Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Jak głosi stare ludowe przysłowie:

- Jak słychać bęben to znaczy, że idzie orkiestra, a jak słychać trąbki i flety to już wiemy, z którego kierunku nadchodzi.

Tak zwykłbył mawiać prof. Czyżewski na wykładach z inżynierii dźwięku.

Witam szanowne forum.Jest to mój pierwszy wpis.Oto moje ustroje akustyczne jak i sprzęt.Odtwarzacz cd po dużej modyfikacji.Wzmacniacz także po małym remoncie.Kable to klotz,sieciówki lappa.Jak na tę klasę sprzętu gra to zadziwiająco dobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25386-100003126 1265471324_thumb.jpg

post-25386-100003127 1265471323_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moj kumpel ma takiego Radmora. Tragicznie to gra. Wysokie piskliwe i skrzeczace, podobnie zreszta jak srednie. Bas jakis suchy, dominujacy w gornym pasmie. Do tego slaby mocowo.

Zmien to chlopie. Byle jaki Denon za 300zl gra naprawde lepiej. Czy tez inny Pioneer.

?👈

kolejny mądrala się odezwał, ma kolega co ma i pasuje, przestań pieprzyc jak struty,

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Marcin_aM10 próbowałeś zamienić kolumny miejscami? (lewa/prawa). Ciekaw jestem czy usłyszysz różnicę i czy według Ciebie będzie lepiej czy gorzej ;)

rafal735r, 6 Lut 2010, 17:44

>Moj kumpel ma takiego Radmora. Tragicznie to gra. Wysokie piskliwe i skrzeczace, podobnie zreszta

>jak srednie. Bas jakis suchy, dominujacy w gornym pasmie. Do tego slaby mocowo.

wyglada raczej, ze to twoj kumpel powinien zmienic zestawy głosnikowe :)

pozdr

terror twins, 6 Lut 2010, 17:48

>kolejny mądrala się odezwał, ma kolega co ma i pasuje, przestań pieprzyc jak struty,

Sory, ale to ty piepszysz jak struty. Jezeli kogos stac na Siesty to chociaz moglby im zaserowwac cos lepszego jak Radomr. A 300zl to nie duzy wydatek, a mozna zystac wiele wiecej. Nie badzmy smieszni. Nikogo tu nie krytykuje, ale jezeli kos tak ingeruje w pomieszczenie i slucha w tym pomieszczerniu radmora to chyba mala sprzecznosc, mowiac kulturalnie.

?👈

Nie chodzi tu o dosrywanie komus itp ale jak napsialem wczesniej. Miejmy glowe na karku w tym co robimy. Zamiast inwestowac w piramidki, sieciowki i inne pierdoly zajmijmy sie najpierw podstawami.

?👈

rafal735r a może jemu akurat pasuje RADMOR i DIORA 704 jako cd i tuner? Nie przyszło Ci to do głowy? Akurat radmor 5102 jest bardzo muzykalny a victa700 to dno totalne..

Kolega Marcin widzę zrobił sobie piękny system w stylu retro. Jestem pod wrażeniem. Jak zawsze nadmienię że muzyka czy to z haj endu czy z ajpoda pozostanie muzyka i ma na dawać przyjemność.

ALTON, 6 Lut 2010, 19:57

>rafal735r a może jemu akurat pasuje RADMOR i DIORA 704 jako cd i tuner? Nie przyszło Ci to do

>głowy? Akurat radmor 5102 jest bardzo muzykalny a victa700 to dno total

Za to wedlug ciebie Siesty do Hi-End, wiec jeszcze spotegowales bardziej sprzecznosc tych niby Hi-Endow z Radmorem.

?👈

Zreszta toj nik mowi za siebie. Oczywiste jest ze bedziesz bronil Tonslili i innych Radomorow wiec nie mam ci tego za zle.

?👈

nie chce się z tobą wdawać w dyskusje,

zauważ, że kolega jest zadowolony z tego co ma,

poza tym Radmor którego posiada jest dobry, daruj sobie te oferty za 300zł,

rafal735r

Jeśli tak twierdzisz to twój kolega albo ma drewniane uszy albo zepsuty sprzęt.Miałem w domu denona 1500ae za przeszło 3000zł i grał on bardzo podobnie.Nawet bym zaryzykował i powiedział że radmor ma ciekawszą barwę niż ten denon.Przypomiam że radmor jest po zabiegu ominięcia konturu i wymianie kondensatorów na firmowe co znacznie polepszyło brzmienie.

