Skocz do zawartości
IGNORED

Systemy prywatne na Audio Show 2007

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek, 31 Sie 2007, 21:36

:) ile 75zł ??? W Sobieskim przekąska jak tatar czy carpacio kosztuje 60zł. :):) więc nie osłabiaj.

Dorzuć się lepiej na flachę chłopakom i pizzę:):) z za rogu ulicy:)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

zdezintegrowany_3PO, 1 Wrz 2007, 09:08

Masz jak piszesz system hi-end, jacht, samochód terenowy w garażu a nie stać Cię na na marny pokój

na dwa dni ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------

zdezintegrowany_3PO

Czepiasz się... :)

Zydelku, chcę powiedzieć, że dużo ryzykujesz. W sensie jak wypadnie taki hipotetyczny b. dobrze dobrany system, zaprezentowany w przecież nie najlepszych war. akust. pokojów w Sobieskim.

Nie sądzę że - powiedzmy - w 1. dzień, uda się optymalnie dostosować ich warunki do referencyjnego-synergicznie zestawionego zestawu.

To dość duże wyzwanie i ryzyko NIEWYPAŁU, choć chyba wszyscy zdają sobie sprawę z równouprawnienia takiego elementu toru jak pom. odsłuchowe.

* * *

Brzmienie np. Twojego domowego, oceniam jako jedno z najlepszych jakie słyszałem więc mnie osobiście posłuchanie np. tegoż w war. akust. pokojów w Sobieskim jakoś nie rajcuje gdyż spodziewam się że raczej "nie rozwinie skrzydeł". Przy kiszkowatych pokojach i ich naturalnej akustyce, spodziewam się raczej klapy niż zachwytu. Ale może... -oby.

Fajnie będzie tylko wtedy, gdy dźwięk zasłuży na miano referencyjnego. Inaczej - będzie jednym z wielu niezauważonych (docenionych).

Właściwie nic mi do tego do czego zmierzasz, tylko martwi mnie, że efekt może nie zostać osiągnięty więc czy nie szkoda kasy na tak ryzykowne przedsięwzięcie ? Jak zamierzasz osiągnąć cel ? Tu partyzantka i liczenie na cud jest bez sensu. (No chyba, że są do zrealizowania "przy tej okazji" i INNE cele... ;)

* * *

U siebie w domu masz war. akust. o jakich niejeden mógłby pomarzyć. (Dla tych co nie byli i nie wiedzą: bez żadnych dedykowanych (czyt.: specjalnych) audiofilskich ustrojów akust. /Nic przeciwko im nie mam - jestem za, "jak trza"./

Pozdro i powodzenia w zabłyśnięciu :) /Jak Twój pomysł dojdzie do realizacji to wdepnę i krzywym uchem posłucham ;)/

Siema.

pitu pitu i bez kitu... i co z tego czy zgra sie z innym pomieszczeniem czy nie? wazne ze ktosc cos chce robic, chyba ze tu tylko o dziecina dume audiofilska chodzi, w innym wypadku z przyjemnoscia poslucham Zydelkowego systemu na AS biorac poprawke na akustyke. Swoja droga moj system za to nie zagra w 50 metrach a w 8m2 jest idealnie zgrany co nie przeszkodziloby mi wstawiac go do 50m jesli mialbym na to ochote i wiedzialbym ze sa zainteresowani.

Naprawde chce wierzyc ze wiekszosc audiofili to fajni goscie a nie zakompleksione bubki czy "bez kija nie podchodz" wiec nie tworzcie sztucznych problemow lepiej pomyslec o materialach na wytlumienie i sensownym doborze drobiazgow

Piotr__, 1 Wrz 2007, 14:38

A ja tam uważam, że jeśli ma być dopieszczony i wyszukany system audiofila to ma wypaść celująco (znaczy jak w domu) i kropka.

Inaczej nie warto zawracać sobie głowy tachaniem i kosztami.

W przeciwnym razie warto tylko przyjechać posłuchać jak radzą sobie systemy firm, które za pokaz zapłaciły. A nie tachać cały swój majdan nie wiadomo po co. (Już pomijam, że każdy przewóz niesie ryzyko uszkodzenia sprzętu.)

stmaniak, 1 Wrz 2007, 17:21

>Zydelek>>

>my dziady mamy składac sie na pokój dla Ciebie ???hehehehe

>Poproś Darkula moze w en sposób odda obiecana kase. LOL

Są dwa wyjścia. Albo jesteś ponad przeciętnie głupi albo złośliwy.

Zacząłem od tego w jakiej grupie szukam partnerów. I już wyjasniam dlaczego.

Otóż AS to swego rodzaju przyjemność i zabawa organizowana w pokojach hotelowych. Gościom więc otwarte są sale restauracji, barów i wszystko to co organizator jest w stanie zaoferować. Nie wyobrażam więc sobie biegania po pizzę za rogiem na kolację lub oszczędzanie na kawie czy herbacie w kawiarni na dole (cena 10zł/szklanka). Ta wystawa odbywa się raz do roku nie nie sądzę by ktoś miał zbankrutować czy robić z siebie dziada. Najwyżej kupi kilka płyt mniej co wyjdzie dla zdrowia bo mniej czasu spędzi gniotąc hemoroidy w domu.

