Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

=>Parsec, posądzasz lampy o rozjasnienie dzwięku? :)) Przecież systemy lampowe grają ciepło i raczej na tą ciemniejszą stronę :)))

Pozdrawiam

wlasnie wlasnie! btw, czy ktos juz ogladal Broken Flowers Jarmuscha? Glowny bohater ma calkiem calkiem chate i bardzo ladnie wygladajacy sprzet. Kolumny szeroko rozstawione w wielkim salonie - tak tak, o zgrozo pomiedzy nimi okno! I do tego tele w srodku (tez ladny jakis plaski). Ale, ale - tele stoi lekko z boczku, okna ani troche nie zaslaniajac. Da sie. Tez kamyczek dla Jazzowego ;-) [a film przy okazji polecam]

pozdr

paulinka

rafko=> ano często zmieniam, lubię ten sport :) Natomiast Marantz to było moje najgorsze przeżycie audiofilskie i jak narazie nie mogę porównywac tego do niczego. Nie twierdzę że sam Marantz był winny, bo napewno pomagały w tym B&W 603S3, ale jedno wiem poprosty istny horror. Yamaha IMO to taki pewniak, który z rozsądnymi kolumnami ( żadne B&W i inne smoki) gra jak na swoją klasę więcej niż dobrze.

wqwqw=> drzewka zakupiłem tu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) natomiast co do ceny to już nie pamiętam, skrobnij do nich maila a przyślą Ci pełna ofertę cenową

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ygreku ... Z tego co widze w Twoich kolumnach siedzą Vify TC14 serii WG....

Mam do Ciebie pytania ... jaka to kopółka to pierwsze pytanie .

Jakiej użyłes zwrotnicy dla tech głosników ??

I ostatnie najważniejsze ...opisz mi charakter tych kolumn ...widze że masz sprzęt Yamahy...mam go obsłuchany więc poprostu powiedz jak to gra a ja sobie z tego wyciagne wnioski :)

Witam .

wiem ze to co ja tu zaprwzentuje jest troche mizerne ale od czegos trzeba zacząć :-D ale niełdługo nowa pólka oraz jutro DenonDCD-1300 na kabelku profigold ..oraz Diy na Vifie

Ukryta Zawartość

post-7828-100003205 1170274882_thumb.JPG

post-7828-100003206 1170274881_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

heheh :) drugi raz ...fuck :) ale podobają mi sie... sam kończe DIY na Vifkach w układzie symetrycznym, z tym że głosniki będąna siebie nachodziły :) ale bardzo ładne :)

wovo=> Mam nadzieję że jak ukończysz te swoje DIY, to się pochwalisz.

Ja już też powoli dochodzę do tego etapu, że co raz częściej myśle o DIY. Choc w moim przypadku będzie trudno o prawdziwe DIY bo najprościej w świecie się na tym nie znam, no ale od czego mamy specjalistów typu McGyver.

• 2 tygodnie później...

Oto mój system : ECI-2,Micromega Satge 6,DIY (ScanSpeak 2008+8545),VanDenHul The Wind,XLO Reference , zasilające DIY (Lapp+Balls).Całośc w dość przeciętnych warunkach akustycznych (domowych).

Pooglądałem , poogladałem i co ? Najbardziej podoba mi się u YGREKA. Jeśli możesz to powiedz mi ile w sumie wyniosło Cię kupienie samego sprzętu. :) Bo narazie śmigam na miniwieży Philipsa FWM37 i o dziwo basy są naprawdę dobre , a dźwięk czysty. Zadziwiające , nie ?

Simonello: u Ygreka mamy ładne wnetrze i porzadek, ale sprzet budzetowy.....natomiast sprzet Sputta to juz inna bajka ( mimo, ze wizualnie klocki odstaja od siebie stylowo...) Ale chyba nie o wizaż tu chodzi........

Simonello=> Dzięki za opinię. Całośc zamknęła się w kwocie 5kzł.

Oczywiście zakupy częściowo z importu (Yamaha).

houek=> fakt sprzęt tymczasowo budżetowy, tak wyszło.

Co do wnętrza to zawsze przywiązywałem do tego szczególną uwagę. Napewno przyjemniej się słucha w takim ciepło zaadaptowanym pomieszczeniu, niż w czterech gołych ścianach, a na HI-END jeszcze przyjdzie czas ;)

-> sputt: Miałeś ECI-2 i wrócieś do ECI-2 ? (Wnioskuję z fotek wyżej i Twego "o mnie" (Pytam, bo sam na fabrycznego Audiolaba - jaki by nie był - ECI-2 to bym nie zamienił :)

Ygrek

Nie zrozum mnie źle, to nie była ironia. Naprawdę masz sympatyczny pokój, rozumiem, Cię bo ja równiez przywiązuje wage do wnętrz....Jeśli chodzi o klocki to są ok....ale zawsze może byc lepiej:):):) Taka już choroba

Andrea29

Masz rację z tym spostrzeżeniem , prawda jest taka że nadal mam ECI -2 oraz Audiolaba 8000S i tak z ciężkim sercem nie moge dokonać wyboru.Cenię Audiolaba za precyzje brzmienia,detalicznośc ,wspaniały kontrolowany bas (i za pilota!) natomiast ECI-2 ma to coś ten czar który nie pozwala mi sie go pozbyć po prostu chcę się słuchać.W bezpośrednim starciu z Audiolabem widać pewne braki ECI-2 , tu chyle czoło przed konstruktorami Audiolaba - naprawdę świetna konstrukcja.Jestem już praktycznie zdecydowany - zostaje Audiolab!Ale z żalem sprzedaje ECI-2 to też wspaniałe urządzenie - co prawda prasa napisała kilka mitów na temat tego wzmacniacza ale wart jest każdego gorsza.Zwyciężył Audiolab - dlaczego? - jest bardziej precyzyjn (kontrola basu,lokalizacja źródeł pozornych,bardziej otwarta góra, i niestety ma pilota! który obsługuje również moją Micromegę (napęd Philipsa) - ECI - 2 brzmi bardzo zwartym,dynamicznym dźwiękiem,analizują pasma (bas,średnica,góra) nie ma się czym zachwycać po prostu poprawnie ALE całość w subiektywnym odsłuchu wypada znakomicie-po prostu słychac muzykę to trochę jak z Naimem - słuchałem dość drogiego zestawu za 50tyś. i nie upadłem na kolana ALE chciało się słuchać(rytm,dynamika,reakcja na impuls -błyskawiczna - zupełnie przeciętna stereofonia,kiepska głębia,i barwa na górze jakby ciemna).Trochę się rozpisałem ale mam ECI-2 od 3 miesięcy a Audiolaba od 2 lat

także znam w/w elektronikę.

sputt - z całym szacunkiem , ale ECI-2 nie pokazuje wszystkiego na tych kabelkach co posiadasz ( Indygo), a wiem co piszę, bo miałem takie samo zestawienie. Audioquest ma problemy (DUŻE) właśnie i przede wszystkim z basem i sceną.

Nie twierdzę że jest lepszy od Audiolaba , ale spróbuj z porządnymi kablami , a może właśnie jego pozostawisz.

Pawiowy

Mam kilka kabli głosnikowych : głównie używam VanDenHul The Wind mkII,Audioquest Indygo oraz Audioquest Crystal(sporadycznie).I nie zgodzę się jesli chodzi o opinię na temat Indygo że ma problemy z basem-z Audiolabem gra rewelacyjnie!.Jak sama firma Audioquest zaleca właśnie Indygo do basu a np.Type 6 na górę.

Wracając do tematu to jednak uważam że nie będę żałował wyboru Audiolaba 8000S,bardziej przekonuje mnie jego prezentacja niż ECI-2 (jednak też jest to urządzenie bardzo dobre - po prostu może z innymi kolumnami i cd wybrał bym ECI-2)

Oczywiście zrozumiałem Cię dobrze. Jestem w pełni świadomy że posiadana Yamaha i Avance to w zasadzie początek budżetówki, co nie znaczy że to mój początek. Spójrz wyżej w wątek (był Denon PMA-2000 + DCD-1450 i Dany 670 a to tylko ułamek sprzętu który posiadałem) Niestety chwilowo mam braki w budżecie no i trza się było ratować. Jak się odbiję napewno całośc zastąpi coś znacznie zacniejszego

Pozdrawiam

-> sputt: Ok. Szanuję Twój wybór - jasno napisałeś, WHY wolisz pozostać przy Audiolabie S.

Mam sporo pytań (dużo klocków miałeś), jednak się pohamuję, a ograniczę tylko do tego:

Twoim zdaniem jak się miały A. "A" vs. Audiolab "S" ? /Pytam o różnice./ Ciekawym.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi