Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep kolonialny

szumidokolalas

Rekomendowane odpowiedzi

>szumi

Z Twoich wpisow wnioskuje, ze masz w glowie obraz Polski sprzed 20 lat.....

....jednak swiat i Polska sie nieco zmienily od tego czasu.....:)

...na temat polityki sie nie wypowiadaj - bo nie rozumiesz tego tematu...

Odsylam Cie rowniez do ksiazek historycznych bo Twoja znajomosc narodu polskiego w kontekscie nacjonalizmu, tolerancji i rasizmu jest zenujaca i praktycznie zadna. Poczytaj o Rzeczpospolitej Obojga Narodow to moze Ci sie troszke rozjasni w glowce.

Dodam jeszcze, ze percepcja ze Niemcy to wrog Polski jest budowana przez media niemieckie a nie polskie. Jednak interes Polski moze byc inny niz interes Niemiec (i vice versa) i nie powinno to nikogo dziwic.

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

vector,

przekonales mnie. to te madia niemieckie wszystko znieksztalcaja...

podejdz troche i uwazaj...Niemcy maja PL gdzies....znaja narod, znaja rzad. Ja bym nigdy nie sciagal ropy przez PL. Szybciej bym transportowal ja balonami. Juz teraz widze jak kaczynscy siedzieliby przy korku i zamykali i otwierali jak sie im podoba smiejac sie szydernie kaczorowskim grymasem i stekajac "oczyscie" (zamiast oczywiscie) Polska znowu gora...

Szumi, "antykwaryczny" przyjacielu mój :-)

Nie traktuj tego jako formę poważnej dysksji bo takiej z Tobą nie prowadzę ale te kurki to raczej eks-bundeskancler Gerhard może zakręcać. :-)))

Eks kanclerz Niemiec - Gerhard Shroeder to taki wstyd dla Niemców, że nie przebije go nawet para kaczorów z powiązaniu nawalonym eks-prezydentem RP.

Oficjalny lobbysta Gazpromu. !!! No nie !! I do takich wzorców mamy równać ? Co za dupek na skalę światową !!! :-))) W normalnym kraju takie coś to chyba ..... zdrada ? Bo w interesie Niemiec to on raczej nie działa.

vector,

gratuluje ci bardzo wyrozumialej ojczyzny i pelnej kurtury(wlasnie tak napisanej)

czy pan Giertych wkoncu ta pigulke przeciwko gejom wprowadzil??? czy juz nie zdazyl.???

Szkoda ze odszeddl....dzieciaki beda sie jednak musialy uczyc prawa Newtona...

Szumi. A ten obrazek już widziałeś ? :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gustav Schrödera z Kaczorami nie msz co porownywyc. Schröder postawol czolo USA i osral wojne w Iraqu.

A Kaczory maja tylko tarcze w glowie. Wstretne podlizuchy..jak tal dalej bedzie to Unia zatrzyma dostawe Kasy...

I jeszcze jedno....jak bylem w PL przed glosowaniem do Unii Lepper byl przeciwko.(zgadza sie??)..terz mowi ze to cale szcze scie ze PL w unii..ja juz sam nie wiem..

szumidokolalas, 26 Wrz 2007, 13:34

>Gustav Schrödera z Kaczorami nie msz co porownywyc. Schröder postawol czolo USA i osral wojne w

>Iraqu.

Czoło to on może sobie stawiać jeżeli nie ma zagrożenia ze strony Rosji. Jakoś w okresie "zimniej wojny" Niemcy niezbyt mocno to czoło przed USA stawiali.

Ameryka zawsze jest "be", do czasu jak nie trzeba ratować rozanielonej europejskiej (upss) dupy. Dodatkowo nawet niemecka armia to obecnie tylko 3 liga jeżeli chodzi o możliwości działania.

>A Kaczory maja tylko tarcze w glowie. Wstretne podlizuchy..