Jeśli ktoś mnie odebrał inaczej to trudno więcej nie zamierzam wyjaśniać.

Wystawienie się to sa koszta i nikt nie musi niczego sponsorować, ale jeśli będą chętni do wzięcia udziału to widzę ich z przyjemnością i wówczas koszta zostaną rozbite na poszczególnych uczestników.

Na razie nie znam kosztów więc za wcześnie jest je szacować.

nie , nie ja jestem głupi. nie wycignołeś wniosków z poprzednigo AS ?? WSZYSCY CIE OLALI i dlatego inicjatywe przejoł KAIM.

Głupi jestes ty, myslac że jeszcze ktos na tym forum Tobie zaufa.

ale życze powodzenia i wiecej nie bede z toba polmizował

W zeszłym roku podałem propozycję której sam nie doprowadziłem do końca. Zajął się tym Rekin (dzięki mu za to). Potem weszli w tę inicjatywę klubowcy aż w końcu nie wiedziałem kto jest wystawcą a kto nie. Najbardziej się tam panoszył przymroczony poranną goorzałą kolega Zdezi.

Chcą uniknąć podobnych sytuacji postanowiłem w tym roku "trzymać" rękę na pulsie przy pomocy ludzi godnych zaufania.

to ile będzie kosztowało możliwość odsłuchania jednego utworu (minuty ?) w pokoju odsłuchowym zydelka ? Chyba zrezygnuję ze sponsorowania senicza i za to posłucham super zestawu. Może jeszcze na kibel starczy reszty.

Zydelek,

Rzadko zabieram głos w dyskusji z Tobą, ale ten wątek jest tak absurdalny, że chyba warto to wyjaśnić.

1. Czy nie sądzisz, że gdyby ktoś jak to nazywasz z "zamożniejszej części członków forum" zechciał się pochwalić swoim systemem, to najzwyczajniej w świecie sam by na to wpadł bez Twojej pomocy?

2. A jeśli by już na to wpadł, to po kiego licha miałby te kilogramy targać do Warszawy? Czy wyobrażasz sobie kogoś kto siedzi w pokoju, puszcza myzykę ze swojego własnego superdrogiego-supersynergicznego systemu i do każdego zwiedzającego podchodzi i po cichu mówi: "to jest MOJE, fajne nie?". Jak Jaś fasola z biletem.

3. W zeszłym roku KAiM zaprezentował pokój DIY jako własną twórczość pełną radości samodzielnego z budowania urządzeń przez ludzi, którzy z lutownicą w ręku lubią coś zmajstrować i cieszyć się tym, że z tych urządzeń słucha się muzyki. Ty też się do tej zabawy dołączyłeś i byłeś jedyną osobą, z którą były problemy i nieporozumienia.

4. Niestety, ale ten wątek odbieram dokładnie tak, jak określił to Zdezi. Uważam, że próbujesz czyimś kosztem wypromować kable własnej produkcji i strasznie kombinujesz zamiast odważnie podjąć jakieś śmiałe kroki. W ten sposób nie wzbudzisz zaufania i więcej stracisz niż zyskasz.

5. A na koniec wytłumacz mi proszę co znaczy "(...)pod patronatem jako cżłonka Lukar Forum" bo nijak nie mogę zrozumieć tego słownego nowotworu.

P.S. Aby poznać zdanie osób zabanowanych w tym wątku, należy odwiedzić wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Warszawiacy" usilnie próbuja mnie zniechęcić:):) by nie robić konkurencyjnego pokoju:):)

Edziu a czy słyszałeś mój system że kłapiesz? NIE! Więc piszesz z powodu że jesteś Kaimowiec?

W zeszłym roku pokój był składkowy a zdechlak jak z... bez wniesionej złotówki sie tam panoszył jak równiez inni z pod znaku "krzyża" na płaszczu.

Z resztą kij w oko .

Wątek zamykam. Idzcie sobie na pizzę.

Dobranoc.

Zydelek:

">Edziu a czy słyszałeś mój system że kłapiesz? NIE! Więc piszesz z powodu że jesteś Kaimowiec?"

Nie słyszałem go i bardzo chętnie bym posłuchał gdybyś tak:

"Szanowni koledzy, korzystając z nadchodzącego AS2007 chciałbym Was serdecznie zaprosić do pokoju nr X w Hotelu Y, gdzie przez dwa dni będziecie mogli posłuchaś synergicznego systemu złożonego z .................... Kable te będą zasilane moimi wspaniałymi kablami (tu wpisujesz nazwę swojej podróbki) i będziecie sami mogli ocenić ich wpływ na brzmienie systemu. Byłoby mile widziane abyście dla porównania przynieśli swoje kable.

Jakieś grzeczności na koniec.

Zydelek.

Tak zachowałby się człowiek z klasa.

Coś napisałeś o podróbkach. Kłapiesz językiem na lewo i prawo a sam chyba do końca nie wiesz co.

Czego ma być niby podróbką? Pleciesz bzdury. Wyłącvznie złośliwość, zawiść, zadrość i głupota przemawia przez Ciebie Edziu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.