Skocz do zawartości
IGNORED

CR DEVELOPMENTS ORPHEUS 325 dobry wzmak?

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

broy:

>gratuluję sprzedawcy i nabywcy

Na gratulacje chyba jeszcze za wcześnie - jak widzę, aukcja kończy się dopiero za kilka dni, więc wcale nie jest pewne, czy aktualny "highest bidder" będzie ostatecznym nabywcą.

lete:

Po pierwsze: ani ja, ani obecny właściciel wzmacniacza nie mamy nic wspólnego z powstaniem wątku, ani z osobą założyciela watku.

Po drugie: moje wpisy w wątku stanowiły odpowiedź na pytania dotyczące brzmienia wzmacniacza oraz treści recenzji w Audio. Co więcej, moja pozytywna opinia dotycząca urządzenia nie pojawiła się nagle, tylko w ciągu ostatnich kilku lat była przeze mnie wyrażana kilkukrotnie. Łatwo to zresztą sprawdzić - wystarczy wpisać "CR Developments" w wyszukiwarkę forum.

Sam często protestuję przeciw spamowi na forum oraz przeciw reklamowaniu swojej oferty w wątkach do tego nieprzeznaczonych. Sugerowanie, jakobym sam posuwał się do tego typu działań, uważam za obraźliwe. Wyrażone przez ciebie przypuszczenia, jakobym miał coś wspólnego z załozeniem wątku, lub że wątek powstał specjalnie w celu zareklamowania aukcji na Allegro, to zarzuty dość poważne - bądź więc łaskaw je uzasadnić.

Lub odszczekać.

Fr@ntz:

>magia forum ;)

Póki co, cena nie jest wygórowana - moim zdaniem, naturalnie. Jeżeli aukcja skończy się na obecnym poziomie (2000), nowy nabywca zrobi korzystny "deal". "Magii forum" raczej bym się tu nie doszukiwał - CR to kawał świetnie grającego sprzętu, a nie jakiś NAD czy CA, które można dostać za byle 900 zł ;)

Oczywiście, "magia forum" może jeszcze przełożyć się na cenę końcową. Sam jestem ciekaw efektu, to i kibicuję - jak spore grono innych ciekawskich... ;)

cyt. z "opinii-recenzji":

"W momencie, gdy głośno i zdecydowanie rozpoczyna grać wiele

instrumentów, wzmacniacz traci transparentność.Można powiedzieć, że jego przejrzystość spada o

dwadzieścia, trzydzieści procent."

jasno z tego wynika, że przy większej głośności wzmacniacz traci kontrolę a jest to oznaka bardzo niskiej klasy sprzętu a i może być, że licytującym brakuje tych 20-30%... zdrowego rozsądku ?

bo czytając dalej recenzujący bełkot, można dać się ogłupić:

cyt.:

"Gdy osiągnięty zostanie kulminacyjny poziom, pożądana czytelność

wraca do normy, nawet przy dużej liczbie głośno grających instrumentów jest bardzo dobra."

po takim tekście tylko przygłup da się wydymać i kupić ten CR coś tam... a niektórzy lubią świecidełka :)

dbx:

>jasno z tego wynika, że przy większej głośności wzmacniacz traci kontrolę

ROTFL ;) Nie rozróżniasz poziomu dynamiki od poziomu głośności, a wypowiadasz się na temat brzmienia? Dobre ;)

Swoją drogą, rodzi się nowa świecka tradycja: pisanie o brzmieniu urządzeń, których się nie słuchało. Też dobre ;)

Teo, 10 Wrz 2007, 13:12

>ROTFL ;) Nie rozróżniasz poziomu dynamiki od poziomu głośności, a wypowiadasz się na temat

>brzmienia? Dobre ;)

>

>Swoją drogą, rodzi się nowa świecka tradycja: pisanie o brzmieniu urządzeń, których się nie

>słuchało. Też dobre ;)

czym jest w takim razie, utrata dynamiki ?

czym jest utrata transparentności ?

by dowieść swego, jesteś gotowy polizać gówno i twierdzić, że to cukierek

Teo, 10 Wrz 2007, 13:33

">Zbyt szkoda mi mojego czasu, żebym miał ci cokolwiek udowadniać. Dyskutować na twoim poziomie nie

>mam zamiaru. Mam nadzieję, że dasz radę jakoś z tym żyć."

twoja bezradność jest zabawna, zaś, twój małostkowy upór jest godny pożałowania...jednak masz powody do samozadowolenia, wzmacniacz będzie sprzedany za duże pieniądze i niech to, będzie twoją pociechą.

