrobic. Zawsze moge pozyczyc. Ciekawe jak wypadna porownania tych super drogich wspanialych z moimi natynkowymi? ja uwazam ze nie bedzie roznicy. he he ale ich w konia zrobie!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.