He he. Boli Polska niezależność. Jasne , że bardziej odpowiednie jest stopniowe zbliżanie się Unii do Rosji.

A potem obudzimy się z ręką w nocniku jak Chemberlain 1939 roku. Naiwniacy.

>jak tal dalej bedzie to Unia zatrzyma

>dostawe Kasy...

O ! Już to widzę :-) Polska została przyjęta do UE tylko dlatego, że nas lubili ? W ich interesie leży rozwój Polski, tańsza siła robocza i nowe rynki zbytu.

>

>I jeszcze jedno....jak bylem w PL przed glosowaniem do Unii Lepper byl przeciwko.(zgadza

>sie??)..terz mowi ze to cale szcze scie ze PL w unii..ja juz sam nie wiem..

Przykład Lepera niestety jest kiepski. Ten facet to cyniczny polityczny bandyta który robi i mówi tylko to co przynosi mu osobiste korzyści.

Dziekuje wiecej pytan nie mam.

takich odpowiedzi sie po tobie spodziewalem...

Moze dokladniej wytlumacz mi po co sa te tarcze Polsce Potrzebne??? Mr. Gustaff i co to z niepodleglascia ma do czynienia???

szumidokolalas, 26 Wrz 2007, 14:11

>Dziekuje wiecej pytan nie mam.

>takich odpowiedzi sie po tobie spodziewalem...

No to się cieszę. Sam widzisz ile radości i satysfakcji możesz mieć z mojej skromnej osoby :-)

>

> Moze dokladniej wytlumacz mi po co sa te tarcze Polsce Potrzebne??? Mr. Gustaff i co to z

>niepodleglascia ma do czynienia???

Po to samo co amerykańska baza lotnicza w Ramstein. Rozumiem, że Niemcy mogą ale Polacy to już nie. W Niemczech jest to zapobiegliwość, bo Rosjanie czołgami nie wjadą (jeżeli jednak tak to 2x to przemyślą) a w Polsce to lizusostwo.

Czy do Berlina zachodniego podczas, radzieckiej blokady, ciocia Helga i wujek Helmut przysyłali paczki za pomocą gołębi pocztowych czy amerykańskich samolotów DC-3 ?

Gustaw, 26 Wrz 2007, 14:22>Po to samo co amerykańska baza lotnicza w Ramstein. Rozumiem, że Niemcy mogą ale Polacy to już nie.

>W Niemczech jest to zapobiegliwość, bo Rosjanie czołgami nie wjadą (jeżeli jednak tak to 2x to

>przemyślą) a w Polsce to lizusostwo.

tak lizusostwo i sa niepotrzebne...

Polski nie trzeba bronic przed ruskimi.

janek_dolas, 26 Wrz 2007, 14:28

>Polski nie trzeba bronic przed ruskimi.

Oczywiście, janek, że masz prawo być tak naiwnym i pozostawać w słodkim stanie nieświadomości.

Rosja to miły, spokojny, demokratyczny kraj bez aspiracji do grania w 1 lidze.

>Dodatkowo nawet niemecka armia to obecnie tylko 3 liga jeżeli chodzi o możliwości działania.

Aha t odlatego sie nie pcha do iraku :) no ale nasza to co innego! nie ma jak dywizjon SKOTbomberow podczas nalotu dywanowego oslaniany mysliwcami generacji 6+ Honkerfighter :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

MIG 25. :-)

Chyba nie twierdzisz, że niemiecka armia jest zdolna do wykonywania samodzielnych akcji na szeroką skalę ?

Czy to aby nie Niemcy, siedzą obok Polaków obecnie w Afganistanie ?

aha zapomnialem... przeciez mamy nowoczesne F16, ktore, jak sie niedawno dowiedzielismy, potrafia operowac nawet z lotnisk cywilnych! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>janek_dolas, 26 Wrz 2007, 14:28

>

>

>>Polski nie trzeba bronic przed ruskimi.