:)

czy o to chodziło ?

• Redaktorzy

""Gdy osiągnięty zostanie kulminacyjny poziom, pożądana czytelność

wraca do normy, nawet przy dużej liczbie głośno grających instrumentów jest bardzo dobra."

po takim tekście tylko przygłup da się wydymać i kupić ten CR coś tam... a niektórzy lubią świecidełka :)"

To ja już nie rozumiem. Zła jest ta recenzja i kłamliwa, czy rzetelna, i po jej przeczytaniu "tylko przygłup da się wydymać"? Jakiś brak spójności tu widzę.

Dodam że sam słuchałem tego wzmacniacza kilka lat temu. Ostatecznie zdecydowałem się na lampę, gdyż wtedy Orpheus wydawał mi się zbyt kliniczny, jakkolwiek w pozostałych aspektach bardzo dobry. Ale to było dawno, od tego czasu gust mi się zmienił.

fotoarkady, 10 Wrz 2007, 16:36

>dbx, 10 Wrz 2007, 13:17

>niesamowity jestes w tej bezinteresownej walce z Teo

>i firma CR>

bezinteresownej, fakt, ale nie walce. Gdyby nie tekst "BRZMIENIE" być może wątek miałby połowę długości niż ma. Jednak kiedy ktoś pisze, że wzmacniacz traci 20-30% "transparentności"itp, to niechby ten który to rozumie, wytłumaczył na czym ta zaleta polega -:).

Zaś Teo - kuźwa co za pedalski nick - idzie w zaparte i to na co go stać, to upierać się, że wszystko jest cacy nie mówiąc niczego konkretnego.

Ostatecznie, j..ał to pies.

fotoarkady:

>dbx, 10 Wrz 2007, 13:17

>niesamowity jestes w tej bezinteresownej walce z Teo

Cóż, mamy wolność słowa i swobodę wypowiedzi - skoro ludzik chce bzdury wypisywać, niech sobie wypisuje. Nikt mu zabraniać nie będzie. Zbytnio nikomu nie przeszkadza, a zarówno poziomem "argumentów", jak i kulturą wypowiedzi wystawia świadectwo jedynie samemu sobie.

To wolny kraj, i jeżeli ktoś ma ochotę konsekwentnie i wytrwale się kompromitować, to jest to jego święte prawo. Po prostu ;)

dbx, 10 Wrz 2007, 21:20

zapewne posiadasz sprzet z gornej polki

swiadomie wybrales takowy i stac cie bylo na niego

ja zas

szanuje sprzet z wysp i lubie takowe podejscie do dzwieku

w wiekszosci sprzetu posiada jakies tam kompromisy

i zeby one nie przycmiewaly zalet

a zaleta w przypadku wzm cr jest energetyczny dzwiek i pelna srednica oraz duza moc i latwosc wysterowania zestawow

czesto te czynniki przyczyniaja sie do tego

ze sie chce sluchac muzyki

i jest duzym atutem gdy ktos slucha muzyki rozrywkowej

i ma w nosie utrate , 30procentowa , transparentnosci

kora nie zawsze jest taka potrzebna , /jak napisal to recenzent/

mysle ze wyzej wspomniany wzmacniacz moze przyniesc wiele radochy

i jest bardziej bezpiecznym zakupem dla poczatkujacego audiofila

niz suerprzejrzyste i nie wnoszace nic do toru wzmacniacze

...ostatecznie

mysle ze to wiesz ale lubisz sobie pouzywac:)

Panowie, jeszcze tylko jeden dzien do konca aukcji... Atmosfera robi sie naprawde gorrraca... Wszyscy podnieceni, nerwowka... Po glowie kotluja sie pytania "komu uda sie wyhaczyc te cudenko"... Ludzie pisza do wlasciciela dziesiatki maili... Atmosfera jak przed finalem mundialu... Juz za chwileczke... juz za momencik... Ludzie pojda "na noze"... Na Allegro bedzie prawdziwa "jatka"... Trup polozy sie gesto... Cena.... Rosnie! Rosnie... Niesamowicie rosnie!!! Szooook! Aleee... CENA!!! Taaaaak... MEGA OKAZJA!!! I... jeszcze 5 sekund... i.... POOOOOOSZLI... (nerwowo wciskamy w przegladarce F5... opada dym...). Koniec aukcji... Jest szczesliwy zwyciezca... Niesamowita kwota... Niesamowicie piekna walka na finiszu... 22 osoby licytuja w ostatnich 5 sekundach... Wzmacniacz sprzedany, mamy szczesliwca... Co za niesamowity fart... Jak on to zrobil pieknie... Taka kwota...

Ps.

To juz jutro :)))

lete:

>Ladnie z Twojej strony, ze pomagasz bratu sprzedac wzmacniacz z takim zaangazowaniem ;)

Dziękuję - zaangażowanie jednak przeceniasz, wrzucenie ogłoszenia w odpowiedniej zakładce to zajęcie na minutę. Ze swojej strony życzę powodzenia w życiu - może kiedyś będzie cię stać na sprzęt tej klasy.

Teo,

>Ze swojej strony życzę powodzenia w życiu - może kiedyś będzie cię stać na sprzęt tej

>klasy.

W zyciu powodzi mi sie znakomicie i stac mnie na naprawde wiele (nie licytujmy sie - to nie przystoi gentelmenom) :) A samo audio jest tylko dodatkiem do moich szerokich zainteresowan i od momentu, kiedy uznalem, ze naprawde dobrze mi sie slucha muzyki, nie mysle juz o zabawie "w klocki" :)

O wzmacniaczu CR z pewnoscia nigdy nawet nie marzylem, to fakt... :) Maszyna, zaiste najwyzszej klasy, cudo techniki... Twoj brat z pewnoscia pozbywa sie jej z ciezkim sercem... :)

Pozdrawiam,

Lete

lete:

> to nie przystoi gentelmenom

Człowiek, który lekką ręką rzuca oskarżenia, po czym wezwany do ich uzasadnienia udaje, że nie zauważa wezwania to gówniarz, a nie dżentelmen.

> Twoj brat z pewnoscia pozbywa sie jej z ciezkim sercem...

A i owszem. Niestety, warunki lokalowe zmusiły go do sprzedaży całego systemu audio.

Teo,

Ale po co te nerwy i obelgi? Przeciez widac wyraznie, ze brat wezmie za ten niezwykle rzadki wzmacniacz te 2 tysiaki spokojnie... Sam przyznasz, ze bez tego forum (watek wisi caly czas wysoko - rowniez dzieki mnie:)) moglby jedynie pomarzyc o sprzedazy za chocby tysiac zl... Powinienes mi zatem dziekowac - ubijecie dzis z bratem dobry interes :)

Pozdrawiam,

Lete

Widzę Teo,że rozprawiasz się z oponentami bezwzględnie ;O) Górkowi też dałeś ignora? ;O)

Niestety na forum narodziła się nova świecka tradycja :O) Coś sprzedaję/lub znajomy przedtem pojawia się w opiniach opinia :O) albo nowy temat na forum.Jest to tak proste jak barani ogonek w marcu :O) Nikogo nie mam zamiaru potępiać :O) ot życie ;O)

Pozdrawiam wszystkich radośnie :O)

Leszek:

>Widzę Teo,że rozprawiasz się z oponentami bezwzględnie

Czasami po prostu nie warto tracić czasu.

> Górkowi też dałeś ignora? ;O)

Nie. A czemu pytasz?

>Niestety na forum narodziła się nova świecka tradycja :O) Coś sprzedaję/lub znajomy przedtem pojawia

>się w opiniach opinia :O) albo nowy temat na forum

Jak łatwo sprawdzić, w opiniach nie ma nic na temat CR Developments CR325. Jak również łatwo sprawdzić, wątek na forum pojawił się kilka dni po rozpoczęciu aukcji. Trzeba tylko chcieć sprawdzić.

>Nikogo nie mam zamiaru potępiać :O)

A ja takie postępowanie potępiam. Dlatego zdecydowanie reaguję na sugerowanie, że mam coś wspólnego z podobnymi działaniami.

Jezeli jestesmy juz przy polityce...

Parafraza znamiennych slow 'brylujacego' w PIS Jacka Kurskiego: "Z tym 'przypadkowym' watkiem i dodaniem opinii o CR to lipa, ale idziemy w to, bo ciemny lud to kupi" :)

"A reszta jest milczeniem", jak mawia nieodzalowany zyzio ;)

Mysle, ze ludzie i tak juz wyrobili sobie swoje zdanie, wiec nie ma sensu dalej bic piany.

Amen...

Pozdrawiam,

Lete

Pytam się o Górka z ciekawości ;o) Teo potępiaj sobie co chcesz i kogo chcesz,Twoja sprawa :O)

O tradycji świeckiej pisałem ooogólnie. CR Developments CR325 jeszcze nie ma w opiniach? :O)Trzeba napisać :O)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.