Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Flatline Gold mk II i CA 540Av2?

e-gregor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem kupić jakiś możebny kabel do zestawu Cambridge Audio Azur 540Av2 z Celestionami F20. Czy ktoś miał okazję posłuchać Nordost Flatline Gold mk II ze wspomnianym zestawem? Polecano mi Eagle Cable Condor Blue. Nie wiem, które byłyby lepsze. Obecnie używam kabli oehlbach 2x2,5 (swego czasu 8zl/metr)

Gold jest namiastka i wstępem do dalej............ . Natomiast pozostałe propozycje to tylko prawidłowe kable i nic więcej. Gold przy jego "pewnych" brakach ma "duszę".

Polecam!!!

Ja miałem z prostej przyczyny. W czasie kiedy go uzywałem (posiadałem) w sprzedaży występowały wyłącznie jako szeroka taśma. Potem ktoś wpadł na genialny pomysł i ją przeciął w pół dorabiając czerwony kolorek i tak z normalnego kabla metrowej długości otrzymaliśmy dwa metry. Cena trochę niższa i się sprzedaje.

Brzmienie pełnej wersji bez porównania lepsza od zubozonej.

Miałem Golda ( bez mk2 ) - GORĄCO go .... ODRADZAM !

Dzwięk szczegółowy , ale " płaski " .

Myślę że nowy model gra ( prawie ) tak samo i to raczej niezależnie od klocków .

Konieczny odsłuch , najlepiej dłuższy - choć jego cechy słychać od razu i z czasem się nie zmieniają .

w niektorych systemach rzeczywiscie

wystepuje takowe zjawisko

ale mysle ze nie jest to zasluga kabelka a systemu

uzywalem z audio note oto lampa i traingle antal

i tam byl niezastapiony

bas przejrzystosc szybkosc czytelnosc

srednicy anprawde zachwycajace

mialem wtedy pojedynczy nordost gold

Witam !

mam ten kabel w wersji "single". Gra w konfiguracji jak "o mnie". dł: 2 x 2m (orginalna konfekcja)

Przesiadłem się na niego z AudioQuest Type 6+

Odczucia:

Bardzo dobry przewód: szybkość, barwa, scena, w jakis sposób przezroczysty.

Nie jest dla małych chłopców !!! - to poważny, prawdziwy przewodnik. Dla swiadomych użytkowników.

Dużo obnaży. Daje poczucie przynależności do wyższej klasy.

Polecam.

Szukam kontaktów w Elblągu i okolicach !

W poprzednim czasie i wpisie nie dość jasno to sobie uświadomiłem i - rzecz jasna - opisałem , więc nadrabiam :

Gold potrafi " oszukać " w pierwszych godzinach , a nawet i oszukiwać znaaacznie dłużej ( polecam wpis o nim w opiniach - w pełni się z nim zgadzam , dodając jeszcze od siebie : lekko odbarwia/ujednolica barwy ) .

Choć oczywiście ( tak jak pisali poprzednicy ) b. dużo zależy też od systemu ( u mnie na różnych - tylko tranzystory - tak włąśnie grał ) .

Przy jego odsłuchu należy mieć czysty umysł ( jak przy odsłuchu każdego kabla ) i wtedy wszystko o nim wyjdzie .

p. s. Gold jest przeźroczysty , ale dla rozdzielczości , dla konturów i czystości dzwięków - nie dla barwy .

A jak nie ma - dobrej - barwy to i o dobrej stereofoni można zapomnieć .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.