Mi to gra dobrze.

Bas-dobrze kontrolowany,słychać szarpnięcie każdej struny,mięsisty.

Srednica-piękne wokale,instrumenty brzmią żywo,dobrze rozbudowana scena,

Wysokie tony-dosć szczegółowe,pięknie brzmią talerze w perkusji,w niektórych utworach szeleszczące lecz to wina kolumn.

Jeśli mieszkasz blisko mojej miejscowości to zapraszam na odsłuch.

Co do cd 704 to powiem tak.W pierwotnym stanie nie grał za rewelacyjnie,scena płaska jak stół,matowe brzmienie.

Po modyfikacji gra dobrze.Do porównania powiem że gra lepiej niż karta dźwiękowa emu1212m za 600zł.

Zresztą o modyfikacjach cd można poczytać jest wiele takich wątków.

Marcin_aM10, 6 Lut 2010, 20:23

>rafal735r

>

>Jeśli tak twierdzisz to twój kolega albo ma drewniane uszy albo zepsuty sprzęt.

Przeciez ja nie cytuje jego wypowiedzi. Sam tego sluchalem. Ale jesli tobie to gra dobrze jak napisales to sluchaj.

?👈

Rafal735r

Koledzy nie wklejaja tu swoich zdjec zeby wyczytywac potem bezpodstawne,zlosliwe i raczej malo sensowne uwagi na swoj temat.Jesli mecza Cie kompleksy, to wybierz raczej jakis portal spolecznosciowy - moze nasza klase?A Radmor z odpowiednio dobranymi glosnikami zeczywiscie calkiem muzykalny jest.Zreszta milo jest popatrzec na styl retro.Wielu z nas tak swa przygode z stereo zaczynalo a wielu do dzisiaj taki sprzet posiada i nie jest to powod do krytyki.I jak piszesz to zwracaj troche uwage na bledy literowe,chyba ze piszesz szybciej niz myslisz...

właśnie chciałem o tym napisać, ale widzę, że trochę wskrzesiłeś Radmorka.Bardzo dobrze, swego czasu miałem takiego + korektor chyba 5470, chyba jakoś takoś.

Do dobra polska szkoła, żadnego plastiku, solidna obudowa i dobry dźwięk.tylko się cieszyć,

Marcin_aM10, 6 Lut 2010, 20:26

>Przeczytałem właśnie że posiadasz DENONA DRA-735R.Daję głowę uciąć że radmor zmiażdzył by go swoim

>brzmieniem.

Wiesz akurat porownywalem go bezposrednio z tym Radmorem i bylo wrecz przeciwnie niesety. Jakby tak nie bylo bym nie pisal. No i w przeciwiestwie do ciebie mialem okazje porownywac je bezposrednio, a ty zapewne nawet nie dotykales 735R.

I odrazu napisze ze koncze dyskusje na tem temat, bo zle sie to skonczy.

?👈

>Rafal735r

>

>Koledzy nie wklejaja tu swoich zdjec zeby wyczytywac potem bezpodstawne,zlosliwe i raczej malo

>sensowne uwagi na swoj temat.Jesli mecza Cie kompleksy, to wybierz raczej jakis portal

>spolecznosciowy - moze nasza klase?A Radmor z odpowiednio dobranymi glosnikami zeczywiscie calkiem

>muzykalny jest.Zreszta milo jest popatrzec na styl retro.Wielu z nas tak swa przygode z stereo

>zaczynalo a wielu do dzisiaj taki sprzet posiada i nie jest to powod do krytyki.I jak piszesz to

>zwracaj troche uwage na bledy literowe,chyba ze piszesz szybciej niz myslisz...

.....;-D

>Rafal735r

>

>Koledzy nie wklejaja tu swoich zdjec zeby wyczytywac potem bezpodstawne,zlosliwe i raczej malo

>sensowne uwagi na swoj temat.Jesli mecza Cie kompleksy, to wybierz raczej jakis portal

>spolecznosciowy - moze nasza klase?

Zapewne to twoj ulubiony portal, nie moj. Poprostu smieszy mnie nieco posiadanie kolumn, ktore prezentuja jakis w miare dobry dzwiek i zestawianie je ze slabym radmorem. Takie jest moje zdanie. Gdybym go nie slyszal nie mowil bym tego.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi