Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Pioneer DV-696 czy DV-600 ?

buba

Rekomendowane odpowiedzi

poza tymi które szczególnie rzucają się w oczy (tj. wejście usb i skaler do 1080p) wydaje się, że to te same konstrukcje

kupiłem tą 600 i póki co jestem zadowolony, przyzwoity player za przyzwoite pieniądze

Dzięki za odpowiedz, a może troszkę szczegółów o jakości obrazu i dźwięku z tej 600-tki ?

oczywiście pytam o kino, bo w stereo to chyba nie ma co pytać ?

(mały ten świat... to kolega od nutki chyba ?)

Hmmm jakość obrazu i dźwięku... No cóż, powiem tak słucham muzykę a nie sprzęt więc dla mnie brzmi ok ( amp Technics SA-AX7 + 4x Tonsil Fenix II 250 + Fenix II Center, dvd podłączone po analogu kablami RCA Alpharda ) - zanim kupiłem to dvd trochę się o nim naczytałem - i tak nasi rodzimi "recenzenci" narzekali, że po analogu Pionek brzmi kiepsko, mało dynamicznie itp... Cóż jak dla mnie brzmienie jest jak najbardziej w porządku, dynamika jest ok - ja nie mam żadnych zastrzeżeń ( cóż może dlatego, że nie jestem "skażony" odsłuchem systemów za kilkanaście tysięcy złociszy :-P )

Jeśli chodzi o jakość obrazu sprawa wygląda tak , chwilowo mam go podpiętego pod tv projekcyjny Samsunga ( 50", dlp, 720p) i puszczam obraz "upskalowany" do rozdzielczości tego tv ( co prawda nie oszukujmy się upskal upskalem ale jak mówi stare słowiańskie porzekadło "z g**** lodów nie ukręcisz", więc nie należy oczekiwać, że nagle z dvd zrobi nam się sinyryj albo inne hdustrojstwo)

Obraz jest jak najbardziej w porządku (po upskalu), żadnych artefaktów nie zauważyłem. reprodukcja kolorów ok, na uwagę zasługuje duża możliwość regulacji obrazu, tak, że każdy ustawi sobie tak jak lubi...

Na dniach zpodam sobie telewizor o rozdziałce 1080p (taką przynajmniej mam nadzieję :-P ) więc wtedy sprawdzę jak sobie z taką rozdzielczością poradzi skaler ( oczywiście cudów nie oczekuje, patrz cytat wyżej, ale fajnie, że coś takiego jest)

Jak dla mnie to super odtwarzacz za super pieniądze - czyta wszystko ( no prawie, bo płyt chodnikowych nie czyta :-) ) a największy plus to wejście usb. ( Jak dla mnie super sprawa bo odpada konieczność ciągłego wypalania płyt przy odglądaniu divixów).

ja moge sie wypowiedziec w kwestii dzwieku, divixow oraz zlacza usb.

w porownaniu do cd to dvd niestety nie gra (porownywalem z Sony:moj opis), dynamika slaba, pasmo slabe, chcialem cd wywalic bo nie chce miec poustawianych tylu klockow ale obawiam sie ze nie predko to nastapi, moze jakis upgrade pomoze? sacd czyta bardzo ladnie ale niestety jakosc...

w porownaniu z innymi dvd to dzwiek jest ok, nie mam niestety porownania z samsungiem ktory ponoc jest rewelacyjny...

obraz...tutaj bylem mile zaskoczony. divixy sa duzo lepszej jakosci niz puszczane z kompa po svideo. nic nie zacina, napisy czyta, tutaj nie mam nic do zarzucenia.

zlacze usb to naprawde rewelacja, otwarza zdjecia bez zadnych problemow, filmy, muzyke... ponoc mozna podlaczyc dysk i z tego puszczac, niestety nie mam obudowy usb zeby to sprawdzic.

Już wiadomo różnica to tylko port USB. Ja osobisie mam starszą wersję odtwarzacza czyli pioneer dv-696, kolega kupił dv-600 poza USB nie wiedać wiecej zmian. Tylko dv-600 nie ma jeszcze modyfikowanego FW i chodzi na orginalnym. Jest w nim parę szczegółów do poprawy. Dv-696 ma już całkiem przyzwoity modyfikowany FW. Jak ktoś się na tym zna, to można samemu się pobawić i zmodyfikować FW. Trzeba miec kabelek do zgrania FW z odtwarzacza.

• 2 tygodnie później...

Witam,

FW do 600 jest w fazie testow, dzielny team Gufiaka juz zrobil nowy...

niedawno rozkrecalem 600 i okazuje sie ze nawet srodek ma prawie identyczny do 696, te same uklady, podzespoly itd...oczywiscie sa drobne roznice zwiazane z tym usb...

Witam sam się zastanawiam nad Pioneerem DV-600AV, powiedzcie czy warto go kupić? w sumie to w cenie około 600pln oferuje bardzo dużo: divx, usb, czyta DVD-audio i SACD do tego HDMI. Przeglądałem różne firmy i nie znalazłem dla nie go konkurencji w podobnej cenie. Ale jak z jakością dźwięku i obrazu?

• 2 tygodnie później...

a może poczekać na avizowany AV-800 av ...? wygląda całkiem solidnie moze i obraz/dzwięk bedzie ok/

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.