>

Widzę, że piszesz z Angli. Poczytaj proszę angielską prasę i informacje o "pokojowych" lotach rosyjskich bombowców strategicznych w okolicach "zamku Camelot".

Możesz też wpaść do londyńskiej restauracji gdzie podają drinki z rosyjskim plutonem. :-)))

Gustaw

>Chyba nie twierdzisz, że niemiecka armia jest zdolna do wykonywania samodzielnych akcji na szeroką

>skalę ?

A jakie sa? Imho tylko dwie... i to tez z roznym skutkiem :D Nikomu nigdy nie udalo sie podporzadkowac tego regionu na dluzej...

widzisz Gustav

i tak samo prosto mylsa Kaczory.

Bazy amerykanskie w D mialy 2 zadania. Trzymac Niemcow za (sorry) morde i postawic fajne rakietki na ruskow.

Kaczory sa do polowy brazowe tak Bushowi wchodza. Te tarcze to najbardziej debilny ruch polityki zagranicznej Polski pprzynosza tylko minusy

1. od reszty krajpw EU i

2. wsciekaja Ruskich.

Ale ten powalony rzad i duzo rodakow uwaza, ze Polacy to bohatery. jasne Polska ma energie (chyba po polskiej grochowce) pod dostatkiem i moze sie na sasiadow gwizdac....

foxbat, 26 Wrz 2007, 14:42

>aha zapomnialem... przeciez mamy nowoczesne F16, ktore, jak sie niedawno dowiedzielismy, potrafia

>operowac nawet z lotnisk cywilnych! :D

No to fakt :-)... a i tak są bardziej nowoczesne od Panavia Tornado i MIG-25

P.S. Moja fotka z bazy w Krzesinach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gustaw, Panavia i F16 ok! ale nie MiG25, bo to maszyna z innych czasow... jak juz to F-16 (oblot prototypu 1974) i MiG-31 (oblot prototypu 1975)... a tu juz amerykanin dostaje w dupe.... Gustaw, do walki z mysliwcami klasy MiG25 byl projektowany F15 nie F16....

szumidokolalas, 26 Wrz 2007, 14:50

>i tak samo prosto mylsa Kaczory.

>Bazy amerykanskie w D mialy 2 zadania. Trzymac Niemcow za (sorry) morde i postawic fajne rakietki na

>ruskow.

>

No zobacz. Niby Niemców za mordę trzymać nie trzeba. Rosja też taka ultrademokratyczna a amerykańskie bazy w Niemczech jak były tak są.

>Kaczory sa do polowy brazowe tak Bushowi wchodza.

No a jakiego koloru żakiecik ma obecnie Pani Kanclerz.? Jest czyściutki ?

Te tarcze to najbardziej debilny ruch polityki

>zagranicznej Polski pprzynosza tylko minusy

>1. od reszty krajpw EU i

>2. wsciekaja Ruskich.

No kurde co za podaańczy argument.! A czy kolega Szumi wie, że w okręgu kaliningradzkim Ci "spokojni" Rosjanie umieścili takie małe rakietki, z takimi sympatycznymi głowiczkami jądrowymi dużo wcześniej niż powstała sprawa tarczy. Sierpnia w 80 też trzeba było nie robić bo ruski się wśckiekną ?

>

>Ale ten powalony rzad i duzo rodakow uwaza, ze Polacy to bohatery. jasne Polska ma energie (chyba po

> polskiej grochowce) pod dostatkiem i moze sie na sasiadow gwizdac....

i dlatego szukamy gdzie indziej

szumidokolalas, 26 Wrz 2007, 14:58

>Gustav na twoim miejscu bym jednak siegnal po pampersy zamoczyl zimna wodao i zrobil sobie oklad na

>glowke...

No widzisz Szumi . Niestety wymiękasz. Brak Tobie racjonalnych argumentów i dlatego musisz sięgać po takie teksty.

Świat nie kończy się na niemieckich kolorowych czasopismach o antykach lub tekstach w szmatławym Bildzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.